Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: BIOS ukazuje špatnou velikost RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    43

    Ahoj. Plácnul jsem se přes kapsu a pořídil nový HDD a hlavně RAMky - 4 GB. Kvůli nim jsem si nainstaloval Widle č.7

    Problém je, že BIOS mi stále ukazuje pouze 3 GB RAM. Win7 mi ukazují 4GB RAM ale v závorce uvádí (3GB dostupné)

    Kde je problém? Nové ovladače na chipset / nový bios?

    Deska je Asus P5B-E, ta podporuje 8GB RAM.

    když googlim, nazarim vždy na problém RAM související s 32bit. OS - XP/vista

    kdokoliv mi poradíte, ušetříte mi spoustu času a vysloužíte si oddaného uctívače. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1) No a jsou ty W7 64b? Nezáleží jestli je to XP, Vista nebo W7..

    2) V biosu zkontroluj jestli máš v Advanced / Advanced chipset features / Memory Remap Feature zvoleno ENABLED.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    43

    a nemělo by by být náhodou Memory Remap Feature - Disabled?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No prostě to vyzkoušej přepnout, mělo by to na to mít vliv (za podmínky, že máš 64b OS)

    edit: procházel jsem různá fóra a evidentně to u různých výrobců funguje různě. Někde je potřeba mít enable, jinde disable.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 30-12-2011 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    43

    přeinstalovávám OS na 64-bit. Vždy jsem se bál kompatibility s ostatními programi, tak uvidíme
    (snad jsem trefil i/y, jinak se omlouvám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jasně, tak pak dej vědět jestli se to podařilo vyřešit a jak musíš mít tu položku nastavenou abys celé 4Gb viděl (já pořád myslím že to bude Enabled)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    43

    tak jsem preventivně nainstaloval 64-bit verzy. Ta opět ukázala pouze dostupné 3GB-paměti. Takže dívy vaší radě jsem šel do biosu, nastavení pamětí a dal jsem
    Memory remap
    na enable a už to ukazuje 4 GB. To by mě fakt nenapadlo, takže vám všem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Notebook hlasí špatnou baterii
    Od Belbas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-11-2011, 21:34
  2. BIOS a MB nacita spatnou velikost RAM
    Od OggyCZek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-07-2010, 21:48
  3. Hardisk ukazuje málo GB
    Od kody0308 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 10:20
  4. systém ukazuje víc RAM než skutečně má
    Od Daveyy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 19:02
  5. DDR2: Bios ukazuje 3GB a windows 1,5GB
    Od JanX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 18:58