Ako sa pracuje s DVD Ram?
No... kupil som si 9,4 GB RAM-ko a neviem ako mam s tym pracovat, jedine co sa mi zatial podarilo, je naformatovat ho v InCD 5.5.1.23 a zaujimalo by ma ako sa s tym da pracovat, niekde som cital, ze by to malo ist na styl diskety, ale po naformatovani sa mi na disk po pretiahnuti z okna do okna alebo v TotalComannderi neda nic skopcit na toto RAM-ko? Ci na Ramko sa da len vypalovat ako na klasicke media??? Lebo to mi zatial ide.... V com je problem, potrebujem nejake ovladace alebo som len obycajna Lama ???? Inak jedna strana sa mi dala naformatovat rychlo a druha nie... je to koli tomu, ze som nan uz najprv napaloval v nerovi? Potom som obe pre istotu vyformatoval este raz na cele s verifikaciou...
DVD-RAM funguje naozaj ako disketa. Potrebujes k tomu len ovladace. Nepises aky OS mas.. Vista by uz mala vediet pracovat nativne s DVD-RAM, ale nie je to korektne,(hlavne ide o formatovanie a zmazanie)
Potom naozaj staci, len kopirovat v hocijakom spravcovi suborov.
Nepouzivaj preboha ziadnu aplikaciu z Nera balika. Nevypaluje sa to ako klasicke CD/DVD media ako si bol doterz navyknuty.
Potom naozaj staci, len kopirovat v hocijakom spravcovi suborov.
Nepouzivaj preboha ziadnu aplikaciu z Nera balika. Nevypaluje sa to ako klasicke CD/DVD media ako si bol doterz navyknuty.
No pouzivam klasicke XP Home EN..... PS: Kde sa daju zohnat ovladace, lebo zrejme InCD k tomu nestaci... Moja mechanika TSSTcorp TS-L632D
Hmm. Konkretne pre Teba je toto:
http://panasonic.co.jp/psec/data/mkehp/docs/driver/XPDrv5301NEN.exe
Neviem aku mas DVD mechaniku, ak nie je Panasonic, tak budes musiet pouzit este upravu ovladacov.
http://panasonic.co.jp/psec/data/mkehp/docs/driver/XPDrv5301NEN.exe
Neviem aku mas DVD mechaniku, ak nie je Panasonic, tak budes musiet pouzit este upravu ovladacov.
Tu by si mohol nieco stiahnut:
http://www.optical-storage-service.com/download.php?sekce=4
Odskusane ;-)
http://www.optical-storage-service.com/download.php?sekce=4
Odskusane ;-)
zdravim
tak sem si taky koupil RAM a nasel tento clanek ale kdyz otevru temp jak v tom navodu tak tam nemam tu slozku bye xx.
nevedeli byste co s tim?
tak sem si taky koupil RAM a nasel tento clanek ale kdyz otevru temp jak v tom navodu tak tam nemam tu slozku bye xx.
nevedeli byste co s tim?
Nazdar, takze RAMko uspesen pouzivam uz pomaly rok, zakladom je mat spravny ovladac, teda mas 2 moznosti:
po A: ovladace pre DVD RAM od Panasonicu a mensou upravou ako bolo uvedene na CDR.cz ich upravit (ja uz take mam a mas ich v prilohe, staci uz len nainstalovat) aby podporovali ostatne DVD RAM mechaniky
po B: ak pouzivas NERO 8 tak si doinsataluj InCD v 5.4.9 a mozes to veselo pouzivat...)
Pozor bud si vyber jeden ovladac alebo druhy, oba nesmies mat nainstalovane na PC sucasne ;)
Ja na PC pouzivat InCD a na NB pouzivam tie upravene od Panasonicu a oba funguju skvele... ;)
Nezabudni naformatovat DVD RAM pred prvym pouizitim ... ;)
po A: ovladace pre DVD RAM od Panasonicu a mensou upravou ako bolo uvedene na CDR.cz ich upravit (ja uz take mam a mas ich v prilohe, staci uz len nainstalovat) aby podporovali ostatne DVD RAM mechaniky
po B: ak pouzivas NERO 8 tak si doinsataluj InCD v 5.4.9 a mozes to veselo pouzivat...)
Pozor bud si vyber jeden ovladac alebo druhy, oba nesmies mat nainstalovane na PC sucasne ;)
Ja na PC pouzivat InCD a na NB pouzivam tie upravene od Panasonicu a oba funguju skvele... ;)
Nezabudni naformatovat DVD RAM pred prvym pouizitim ... ;)
Diky. moc mezitim sem to nasel tu slozku,ale jmenuje se uplne nejak jinak.
Takze pokud to jde aji pres to nero 8 tim incd tak bych to asi udelal tim. Nez neco upravovat.
Jen potrebuju poradit co to je to inCD kde ho najdu.
Diky moc.
Takze pokud to jde aji pres to nero 8 tim incd tak bych to asi udelal tim. Nez neco upravovat.
Jen potrebuju poradit co to je to inCD kde ho najdu.
Diky moc.
No InCD je priamo sucastou instalacie NERA, takze ked si das upravit instalaciu (alebo spustenim instalacneho suboru NERO 8.2.4.3.exe napr.), tak si daj vlastnu instalaciu a tam kde mas jednotlive sucasti instalacie, je InCD odskrtnute a ty ho zasktrnes a normalne dokocnis instalaciu, restratnes PC a fungujes... K tym panasonic ovladacom, nemusis sa ich nijak bat, su to plnohodnotne ovladace, len je upraveny inf. subor aby si ich mohol nainstalovat k hocijakej DVD RW/RAM mechanike, tie moje su uz tak usposobene ;)
no super. diky moc. konecne sem to rozchodil.
Ale priste by to chtelo rict ze ten soubor co byl prilozenej je uz po uprave .ini abych se s tim nemusel drbat :)
parada
Ale priste by to chtelo rict ze ten soubor co byl prilozenej je uz po uprave .ini abych se s tim nemusel drbat :)
parada