Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Varíme, debata o varení jedla :)

16cmfan (2153)|4.12.2011 11:47
Tak ma napadlo, čo tak pokecať aj o inom varení ako grafických kariet a iných kremíkových dobrôt ? Čo máte radi, varíte si sami, radi experimentujete ? A samozrejme sa nezabudnite receptovo - fotografne pochváliť svojim výtvorom ešte predtým ako skončí v žalúdku :p
Zoidik (1405)|4.12.2011 12:00
Tak sem teda hodím bohužel už nějakou tu starou fotku jak u mě vypadá steak medium a výraz kámoše když jsem v podnapilém stavu uvařil pytlíkový guláš a jemně ochutil oregánem.
P1030164.JPG P1030410.JPG
16cmfan (2153)|4.12.2011 12:03
Boli veľmi prepečené tie Steaky ? Btw, ten guláš - tam sú cestoviny ? :D
kevin00 (10238)|4.12.2011 12:08
Ten guláš vypadá hodně nebezpečně :D
Zoidik (1405)|4.12.2011 12:10
[quote=16cmfan;484583]Boli veľmi prepečené tie Steaky ? Btw, ten guláš - tam sú cestoviny ? :D[/quote]

Velmi ani ne. Mě to přišlo tak jako to Medium.... Jendou jsem dělal vyloženě propečené a z toho se jenom oškrábalo spálený maso půl centimetru z každé strany a ten milimetr co zbyl se dal jíst.

Těstoviny? No, je to guláš vitana z pytlíku, takže ano těstoviny. Jenom abych to vylepšil, tak jsem tam při vaření přisypal pytlík oregána.

Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D
16cmfan (2153)|4.12.2011 12:10
[quote=kevin00;484584]Ten guláš vypadá hodně nebezpečně :D[/quote]

Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D Aj ja by som sa zľakol čo sa to deje :D
16cmfan (2153)|4.12.2011 12:12
[quote=Zoidik;484585]

Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D[/quote]

Ale máš pravdu... ja ho dávam do Chilli fazuľky stále:thumb
Zoidik (1405)|4.12.2011 12:18
[quote=16cmfan;484586]Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D[/quote]

Ten výraz byl po ochutnání....

Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
Zoidik (1405)|4.12.2011 14:04
[quote=16cmfan;484586]Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D[/quote]

Ten výraz byl po ochutnání....

Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
Richmond (8084)|4.12.2011 16:01
1kg kolínko, resp. to co z něj zbylo :D člověk to kolikrát jen tak oždibuje a pak se nestačí divit, že je to malý (omluvte nebezpečnou androidí - htc desire hd - kvalitu)

edit: Sushi z lososa (mezi levým reproduktorem a pípou) :D
[SPOILER]

[/SPOILER]
IMAG0125.jpg IMAG0128.jpg
Zoidik (1405)|4.12.2011 17:04
Ričí, ne že ja bych nebyl prase co se pořádku týče, ale takovejto bordel je i na mě moc :D Hele, proč ta slečna má rozmázlej obličej? Kdybys byl co k čemu, tak rozmázneš kalhotky co jí jdou vidět :D No, ikdyž ta slečna bude asi hodně pěkná že? Proč je vůbec tak moc oblečená a rozmázlá?
Richmond (8084)|4.12.2011 17:44
No jasně, všichni mají v garáži celoročně naklizeno :)
speedsnail (4876)|4.12.2011 17:49
Jsem vegetarián, vařim často a rád, ale bohužel to neznamená, že jsem dobrej kuchař.. :o

Oblíbená jídla co vařim: Bryndzové halušky (místo špeku uzený Tofu), smažák, těstoviny se špenátem (když je čas tak zapečené), čína (místo masa Seitan) a další.

Je tu ještě nějakej další magor co nejí maso? :D
16cmfan (2153)|4.12.2011 17:50
[quote=speedsnail;484653]Jsem vegetarián, vařim často a rád, ale bohužel to neznamená, že jsem dobrej kuchař.. :o
[/quote]

Tak tu je stránka pre Teba :thumb http://www.taliancina.sk/nucleus3.24/

Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.
kevin00 (10238)|4.12.2011 18:00
[quote=speedsnail;484653]Jsem vegetarián ...[/quote]

Co Tě k tomu vedlo ? Mám pár kamarádů co také nejedí maso a vesměs to jsou ochranáři nebo takového toho názoru "jíst maso je nelidské" (velmi jednoduše řešeno).

[quote=16cmfan;484654]Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.[/quote]

Tak to já tedy ne :) Vyrůstal jsem na domácích zabijačkách všeho co se dalo vykrmit, takže "mastná huba" je smysl mého života :D :D :D
Richmond (8084)|4.12.2011 18:06
Bez masa bych asi přežil, ale nevím co bych z toho měl (kromě krásného ee) :notsure Zabíjačku (z jitrnice, tlačenky, jelítka, tlustýho masa nebo kentusu alá černá polívka se mi zvedá kufr) fakt nemusím, považuju to za zbytečnou smrt prasátka (to maso jde použít mnohem efektivněji na obyč grilu). To už ho rovnou můžou celýho semlít :mistake

edit: ...ale to že mi chutná šrot snad neznamená, že jsem prase :D
speedsnail (4876)|4.12.2011 18:34
No maso nejim zhruba ze 2 důvodů:
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.
2) Způsob jakým jsou chována hospodářská zvířata.

Z prvního jsem měl zdravotní problémy a z druhého mi neni dobře morálně.

Maso mi nechybí, zdravíčko drží, veg. strava mi chutná a tak nemám zatím důvod na tom nic měnit. Na druhou stranu vím, že není problém, když se jí maso kvalitní a v rozumném množství.
Zoidik (1405)|4.12.2011 18:45
[quote=Richmond;484652]No jasně, všichni mají v garáži celoročně naklizeno :)[/quote]

To ne, ale kultůra musí být.
16cmfan (2153)|4.12.2011 18:46
Sa tam ožierali ako vidím, takže vtedy to asi neriešili :D
kevin00 (10238)|4.12.2011 18:52
@Speednail: Jo tomu rozumím :)
Richmond (8084)|4.12.2011 19:10
[quote=speedsnail;484661]
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.[/quote]
Pravidlo č. 1 - chodit pro maso k řezníkovi a ne do supr/hypermarketu - obzvláště kvalitní jsou ty 2měs. prošlý vaničky "na gril" pořádně opepřený případně jinak zbarvený, aby nebylo vidět, že je zelený. Když už tak syrový a doma upravit sám. V tomhle šrot vítězí na plné čáře :thumb
robky (3195)|4.12.2011 20:36
[quote=Richmond;484667]Pravidlo č. 1 - chodit pro maso k řezníkovi a ne do supr/hypermarketu [/quote]

Ešte lepšie je to z domácich zdrojov :thumb Zrovna pred týždňom som "zakiloval" jedno doma chované prasiatko (to zvládam sám aj s výrobou špecialít) ... na býčka volám mäsiara;)

Mäso môžem v akomkoľvek množstve, to ale neznamená, že ho máme na tanieri každý deň...
Zoidik (1405)|4.12.2011 21:37
Kde že to robky bydlíš, že bych se stavil na nějakou specialitku?
meeee (1110)|5.12.2011 11:16
Antibakteriální vejce - míchaná vajíčka s Desperádem a salsou z habaneros.
Zoidik (1405)|5.12.2011 12:02
Tak já jdu na 300g Lahůdkový sýrový salát, 3ks pečivo
NHKG (1136)|5.12.2011 12:57
Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D

Jinak oběd bez masa není oběd, to mám hned po obědě hlad. Já můžu jíst prakticky cokoliv vyrobeného z normálního masa a nemám z toho žádné problémy (ani morální ani zdravotní).
16cmfan (2153)|5.12.2011 13:00
Mňa varenie baví a tu v BJ Ti napríklad čili fazuľu neurobia, tak si ju urobím sám. To isté Steaky - všade len sviečkovica... a keď chcem niečo poriadne ? Tak zase sám a tak ďalej... :D
HiLow (1000)|5.12.2011 13:34
[quote=NHKG;484758]Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D[/quote]

Mě vaření baví a dovolím si i říct, že vařím celkem dobře (podle hodnocení mého okolí).
Zrovna včera jsem po dlouhé době vytáhl římský hrnec a uvařil v něm něco na způsob živánské.
Teď přes zimu se mi daří být doma o víkendu, takže obědy vařím já.

K masu - máme ho tak 5x do týdne a nemám s tím žádný problém.

BTW: Na obědy chodím taky do hospody, ono to ani jinak nejde.
kevin00 (10238)|5.12.2011 14:07
[quote=NHKG;484758]Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D[/quote]

Tak tohle by mi otočilo žaludek 16x dokolečka a pak bych se válel na zádech jako střelená mandelinka bramborová :D :D
Ano baví, není nic lepšího něž si uvařit či uvařit přítelkyni/kamarádce, sednout ke stolu a kochat se jak pohledem, tak chutí vlastnoručně připraveným jídlem. Netvrdím, že jsem nějaký extra kuchař, ale drtivou většinu jídel zvládnu v pohodě uvařit a pokud mě to stojí 2 hod času, tak to jsou pro mne příjemné 2 hod času odreagování a pohody :)
16cmfan (2153)|5.12.2011 14:08
[quote=kevin00;484765]Tak tohle by mi otočilo žaludek 16x dokolečka [/quote]

Čo máte s tou 16 furt :D :D :p Ale súhlas s Kevínkom, varenie je super vec a ja osobne to vnímam aj ako spoločensky príjemnú vec :)
Zoidik (1405)|5.12.2011 14:19
Taky rád vařím. Většinou teda sklidím jak kritiku tak i pochvalu a za to mi to stojí. Vždy jsem kritizován za to, že to co udělám je mastné, ale i přes to dobré. Jednou máti doma dělala bramboráky a byl u nás soused. Máti je dělá na sucho, tak jsem šel k plotně a soused řííkal, že se máti nechce dotknout, ale že já je mam mnohem lepší :D No jo, bramborák co plave v oleji je křupavější než ten co se smaží jenom na teflonu :D Chlapi se u plotny nebojí experimentovat a proto si troufnout dát do jídlo v podstatě cokoliv a výsledky pak stojí za to :-)
HiLow (1000)|5.12.2011 15:32
[quote=Zoidik;484767]Chlapi se u plotny nebojí experimentovat a proto si troufnout dát do jídlo v podstatě cokoliv a výsledky pak stojí za to :-)[/quote]

A o tom to právě je, ťuknul jsi hřebík na hlavičku. Ženský vaří pořád stejně, jak jsou naučený. Ale my chlapi se toho experimentu nebojíme a občas přidáváme zdánlivě neslučitelné přísady a potom se všichni olizují. :thumb:D
dzandra (1368)|5.12.2011 15:38
Moje nejoblíbenější jednohubka
P9020100.JPG P9020095.JPG
16cmfan (2153)|5.12.2011 15:38
Máte pravdu chlapci... nie že by nevedeli ženské variť ale nejako sa im proste nechce premýšľať o nových kombináciách. :D
alfah4ns (1040)|5.12.2011 15:53
NHKG:
Ono hl. je to o tom, že když si to člověk udělá sám, připraví si to tak, jak mu to chutná nejlépe :)
btw. včera Krkovička a la Grand ;-)
HiLow (1000)|5.12.2011 17:24
Já dnes uvařil jen zelňačku. Potom pochoutkový salát a vyrobil jsem pár chlebíčků.
Zoidik (1405)|5.12.2011 18:32
dzandro, ty zrůdo provokatérská!!!!!

ta pizza taky byla dobrá
P1070288.JPG
robky (3195)|5.12.2011 18:43
[quote=Zoidik;484699]Kde že to robky bydlíš, že bych se stavil na nějakou specialitku?[/quote]

Tak keď pôjdeš okolo Prešova kľudne sa stav ;)

Ale momentálne je stav takýto: tlačenka - zožraná, jaternice a krvavnice - zožrané, škvarky zajtra meliem do pomazánky, klobáska zatiaľ visí nedotknutá a v sobotu sa začne údiť slanina a šunka ....slintajúcismajl

A čo sa týka varenia, nebudem tu dávať foto, aj tak to nič nepovie o chuti a vôni .... čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb
Zoidik (1405)|5.12.2011 18:52
robky, klidně sem dej fotky domácí klobásy. Strýc na Myjavě když dělával ty svoje domácí klobásky z prasete co si sám vykrmil..... K tomu pravý, domácí kečup bez nějakých blbých Éček jako dnes v Lidlu, Bille atd.... No co budu zrovna tobě vykládat když si to děláš doma.... A ty tetiny pečený žebra (opět domácí z prasátka) co dělala. Kua, to byly dycky prázdniny a požéééééééééééééééééééééér!!!!!!!!
16cmfan (2153)|5.12.2011 19:29
[quote=robky;484811]

čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]

Pod to sa podpíšem, aj by som to tu niekde zarámoval :thumb Ja sám nemám rád to uspechané tempo... to sa má robiť pekne, pomaličky z lásky a nie sa len najesť od hladu (aj keď jeme hlavne preto).

@Zoidíku, tie feferónky sa mi tam páčia :)
Zoidik (1405)|5.12.2011 19:38
[quote=16cmfan;484820]@Zoidíku, tie feferónky sa mi tam páčia :)[/quote]

To nejsou feferonky, ale beraní rohy, takže nic pálivého, ale dala se tam jedna malá zelená feferonka doma vypěstovaná, která syrová pálila jak čert. Když se upekla, tak nebyla skoro poznat :cry
16cmfan (2153)|5.12.2011 19:41
Heh' :) ja pálivé milujem :inlove
HiLow (1000)|5.12.2011 20:01
[quote=Zoidik;484814]K tomu pravý, domácí kečup bez nějakých blbých Éček jako dnes v Lidlu, Bille atd.... [/quote]

Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...

[quote=robky;484811] čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]

Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.
Zoidik (1405)|5.12.2011 20:03
[quote=HiLow;484828]Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...[/quote]

On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)
16cmfan (2153)|5.12.2011 20:03
[quote=HiLow;484828]Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...

Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.[/quote]

No ja používam pasírované paradajky :thumb K tomu oregano (to sa nedá proste táto kombinácia nikdy zle využiť) :inlove (treba pridať slintajúci smajlík:angel)
kevin00 (10238)|5.12.2011 20:25
[quote=Zoidik;484829]On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)[/quote]

Ježíši, ty jsi vrah :D :D
16cmfan (2153)|5.12.2011 20:29
Btw, k jedlu patria aj nápoje.. takže čo radi chlastáte a čo nemusíte ?
HiLow (1000)|5.12.2011 20:39
[quote=Zoidik;484829]On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)[/quote]

To chápu, ale i přesto bych ho tam nedal. Kečup sice doma nějaký máme, kupuje ho manželka, dává ho do nějakých jídel, když vaří ale brrrrr......
HiLow (1000)|5.12.2011 20:41
[quote=16cmfan;484830]No ja používam pasírované paradajky :thumb K tomu oregano (to sa nedá proste táto kombinácia nikdy zle využiť) :inlove (treba pridať slintajúci smajlík:angel)[/quote]

Jo to taky v případě nouze použiji, ale OREGANO:devil mě osobně nesmí do kuchyně!
Ale každý máme jiné chutě.:D
16cmfan (2153)|5.12.2011 20:45
Jj veď vďaka iným chutiam vzniklo varenie :D Btw, si predstavte, že by sme všetci varili zo sáčkov, to by sme všetci jedli vlastne to isté. Podľa mňa sa má kuchár aj predviesť a ukázať svoj štýl, pocity, keď varí jedlo návšteve/kamarátom a povýšiť udalosť na gurmánsko-chľastací pôžitok. :D