Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: instalace W7

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Cus chci se jen zeptat jestli je nutno nainstalovat cisty Windows 7 pokud menim desku. Ted tam mam MSI G41TM-P33 a dneska by mi mela prijit nova deska spolecne s procesorem a ramkama a take znacky MSI P67A-C43 (B3) a jestli je nutna preinstalace woken tak to mam udelat pres BIOs nebo staci klasicky ve starych woknach a zvolit potom cistou instalaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nová instalace W7 netřeba, jenom si nahrej ovladače k desce (a možná ani to nebude potřeba).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    tak jsem to poskladatl na novou desku a instalace W7 byla potreba pac me to hazelo modrou smrt..po preinstalovani jsem aktualizoval konfiguraci systemu windows a pokazdy kdyz jsem to restartoval tak se to na 15% seklo...nevite cim to je? pred tim to bylo vpohode az ted po prehozeni desky, procesoru a ramek
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ono hodne zalezi na cipsetu. Jestli je chipset podobnej, tak to schroupne, jinak je rychlejsi reinstalace, nez potom doladovani ovladacu a reseni problemu.
    Co myslis tim ze si "aktualizoval konfiguraci systemu windows"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Pres windows update vzdycky instaluju aktualizace a ted mi to vypise polovinu neuspesne nainstalovanych a po restartu se mi to vzdy sekne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ty aktualizace jsou na jednu vec.... Ono totiz nejde instalovat vsechny najednou. Nejlepsi je to delat postupne..... Jak dlouho si to nechal "zaseknuty"? nektery trvaj nelidsky dlouho a pak to vypada, ze to nejde....

    CO se Ti po restartu sekne, kdyz nabihaj vokna bo co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    pri restartu kdyz tam je napsany "Probiha konfigurace systemu windows. Dokonceno 15%. Nevypinejte pocitac" a kdyz uz jsem to pul hodiny nevydrzel tak sem to zresetoval a pak to po me chtelo CD na bootovani a to sami na uvitaci obrazovce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Nová instalace W7 netřeba, jenom si nahrej ovladače k desce (a možná ani to nebude potřeba).
    Souhlas
    Nedávno sem poslal do světa desku na 775 s nForce a ted běží na tom samém disku s W7 AM2 deska.Bez reinstalace.

    Problém bych viděl bud v pamětech resp jejich nastavení nebo v desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Ja uz to reinstaloval a zatim to vsechno bezi az na ty posrany aktualizace ktery me vytacej. A co tim myslis problem s pametmi a deskou? Mimochodem pameti mam tyto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y50AL11N3
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Koukni, jestli jsou pameti spravne nastaveny podle SPD, respektive podle stitku na nich. Bud koukni do BIOSu, nebo pouzit CPU-z a tam to porovnej.
    Zvazil bych tez otestovani pameti pomoci GoldMemory ci Memtestu+86, navod najdes zde na foru.

    Nesdilim nadceni pro meneni desek a nereinstalovani systemu. Ja mam zkusenosti takove, ze mi to vetsinou neslo. Vim, ze Windows schroupal stejnou cipovou sadu na jine desce, hodne podobnou cipovou sadu jako treba P35,P43,P45, ale jakmile to bylo neco odlisnyho, hazelo to BS. Tezko rict, casto pomuze kdyz jeste pred instalaci novy desky odinstalujes veskery ovladace a drivery, vypnes PC a pak by se mely chytit novy.
    Nicmene, jak uz sem psal, nejde to vzdycky a casove to vyjde urcite rychleji a bez nervu - cista instalace.

    PS: A kdyz si tam dal to DVD, co to udelalo? Jaky aktualizace instalujes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Neinstaluj ŽÁDNÉ aktualizace, Windows Update vypni natvrdo, vypni upozorňování v tý "vlaječce" a budeš v klidu. Pokud bude zapotřebí nějaká konkrétní záplata tak není problém jí stáhnout ručně (buď přes Windows Update nebo manuálně přes web).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Koukni, jestli jsou pameti spravne nastaveny podle SPD, respektive podle stitku na nich. Bud koukni do BIOSu, nebo pouzit CPU-z a tam to porovnej.
    Zvazil bych tez otestovani pameti pomoci GoldMemory ci Memtestu+86, navod najdes zde na foru.

    Nesdilim nadceni pro meneni desek a nereinstalovani systemu. Ja mam zkusenosti takove, ze mi to vetsinou neslo. Vim, ze Windows schroupal stejnou cipovou sadu na jine desce, hodne podobnou cipovou sadu jako treba P35,P43,P45, ale jakmile to bylo neco odlisnyho, hazelo to BS. Tezko rict, casto pomuze kdyz jeste pred instalaci novy desky odinstalujes veskery ovladace a drivery, vypnes PC a pak by se mely chytit novy.
    Nicmene, jak uz sem psal, nejde to vzdycky a casove to vyjde urcite rychleji a bez nervu - cista instalace.

    PS: A kdyz si tam dal to DVD, co to udelalo? Jaky aktualizace instalujes?

    Podle SPD neboli stitku? To moc nechapu, ale mam je tam nainstalovany kdyz se kouknes na obrazek tak kazda pamet je v cernym slotu. V biosu jsem zkousel ten memory test a vysel v pohode, ale nic dalsiho jsem tam uz nenasel.Zkusim ten CPU-z a goldmemory. Nemelo by se u techto ramek nastavit doporucene napeti v biosu? Ikdyz si myslim ze deska by to mela automaticky nastavit

    btw: kdyz tam vlozim DVD s W7 tak me to nabootuje a jak uz jsem psal po kazdym startu PC to chce bootovaci DVD (vlozim ho tam...nacte a jede to uz v cajku), ale tohle se zrejme musi nekde vypnout v biosu. No a k tem aktualizacim, chce to stahnout aktualizace typu SP1, nejaky platformy atd. Nechci to tady vsechno vypisovat pac je jich celkem 96


    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Neinstaluj ŽÁDNÉ aktualizace, Windows Update vypni natvrdo, vypni upozorňování v tý "vlaječce" a budeš v klidu. Pokud bude zapotřebí nějaká konkrétní záplata tak není problém jí stáhnout ručně (buď přes Windows Update nebo manuálně přes web).

    jo to uz jsem udelal ale jak jsem reinstaloval windowsi (klasicky jsem to nabootoval) tak po kazdym startu PC to po me chce vlozit DVD na nabootovani. Nemelo by se treba neco v biosu vypnout?

    EDIT: Je normalni kdyz v biosu teplota CPU je kolem 55°C? Hned jak jsem vlezl do biosu tak se to ukazalo. A jeste se chci zeptat jak je to s Ramkama a jejich vyuziti ve hrach? System si bere necely 1GB pameti? Protoze ve spravci zarizeni to mam tak napsany.

    Prikladam zde CPU-z...zarazeji me trosku hodnoty pameti. Proc tak malo MHz to nevim...mam mit 1600MHz a v defaultu 1333MHz
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-z.png 
Zobrazení: 152 
Velikost: 489.7 KB 
ID: 23948   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: core temp.png 
Zobrazení: 133 
Velikost: 127.6 KB 
ID: 23949   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test2.png 
Zobrazení: 168 
Velikost: 1.12 MB 
ID: 23950   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test3.png 
Zobrazení: 145 
Velikost: 1.01 MB 
ID: 23951   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test linx.png 
Zobrazení: 132 
Velikost: 940.7 KB 
ID: 23952   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test linx 2.png 
Zobrazení: 142 
Velikost: 947.7 KB 
ID: 23953  
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 24-12-2011 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, na pametech je nalepenej takovej stitek a na tom jsou udaje. Frekvence, casovani a voltaz. Na kazda deska si to nastavi spravne a pak jsou problemy s nestabilitou. Ujisti se, ze jsou pameti v BIOSu nastavene presne podle toho stitku, co je na nich nalepen.

    V BIOSu zadny Memory test neni, normalne si stahnui bootovaci ISO GoldMemory nebo Memtest+86 a pak nastav bootovani prez DVD a spusti se ti test.

    Spis bych se ale priklanel, ze je nejspis pamet spatne nastavena ( coz se mi zda i z tech obrazku ), nebo je bordel v softwaru....

    Jak testovat pameti.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Nebo jeste zkus pametem pridat +0.05 - +0.1V a kazdopadne ten memtest

    RAMka jede na 1333, pameti jsou 1600, ale nevim jestli to intel normalne podporuje na techto procakach, takze to mozna je OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    no podle obrazku z CPU-z to vypada OK prece...napeti a frekvence je na defaultu tudiz pro kazdou pamet 667MHz (takze celkem 1333MHz) jestli se teda nepletu a napeti je na 1,50V takze taky default a kdyz jsem se koukal do biosu tak napeti bylo neco malo pod 1,50V. Test pameti zkusim az zitra nebo v pondeli ted na to nemam moc naladu a kouknu se na to SPD v biosu a podle stitku na pameti to tam nejako najdu a nastavim

    EDIT: tyto ramky me jsme vybirali tady na foru a nekdo mi rikal ze tyto ramky pracuji na 1333 a pokud chci aby pracovali na 1600 tak musim povolit v biosu to XMP...ale radsi to zkouknu vsechno (frekvence, casovani a voltaz)

    btw: mohli byste mi sem vypsat jaky programky jsou nejlepsi na otestovani procesoru, grafiky a ramek samzorejme ten goldmemory
    Naposledy upraveno uživatelem mike033: 24-12-2011 v 17:09
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. instalace win
    Od antonbaby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 20:42
  2. Instalace OS
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 20:31
  3. Win 7 instalace
    Od semtu1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-01-2010, 15:25
  4. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 22:24
  5. Instalace xp
    Od glacer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 12:34