Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak na síť s modemem a dvěma routery za sebou?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Dobrý den, máme rodinný dům a zahradní dům. V rodinném domě je internetové připojení přes VDSL a na VDSL je připojen drátový router TENDA R502 ze kterého vedou tři kabely. Všechny fungují dobře. Jeden z těchto kabelů ale vede do zahradního domku, kde chci na konci připojit další router. Tentokrát bezdrátový TENDA W268R. Víte někdo, jak je mám nastavit, aby mi fungovalo připojení přes oba routery?

    Jen to shrnu:
    Mám VDSL modem -> drátový router -> bezdrátový router

    - na modemu běží v domě rodiče na wi-fi a kabelu
    - na drátovém routeru běží dva kompy v domě a je na něm připojený zahradní domek
    - na bezdrátovém zatím nic, protože nefunguje - nevím, jak jej nastavit :-( - ale přímo na kabelu to běží

    Našel jsem návod ( http://www.tenda.cz/sites/Upload/wds_navod/wds.pdf ), jak to rozchodit pro dva wi-fi routery (a ještě nezkoušel). Je to stejné? Mám něco změnit? Co mám udělat? (nejlépe krok po kroku - jsem v tom úplná lama). Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Potrebujeme dalsi upresneni:
    - wi-fi site se maji jmenovat stejne a ma se mezi nimi dat prechazet?
    - na co tam mas dratovy router, kdyz jeho funkci by nejspise zastalo VDSL zarizeni (pises modem, ale jsem presveden, ze je to router) nebo switch?
    - kdyz ti to bezi z bezdratu po dratu (:-)), tak staci zapnout WiFi cast (viz. str.27 v navodu).
    - nebo sit z bezdratu vidis a pouze se k ni nemuzes pripojit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Opět zdravím. Jak jsem napsal, jsem v tom opravdu lama.

    - je to tak, že na tom VDSL routeru běží u rodičů notebooky na wifi a tři pevné počítače kabelem => plné VDSL zařízení. Tátovi to bylo málo a chtěl si ještě potahat kabel do obýváku a do ložnice. Pak jsme se stěhovali my s partnerkou a chtěli jsme si od něj potahat konektivitu. To máme tři dráty, které už nevlezou do VDSL zařízení a proto ten drátový router (i když by možná stačil switch, ale to mi nedošlo a jestliže to nějak jde, rád bych už ten koupený drátový router nevyhazoval)
    - já s partnerkou chceme vlastně "nezávislý systém" - internet u nás doma s tím, že konektivitu si vezmeme od táty, takže odpověď na tvoji první otázku zní ne, wifi se nemají jmenovat stejně, mají pracovat jako dva nezávislé systémy

    Jde nějak použít prvky co mám a rozchodit u nás doma (tedy ne u rodičů) internet přes ten bezdrátový router? Nebo musím drátový router u rodičů vyhodit a místo něj koupit switch? Popsal jsem to dostatečně? Jestli ne, omlouvám se, buďte prosím trpěliví :-). Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Jo a ještě k tomu poslednímu bodu. Síť na svém bezdrátovém routeru vidím a připojím se, ale nepřipojí se to k internetu. Dynamické přidělování adres u něj mám vypnuté.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    5

    Pokud máš na drátovém routeru nastaveno dhcp tak na wifi routeru musíš mít nastaveno aby si načítal ip z routeru,ve wifi routeru je volba static Ip nebo Dynamic IP v setup wizard, ty potřebuješ buď Static IP pokud máš na drát.routeru vypnutej dhcp nebo Dynamic IP jestli zapnutej. Pokud máš na obou routerech Static IP tak ty IP nesmí být stejný (drat treba 192.168.0.1, wifi 192.168.1.1 a další router by byl třeba 192.168.2.1 atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od pustofkj Zobrazit příspěvek
    Jo a ještě k tomu poslednímu bodu. Síť na svém bezdrátovém routeru vidím a připojím se, ale nepřipojí se to k internetu. Dynamické přidělování adres u něj mám vypnuté.
    Ale po drátu jak jsem pochopil ano? A ten drát jde z druhého routeru, nebo je připojen jen do prvního?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ale po drátu jak jsem pochopil ano? A ten drát jde z druhého routeru, nebo je připojen jen do prvního?
    Ano. Připojení jde ze ZyXELu O2 (nastaveno podle návodu od O2) drátem do toho routeru bez wi-fi, kde je zapnuté to, co tam bylo defaultně - tedy zapnuté dynamické přidělování adres. A z tohoto routeru to jde opět drátem do našeho wifi routeru, kde je dynamické přidělování adres vypnuté. A z našeho wifi routeru bychom rádi, aby to šlo přes wifi (případně přes drát) do notebooku, mobilu atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Ještě mi tak dochází... když jste říkali, že by to místo toho drátového routeru šlo vyřešit switchem, co kdybych vypnul dynamické přidělování adres na tom drátovém a zapnul ho na tom našem, bezdrátovém? Pomohlo by to něčemu? (snad neplácám úplný nesmysly... i když... je to možné)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    5

    Jestli spravne rozumim tak z wifi routeru ktery je pripojeny na dratovy router se na internet nedostanes a z dratoveho ano.

    tak tvuj wifi router je spatne nastavenej a nekomunikuje s dratovym

    nelepsi kdyz napises ip drat routeru a ip wifi routeru

    taky muzes zkusit prikaz ping na ip wifi routeru a drat routeru a napis co to pise
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od pustofkj Zobrazit příspěvek
    Ano. Připojení jde ze ZyXELu O2 (nastaveno podle návodu od O2) drátem do toho routeru bez wi-fi, kde je zapnuté to, co tam bylo defaultně - tedy zapnuté dynamické přidělování adres. A z tohoto routeru to jde opět drátem do našeho wifi routeru, kde je dynamické přidělování adres vypnuté. A z našeho wifi routeru bychom rádi, aby to šlo přes wifi (případně přes drát) do notebooku, mobilu atd.
    KAM jsi byl připojen, když jsi to testoval!
    na kabel co vede K ROUTRU od rodičů nebo DO ROUTRU u Tebe doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Docela by se hodila nejaka mapka/nakres

    Pokud das kabel (ktery ted vede z dratoveho do WiFi) primo do notebooku, dostanes se na net? Jestli ano, zapni na wifi pridelovani adres (dhcp).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Tak znovu zdravím, pokusil jsem se tedy udělat nějaký nákres, snad to z toho bude jasnější.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: nakres.jpg 
Zobrazení: 711 
Velikost: 123.9 KB 
ID: 23770  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Privodni kabel do WiFi zapoj misto do WAN (modra) do libovolneho LAN (zluta).

    Jinak pekny nakres - v cem jsi ho tvoril?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    15

    Děkuji, vyzkouším. Tvořil jsem ho narychlo ve Photoshopu ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    5

    Chyba je ze mas na tvem wifi routeru Ip 192.168.0.2 zmen to na 192.168.1.1 v (advanced settings => LAN setting a tam prepis IP address, router se restartuje(pokud ne udelej to ty) a znovu se do nej musis prihlasit ale uz na novou IP tak do prohlizece zadej 192.168.1.1 a pouzij stejny jmeno i heslo)

    a jeste se ujisti ze mas connection mode na Dynamic IP (jen ted nevim kde se to meni ,urcite kdyz kliknes na setup wizard hned na prvni strance ale melo by to jit i jinde) to je nutny pokud mas na tvem dratovem routeru zapnuty DHCP(dynamicke pridelovani adres)

    a jeste to dynamicke pridelovani adres na tvem wifi routeru si klidne zapni (pripojovani dalsich pc nebo telefonu je podle me jednodussi nemusis nic nastavovat mas ip pridelenou automaticky) a s pripojenim wifi routeru do dratoveho nema nic spolecneho
    Naposledy upraveno uživatelem Moldino: 23-11-2011 v 11:19
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 2 Wifi routery za sebou
    Od ugousek v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2014, 22:38
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 18:10
  3. Problém s UPC modemem
    Od prontosaur v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-09-2009, 19:11
  4. LCD: Dva vadné kusy za sebou - náhoda?
    Od Hofik v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 14:52
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 22:04