Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Acer Aspire E380

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ahoj. Desktop Acer Aspire E380 mi nechce bootovat z IDE HDD. Dostal jsem ho už bez disku a nevím jaký tam byl. Mám jen IDE disk. Možná je Bios úmyslně nastaven jen na boot ze sata HDD. Chtěl bych poradit jaký výrobce dodával Aceru základní desku MCP61PM-AM REV:1.0 a jestli bych nemohl flashnout bios od toho výrobce z originální desky a ne od Aceru. Ani se v něm teď nic nedá nastavovat z DIV a VID.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    V Acerech "M" bývaly desky od ECS, tipnul bych si, že tam bude to samé
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    +1, ono staci ten nazev zadat do vyhledavace Lec na webu ECS ji nejak nemuzu najit.
    Ta deska IDE konektor ma, takze neco delas spatne. Popis presneji problem a jiz zkousene postupy. Napr. je disk opravdu spousteci, je spravne rozpoznan v BIOSu, je videt v rucne vyvolanem bootmenu, vidis ho po bootu z LiveCD apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    V Acerech "M" bývaly desky od ECS, tipnul bych si, že tam bude to samé
    Jo to jsem u ECS desky prohlížel, ale nezdá se mi to, protože maj jinak rozmístěné sučástky, tak nechci moc riskovat, že se nechytne. Nevíte jestli je acer předělává nebo jsou totožné jako od původního výrobce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    +1, ono staci ten nazev zadat do vyhledavace Lec na webu ECS ji nejak nemuzu najit.
    Ta deska IDE konektor ma, takze neco delas spatne. Popis presneji problem a jiz zkousene postupy. Napr. je disk opravdu spousteci, je spravne rozpoznan v BIOSu, je videt v rucne vyvolanem bootmenu, vidis ho po bootu z LiveCD apod.
    Jo taky bych radši, kdyby byla úplně stejná, abych to nepo.. .
    Disk je spouštěcí klasika 10giga Maxtor. V biosu je pojmenován dobře a z flash disku na tom počítači na ten disk normálně systém nainstaluju a po restartu. Chybová hláška. Když ho napojím do jiného počítače, tak bezproblému bootuje a žádný problém ani když jsem na něm měl XP tak Linux. Hláška je zhruba "disk boot failure" . Když ho na kšandě připojím na střední konektor, tak hláška je "chyba čtení disku" , ale jak píšu, tak po připojení na jinej PC funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Rendl2
    ..z flash disku na tom počítači na ten disk normálně systém nainstaluju a po restartu. Chybová hláška.
    Jaka hlaska? Instaluj Win (verze?) z CD/DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Jaka hlaska? Instaluj Win (verze?) z CD/DVD.
    Hláška "Disk boot failure, insert system disk and press enter"
    WinXP-pro, mám ho na CD. Linuxy z USB flashky. Výsledek stejnej. Hláška naskočí hned po Verifying
    DMI pool data.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Hláška "Disk boot failure, insert system disk and press enter"
    WinXP-pro, mám ho na CD. Linuxy z USB flashky. Výsledek stejnej. Hláška naskočí hned po Verifying
    DMI pool data.
    Je oddil disku obsahujici OS oznacen jako aktivni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Je oddil disku obsahujici OS oznacen jako aktivni?
    Ve kterém místě by měl být označen? Pořadí bootování v biosu mám správně. Zobrazuje se jako primární IDE master cannel 0
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Ve kterém místě by měl být označen?
    V libovolnem diskovem nastroji to zkontroluj (diskpart ve Win, fdisk v DOSu ci linuxu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    BTW zkoušel tazatel držet F5 při bootu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    BTW zkoušel tazatel držet F5 při bootu?
    Teď jsem to zkusil a vůbec žádná reakce. Co to mělo dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    V libovolnem diskovem nastroji to zkontroluj (diskpart ve Win, fdisk v DOSu ci linuxu).
    Fdisk v linuxu má hvězdičku u bootovací části. Tak snad aktivní je. Žádnou položku active nebo podobnou nevidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Fdisk v linuxu má hvězdičku u bootovací části. Tak snad aktivní je. Žádnou položku active nebo podobnou nevidim.
    Jo, hvezdicka je OK (tedy pokud tam mas jen jeden oddil).
    Muzes zkusit jeste instalaci XP v jinem stroji (winnt32 /syspart).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Tak jsem flashnul bios. Bios setup naběhne normálně s novou verzí z acer stránek, ale boot skončí už při "verifying DMI pool data.." A flashnout zpět už nejde. Nehrabe na disketu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Teplovodivý pad na GPU-Acer Aspire S3
    Od ZdeněkHH v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-10-2014, 14:30
  2. MAC OS na Acer Aspire One ZG5
    Od Sc@rY v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-11-2011, 18:40
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-07-2010, 19:33
  4. NTB Acer Aspire 3103WLMi
    Od Figa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 09:26