Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: sandy bridge max turbo frequency

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    ahojte.

    mam v NB procak I7 2670 tikajuci na 2,2 ghz. V turbo mode sa udava max freq 3.1ghz,

    v programoch na meranie momentalnej freq. vidim max freq 2.8 ghz. Uz som sa docital ze je to preto, lebo sa jedna o turbo v mode 4roch jadier. kompltena turbo tabulka vyzera takto:

    4jadra max 2,8Ghz
    2jadra max 3.0Ghz
    1 jadro max 3.1Ghz

    zaujimalo by ma, kedy nastanu ostatne dve javy, kedze procesor stale bezi ako stvorjadrovy a to aj pri tom, ked bezi napriklad hra ktora nevie vyuzit ostatne jadra. Naopak, vysia freqvencia je na tejto hre velmi citit (viac nez rychlu grafiku). Tak by mi 300ghz navyse urcite pomohlo,a le neviem ako donutit procesor aby bezal len ako jednojadro, kedze sam to neurobi. Uz som sa to pytal aj na inych forach, ale nikde som nedostal k tomu vysvetlujuci odpoved. Len odpovede typu ze na hry su grafiky a pod. ale na to sa tu nepytam. :-) Tato konkretna je fak zavysla na procaku
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pz.jpg 
Zobrazení: 105 
Velikost: 122.2 KB 
ID: 24067  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nastav hře spřažení na jedno jádro.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Nastav hře spřažení na jedno jádro.
    myslis v task managerovi nastavit afinitu iba na jendo jadro? to ale neni to iste. Procak stale bezi len na 2,8ghz a vhre naopak idu FPS rapidne dolu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Turbo se nastavuje automaticky. Pokud procesor nezvyšuje frekvenci, je možné, že není dostatečně chlazen.

    Pokud při nastavení afinity aplikace poklesne její výkon, pak není čistě jednovláknová.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Turbo se nastavuje automaticky. Pokud procesor nezvyšuje frekvenci, je možné, že není dostatečně chlazen.

    Pokud při nastavení afinity aplikace poklesne její výkon, pak není čistě jednovláknová.
    nerozumieme si...

    este raz... procesor bezi bez turba na 2.2ghz. frekvenciu zvysy v zatazi na 2,8 Ghz. co je max turbo frekvencia pre 4 jadra.

    aby bezal vo vyssej frekvencii, musi bezat ako dvojadrovi (max 3Ghz) alebo ako jednojadro 3.1Ghz.

    pokial urobim to, co pises, ze nastavim v hre afinitu na jedno jadro, tak urobim len to, ze hra vyuzje len jedno jadro na 2.2 ghz preto klesa v hre vykon.. procesor ale stale bezi ako 4 jadrovy, takze nezvysi freq na jedno jadro.. chapes? to ze nastavis afinity v hre neurobi s procesorom nic. Tato vec sa nastavuje len vtedy, ak ma hra nejaky problem v behu na viacero jadier. (napr battlefield 3 po vydani vypadal zvuk, pomohlo nastavit na dve jadra. ) ak hra bezi na jedno jadro este neznamena, ze na to jedno jadro ide aj procesor, cili vo svojej max freq.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Ne, jestli ten procesor běží jenom na 2.2GHz, tak ta hra to jedno jádro neumí efektivně zatížit. Tudíž potom platí to co psal r34ktor. Zkus spustit prime 95 se spřažením na jedno jádro a uvidíš jestli turbo správně funguje.

    Edit: Sleduj při tom testu teploty procesoru, protože frekvence se nezvýší, pokud by se procesor mohl přehřát.
    Naposledy upraveno uživatelem AndrewCZ: 20-01-2012 v 15:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Dovivan Zobrazit příspěvek
    nerozumieme si...

    este raz... procesor bezi bez turba na 2.2ghz. frekvenciu zvysy v zatazi na 2,8 Ghz. co je max turbo frekvencia pre 4 jadra.

    aby bezal vo vyssej frekvencii, musi bezat ako dvojadrovi (max 3Ghz) alebo ako jednojadro 3.1Ghz.
    Těžko si můžeme rozumět, když nechápeš, jak technologie Intel Turbo Boost vlastně funguje. Nastuduj základní info a mrkni na video.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. SHW37 - LeArchitecto: Sandy Bridge Architecture
    Od LeArchitecto v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 15:43
  2. Starší V6GT na Sandy Bridge
    Od Sgt.Sykes v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2011, 15:34
  3. DDR3: Paměti na taktování Sandy Bridge
    Od Miky9 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-07-2011, 11:39
  4. sestavení SANDY BRIDGE na taktování
    Od bregedon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 14:30
  5. HP Envy na platformě Sandy Bridge
    Od Thorleif v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 10:15