Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: PC se před login screenem resetuje.

  1. #16
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    508

    Zkus zakázat automatický restart. F8 po zapnutí počítače jako do nouzového režimu, ale někde dole bejvala položka na zakázání restartu a pak na obrazovce byla vidět chybová hláška s kódem podle kterého se hledá závada. "bluescreen"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nejak sa tu začínam strácať

    Máš hdd, na ktorom je nainštalovaný winXP. Bol ten operačný systém nainštalovaný na tej zostave, na ktorej je teraz používaný?

    Vyskúšaj nabootovať z inšt. CD winXP, zvoľ To repair ...bla-bla-bla ...using Recovery console, press R a použi príkaz CHKDSK /R
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Tak stahuju Ubuntu a zkusím to přes USB. A opravdu by to mohlo být zdrojem? Dnes jsem ho kupoval, ale kdyžtak teda vyzkouším jiný.

    EDIT: Nejdřív vyzkouším výše zmíněné teda.
    Naposledy upraveno uživatelem TondaBobr: 27-12-2011 v 21:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Nejak sa tu začínam strácať

    Máš hdd, na ktorom je nainštalovaný winXP. Bol ten operačný systém nainštalovaný na tej zostave, na ktorej je teraz používaný?

    Vyskúšaj nabootovať z inšt. CD winXP, zvoľ To repair ...bla-bla-bla ...using Recovery console, press R a použi príkaz CHKDSK /R
    Já jsem to pochopil tak, že disk je po formátu a nyní na něj na tomto PC nainstaloval XP, ale po instalaci se PC restartuje..

    Jsme doma Tondo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    No restartoval se i před formátem. Tak jsem hdd zapojil do jiného počítače a ten se taky začal restartovat, tak jsem ho naformátoval. Na druhém počítači v pořádku jel. Pak jsem ho přehodil zpět (první puštění jsem ho zapomněl zapojit), a zase se restartoval. Formátovat přímo na tomhle počítači nemůžu, protože z mně neznámého důvodu mi v CD menu windows nefunguje klávesnice, zatímco na druhém pc ano.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    No a kde si na ten disk teda nainstaloval WIN?

    V biosu zkontroluj jeslti máš v Advenced / USB Configuration vše na ENABLED. (to kvuli té nefunkční klávesnici)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Na tom druhém počítači. Teď pouštím ubuntu z USB a loaduje se...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    No tak jsme doma.. jestli jsi WIN na ten disk instaloval na jiném počítači, je zcela normální, že na tomto nejedou.. To by musely mít totožný HW. (XP se instalují s ovladačema toho druhého PC).

    Vyřeš klávesnici, případně zkus jinou a nainstaluj WIN na tomto PC. Jestli ten linux fachá, tak to jen potvrzuje, že problém je v té instalaci XP a né v HW (zdroji či podobně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Aha Díky moc a omlouvám se za svoji demenci Jinak ubuntu jede z flashky. Tak se pokusím zprovoznit nějak klávesnici teda, no. Možná tu je někde redukce na PS/2. Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Neni ta klávesnice bezdrátová? Ty většinou v biosu, před instalací systému nefungujou..

    No každopádně pak dej vědět, jestli se zadařilo, ať to uzavřeme happyendem.

    btw thx robky za nakopnutí vedoucí k cíli
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Neni ta klávesnice bezdrátová? Ty většinou v biosu, před instalací systému nefungujou..

    No každopádně pak dej vědět, jestli se zadařilo, ať to uzavřeme happyendem.

    btw thx robky za nakopnutí vedoucí k cíli
    No u toho druhého to šlo Je bezdrátová. Můžu teda formátovat na druhém PC a pak přehodit po formátu zpět na instalaci windows? To už by snad klávesnice mohla jít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Jasně, takhle to udělat můžeš, ale jednodušší podle mě bude na těch pár minut vyměnit klávesnice..
    Že tahle půjde je imho spíš nepravděpodobné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    No já bych rád ty klávesnice vyměnil, ale všude už je zavřeno a jediná klávesnice doma je tahle a ještě jedna bezdrátová Takže uvidíme, kdyžtak zejtra koupím a dodělám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    37

    No tak sem zformátoval na jednom PC, přendal na druhý a skočila na mě BSoD

    STOP: 0x0000007b(0xf789e640,0xc0000034,0x00000000,0x0000 0000), tak koumám dál, každopádně zítra druhá klávesnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    BSOD je pád systému.. kdy na tebe ten BSOD skočil.. při instalaci, po ní? Napíšeš vždy tak polovinu informací, než by bylo potřeba, pak to tu skládáme jak rubikovku
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední