Nové téma - ROBOTI
Tak jsem zjistil že mi chybí téma ve kterém bych mohl řešit novou užitečnou hračku v domácnosti a tou jest robotický vysavač, obecně tu neni větší ucelená sekce pro tyhle zařízení.
Vzhledem k tomu že to je vesměs počítač s naplácnutým rozhraním, standardní komunikací BT, IR, Wifi, USB/RS232 rozhranim a lze se do něj dostat, upravovat jej softwarově i hardwarově tak to IMHO na fórum patří. Váš názor prosím vyjádřete v anketě.
Jinak hodilo by se to zařadit do Spotřební elektronika jako sekce Roboti, nebo Robotická zařízení či tak podobně.
Vzhledem k tomu že to je vesměs počítač s naplácnutým rozhraním, standardní komunikací BT, IR, Wifi, USB/RS232 rozhranim a lze se do něj dostat, upravovat jej softwarově i hardwarově tak to IMHO na fórum patří. Váš názor prosím vyjádřete v anketě.
Jinak hodilo by se to zařadit do Spotřební elektronika jako sekce Roboti, nebo Robotická zařízení či tak podobně.
Aby jsme tu časem neřešili také automatické pračky, asi i myčky, ............. časem i kamna, .... a také hračky (auta a helikoptéry na dálkáč, a tak podobně).
Jsem pro. Ale aby zde bylo dostatek "odborníků" na tuto problematiku. Fóru SHW to každopádně může jenom prospět.
[quote=Ivo Mašek;488974]Aby jsme tu časem neřešili také automatické pračky, asi i myčky, ............. časem i kamna, .... a také hračky (auta a helikoptéry na dálkáč, a tak podobně).[/quote]
V postate proc ne, vse co se dá napíchnout a upravit, když vemu jen domácí spotřebiče co mají v sobě ARM a jedou na linuxovem jadre, tak kdyz uz nic jineho daji se do toho udelat preklady do cestiny, namluvit české hlasy či ovládání hlasem, optimalizovat vlastnosti atd. Taky aktualizace firmware a podobne.
Mám ale na mysli jen "chytré spotřebiče".
[quote=durib;488978]Jsem pro. Ale aby zde bylo dostatek "odborníků" na tuto problematiku. Fóru SHW to každopádně může jenom prospět.[/quote]
Zatím sem se dostal do konzole iRobotu Roomba 581, jak se mi podaří dostat filesystem do RW a smazat zvuky pro ostatní jazyky tak mám v plánu dodat cestinu a pak se uvidí. Až to párkrát umrtvim a zase oživim tak už na Roombu budu odborníkem :-))
Jinak právě tato témata snad přilákají další nadšence a odborníky
V postate proc ne, vse co se dá napíchnout a upravit, když vemu jen domácí spotřebiče co mají v sobě ARM a jedou na linuxovem jadre, tak kdyz uz nic jineho daji se do toho udelat preklady do cestiny, namluvit české hlasy či ovládání hlasem, optimalizovat vlastnosti atd. Taky aktualizace firmware a podobne.
Mám ale na mysli jen "chytré spotřebiče".
[quote=durib;488978]Jsem pro. Ale aby zde bylo dostatek "odborníků" na tuto problematiku. Fóru SHW to každopádně může jenom prospět.[/quote]
Zatím sem se dostal do konzole iRobotu Roomba 581, jak se mi podaří dostat filesystem do RW a smazat zvuky pro ostatní jazyky tak mám v plánu dodat cestinu a pak se uvidí. Až to párkrát umrtvim a zase oživim tak už na Roombu budu odborníkem :-))
Jinak právě tato témata snad přilákají další nadšence a odborníky
Proč hned vytvářet novou sekci pro něco, kvůli čemu by člověk na SHW ani nepřišel a není vůbec jisté, že to bude zdejší návštěvníky zajímat?
Lze to prozatím dávat do sekce "Volná témata". Když tam bude více obsahu, udělám pro to prefix.
Lze to prozatím dávat do sekce "Volná témata". Když tam bude více obsahu, udělám pro to prefix.
No, třeba proto že jiný český fórum se tímto vážně nezajímá, sekci spotřební elektronika už tu máme, takže se jedná jen o její rozšíření, no a díky Googlu to sem přiláká další uživatele, poptávka je celkem velká.
To je tak co me napadlo hned po přečtení, tšedy neuvedl jsem to první, že to chybí mě osobně .-)
Prostě věřím že to fórum obohatí.
To je tak co me napadlo hned po přečtení, tšedy neuvedl jsem to první, že to chybí mě osobně .-)
Prostě věřím že to fórum obohatí.