Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 32

Téma: Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Paráda! Nastavení se evidentně povedlo, test je OK a teploty taky.

    Tak teď můžeš buď taktovat dál (dal bych velmi rozumných 1.3V a zkoušel co to vydrží, reálných je zhruba 450fsb a tedy 3,8Ghz), nebo jestli nerad dráždíš kobru bosou nohou, tak už jen nastav paměti na 1066 a finito.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    No risk, no zisk. Jedu další zátěžovej test. :-)

    Jinak teda jestli mi to spadne, mám zkusit zvýšit napětí? Nebo jestli bys mi mohl, prosím, dát rovnou instrukci pro případ, že to pojede dobře ( asi upravit frekv pamětí a finito, jen nevím, na kolik ji upravit ) a pro případ, že mi to spadne.

    Víc už to asi vyhánět raději nebudu, takže jestli to vyjde, tak už bych to nechal být. Nebo ne?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU.jpg 
Zobrazení: 67 
Velikost: 86.3 KB 
ID: 23690   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memory.jpg 
Zobrazení: 56 
Velikost: 62.7 KB 
ID: 23691  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No jestli tohle vydrží zátěžovej test, tak to bude luxus. Držim palce.

    Když to padne tak bych se rozhodoval podle teploty. Jestli bude do cca 65 na jádrech, tak klidně přidej. 1,325 atp.. Do těch 1.35V je to uplně v pohodě.

    Dál už bych to nehnal, protože se blíží limity chipsetu. Následovalo by už pokročilejší ladění, do kterého se samozřejmě můžeš časem pustit, ale na to už si musíš sám nastudovat dost věcí o taktování na socketu 775 abys věděl co děláš.

    Paměti je otázka jestli měnit. Jestli to dopadne dobře, dej sem pls ještě screen ze záložky SPD.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 13-11-2011 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Dobrá práce
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Tak jsem pořád naživu i po 40 minutách testu bez pádu.

    Takže jsem už za vodou? Jinak sakra dobrá práce!
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-CPU1.png 
Zobrazení: 64 
Velikost: 33.2 KB 
ID: 23695   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-CPU2.png 
Zobrazení: 64 
Velikost: 34.4 KB 
ID: 23696   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-CPU3.png 
Zobrazení: 61 
Velikost: 33.8 KB 
ID: 23697   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-CPU4.png 
Zobrazení: 45 
Velikost: 32.3 KB 
ID: 23698   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-VCore.png 
Zobrazení: 63 
Velikost: 31.2 KB 
ID: 23699   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-Volt3.png 
Zobrazení: 67 
Velikost: 29.7 KB 
ID: 23700   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-11-13-21h41-Volt12.png 
Zobrazení: 58 
Velikost: 29.9 KB 
ID: 23701   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd_slot2.jpg 
Zobrazení: 69 
Velikost: 72.5 KB 
ID: 23702   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd_slot3.jpg 
Zobrazení: 75 
Velikost: 72.2 KB 
ID: 23703  
    Naposledy upraveno uživatelem Midnight: 13-11-2011 v 22:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Nahraj sem ještě záložku Memory

    edit:sorry já si nevšim,takže gut
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 13-11-2011 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No tak vypadá to velmi dobře. Ještě že ses toho nebál.

    Jinak paměti bych nechal jak jsou. Na 900Mhz jsou nastavený dobře a když bys je šteloval na 1066 tak nebude uplně sedět dělička a musíš upravit časování. Navíc reálnej dopad na výkon je zanedbatelnej.

    EDIT:

    CO se týče výměny grafiky. Koukal jsem na srovnání 560Ti, 6950 a 4890 a záleží na konkrétní hře. Někde je nárůst dost výraznej (klidně přes +50%), jinde je to slabší u her kde víc záleží na procesoru. Možná bych zkusil co to přetaktování se hrama udělalo, jestli to na nějakou chvíli zas nebude OK. Pokud přeci jen novou grafiku, asi bych šel spíš do ASUS 560Ti, která má lepší poměr cena/výkon.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 13-11-2011 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Dobrá, tak takhle to tedy nechám. Ráno by mě nenapadlo, že večer budu mít o 1 GHz rychlejší procesor Navíc díky tomu se přišlo na to, že mi paměti nepracovali duálně, takže tomu říkám úspěch.

    Děkuji moc za pomoc, i jsem se něčemu přiučil a určitě budu časem zkoušet dál experimentovat, až třeba budu připraven koupit nový procesor. Poslal bych čokoládu, kdyby poštovný nebylo dražší než čokoláda samotná

    EDIT: Tu výměnu asi provedu i tak, abych postupně počítač obnovoval. Koukám na ty výsledky a 4890 jde z kola ven, protože mi to za ty 2000 navíc to nestojí. Otázkou je, jestli se vyplatí těch 1000, co bych dal navíc za 4890 oproti 560Ti. Zase slýchám, že GF má lepší podporu, jak co se týče ovladačů, tak odlazenosti her. Ještě si to budu muset promyslet.
    Naposledy upraveno uživatelem Midnight: 13-11-2011 v 22:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Ještě bych se chtěl zeptat, jestli mi takovéto přetaktování nějak znatelně zkrátí životnost procesoru. Je už dva roky starý, tak jestli byste neodhadli, o kolik tím přijdu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Znatelně ne, opět pokud radikálně nehýbeš s voltáží tak se nemáš vůbec čeho bát, to samé totiž dělá s cpu přímo Intel

    edit: přesnou voltáž cpu zjistíš třeba programem CoreTemp - ten ti napíše konkrétní voltáž, na kterou je cpu vyrobeno - ta může být klidně nižší, než ta co máš napsanou na krabici
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Zdravím!

    Neuběhlo moc času a opět potřebuji vaši radu Koupil jsem si novou GK, vybral jsem tedy 6950 DirectCUII, ale jaksi se mi při její instalaci zresetoval BIOS a tím jsem přišel o celé přetaktování. Takže se chci zeptat, zdali můžu nastavit hodnoty zpět rovnou na hodnotu, kterou jsem měl, když jsem minule s taktováním skončil a nemusím se bát, že mě to nakope do zadku.

    Nevím totiž, do jaké míry mi to nová GK ovlivní.

    A dál se chci zeptat jenom na okraj, na obalu GK píšou, že je třeba 600W zdroj, ale já mám pouze 550W, tak jestli mě to nějak ovlivní, když počítač naběhl.

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    je-li to kvalitní 550W zdroj, zvládne ji naprosto s přehledem. (což ten corsair je)
    i se 4jádrem by to nemělo jít přes 300W.
    Ten požadavek 600W je tam kvůli nekvaliitním zdrojům.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Tak to rád slyším.

    Jen právě nevím, jestli mohu přetaktovat procesor zase zpátky tím samým způsobem a rovnou to osolit naplno, jako jsem to dělal předtím, nebo se tím pro mě něco změnilo a budu muset zase krokovat, nebo nastavovat jiné hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Zkusíš, uděláš zátěžový test, uvidíš, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    15

    Jo, to jo. Jen nechci vyhořet, jinak bych už zkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58