Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Připojení tepelného čerpadla k počítačové síti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    12

    Zdar
    Mám takovej problémek, budu instalovat k baráku tepelné čerpadlo, které se bude ovládat přes počítač.
    Firma, která ho bude instalovat mi sdělila, že jim k tomu mám dopředu něco zajistit.
    Přikládám jejich požadavky:

    Příprava připojení tepelného čerpadla k počítačové síti
    Pro zajištění bezproblémového připojení TČ k Vaší počítačové síti se obraťte na správce Vaší počítačové sítě, nebo zajistěte následující:
    1. Zjistěte lokální IP adresu Vašeho domácího routeru, nebo ADSL modemu.
    2. Zjistěte přístupová hesla a uživatelská jména k vašemu domácímu routeru.
    3. V případě, že bude tepelné čerpadlo připojeno přes WiFi námi dodávaným AP, zjistěte přístupové údaje včetně typu zabezpečení k Vašemu AP, nebo WiFi routeru.
    4. Zjistěte Vaši veřejnou pevnou IP Adresu. V případě, že jste schopni sami realizovat i nastavení vašich síťových prvků, proveďte následující kroky:
    a) Sdělte nám 1 statickou IP adresu, kterou použijeme pro tepelné čerpadlo.
    b) Pokud chcete tepelné čerpadlo ovládat na dálku přes internet, zajistěte přesměrování TCP portu 5000 na vyčleněnou lokální pevnou IP adresu určenou pro TČ na port 80.
    c) Pokud chcete využít možnosti dálkové diagnostiky tepelného čerpadla naším servisním oddělením, zajistěte přesměrování portu TCP i UDP 5001 na vyčleněnou lokální pevnou IP adresu určenou pro TČ na port 61682.

    Tak nějak nevim, kde začít a kde to všechno dohledat. Předpokládám, že dálkové ovládání, ani diagnostiku( body b, c ) potřebovat nebudu, stačí mi jen, aby to chodilo. Na PC mám Windows 7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Pokud necheš přistuovat k čerpadlu z "venku", jen v rámci domu to po drátu - což je spolehlivé
    Zjisti, jaký adresní rozsah v DHCP rozsahu používá na LAN router
    Bývá to např. 192.168.1.100 - 192.168.1.200 třeba
    tento rozsah nahlaš firmě
    pak jsou možnosti
    firma nechá automaticky přidělovat IP adresu zařízení z toho rozsahu
    firma nastaví "natvrdo" IP adresu zařízení v tomto rozsahu
    nebo nastaví IP adresu napevno mimo tento rozsah přidělovaný DHCP servem, ale tak, aby nekolidovala se současnými zařízeními, což je v tomto případě nejlepší volba
    pokud bude bezdrátové spojení
    tak jejich zařízení bude potřebovat SSID Tvého AP + heslo pro připojení
    rozsah LAN tvého DHCP serveru (viz výše)
    Počítám s tím, že máš v domácí síti router
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    12

    Nějakej router s wifi mám, ale nevim kam ten kabel od čerpadla dám, protože má jen dva vstupy, jeden vede k PC a druhej k přijímači bezdrátového internetu, tak si myslim, že ješte budu shanět nějakej další, kterej má víc vstupů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od inspektorrr Zobrazit příspěvek
    Nějakej router s wifi mám, ale nevim kam ten kabel od čerpadla dám, protože má jen dva vstupy, jeden vede k PC a druhej k přijímači bezdrátového internetu, tak si myslim, že ješte budu shanět nějakej další, kterej má víc vstupů?
    ano i ne.
    Ano
    PC má na pevno nastavenou IP adresu
    Nemáš přístupové údaje k routeru
    Ne
    máš přístupové údaje k routeru a ten umožňuje DHCP server na LAN, či wifi
    stačí switch
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    12

    Jo, mám tam pevnou adresu a žádné přístupové údaje nemám (alespoň o nich nevim). Je to to wifina, co mi dali, když mi zapojovali internet.
    Takže zejtra asi pomažu pro novej router.
    A ještě, kde potom zjistim všechny ty údaje, co po mě chtěj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od inspektorrr Zobrazit příspěvek
    Jo, mám tam pevnou adresu a žádné přístupové údaje nemám (alespoň o nich nevim). Je to to wifina, co mi dali, když mi zapojovali internet.
    Takže zejtra asi pomažu pro novej router.
    A ještě, kde potom zjistim všechny ty údaje, co po mě chtěj?
    Ty si nastavíš sám na novém routeru
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    12

    Ok, pokusim se. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    12

    Zdar, tak jenom pro kontrolu. Připojil jsem router TL-WR741ND. Sice až přez webové rozhraní a musel jsem změnit IP ze 192.168.1.1 na 192.168.2.1, ale povedlo se.
    Jestli se nepletu, tak podle obrázku ze statusu routeru by údaje požadované firmou měli být tyto:

    Lokální IP- 192.168.2.1

    Veřejná IP- 192.168.1.32

    Adresa pro čerpadlo bude podle manuálu v rozsahu 192.168.1.x ( kde x bude v rozsahu 2 - 254), ale nevim, jestli před tím x bude v adrese 1 nebo 2, když jsem jí musel při instalaci změnit?

    A ještě nevim,jestli ji pak budu muset někam zadávat, či povolovat,nebo ji jenom nahlásim firmě a PC si to pak najde samo?
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Verejnou IP ti prideli poskytovatel internetu a poznas ji podle toho ze nezacina 10., 172., 192.168.

    Mas ji nastavenou na WAN portu prvniho routeru za zarizenim poskytovatele.

    Pokud ovsem vubec mas verejnou IP adresu k dispozici.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Připojení PC k WIFI siti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-04-2012, 09:46
  2. kamera a připojení k síti
    Od mm-marek v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 09:43
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 20:13
  4. Připojení k síti
    Od Dantes22 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 23:54