Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Je nutná speciální Blu-ray mechanika pro 3D?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj, mám dotaz ohledně blu-ray mechaniky....

    Mám v úmyslu stavět HTPC pro připojení k 3D projektoru Benq a potřebuji aby šlo přes pc přehrávat originální 3D blu-ray disky. Je potřeba speciální blu-ray mechanika s podporou 3D nebo to přehraje normální blu-ray mechanika?

    Ptám se, protože u některých blu-ray mechanik je napsáno, že mají podporu 3D, u některých není o 3D ani zmínka... Tak buď je to jenom reklamní tah a nebo to ostatní mechaniky opravdu nepřehrají

    mechanika s uvedenou podporou 3D je např. zde:

    http://www.czc.cz/asus-bc-12b1lt-sat...9ai6oiok9ig7i1

    Předem díky za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    "speciální" mechaniku nepotřebuješ, zato je zapotřebí mít grafiku s HDMI 1.4 výstupem (a samozřejmě na druhé straně také monitor/tv s 1.4 vstupem)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    0

    Díky za odpověď, takže s 3D blu-ray mechanikama to je jen opět tah prodejců a výrobců.... Ohledně toho kabelu jsem to nevěděl, mám desku s hdmi 1.3a, takže to mám asi smůlu a budu muset vybrat novou desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud máš monitor/tv se vstupem DVI Dual-Link tak není problém 3D provozovat. Upřímě většina i soudobých televizí má pro "PC" vstup vyhrazený naprosto dementní HDMI 1.3 nebo single link DVI (v horším případě klasický DSUB kde je 3D řešeno ještě dementnějším down scalem na 720p přičemž pak nejdou ani pořádně přečíst titulky nebo dokonce na těchto výstupech 3D funkce úplně chybí - např. celkem nový model LG 55570S)

    edit: samozřejmě je nutné mít i DVI Dual-Link na desce/grafice...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 22-01-2012 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    0

    No mám v plánu to pouštět přes 3D projektor : http://www.alza.cz/benq-mw516-d262203.htm původně jsem chtěl přes hdmi nicméně zakl. deska má pouze dle výrobce hdmi 1.3 a projektor má také 1.3. DVI nemám, takže budu muset vybrat novou desku.

    Takže musím sehnat desku s DVI-I nebo DVI-D konektorem (podle obrazku: http://cdn.overclock.net/2/21/215b66...DVI-types.jpeg )?

    edit: no jo, ale jak dostanu DVI do projektoru, když on DVI nemá? konektory: http://i.alz.cz/ImgW.ashx?fd=FotoAdd&cd=WX440h6-03
    Naposledy upraveno uživatelem Galvi: 22-01-2012 v 22:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No nevim, ale ten projektor nemá žádnej dig. vstup takže jedině přes klas. DSUB. Můj 5 let starej Acer má certifikovaný nVision na DVI @ 720p a popravdě se na to dá i koukat. Nová deska nebude zapotřebí, stačí do stávající přikoupit grafiku, ale vyřešíš tím 3D jen "polovičatě" - přecijen na analogu může 3D znatelně blikat (někdy pomůže kvalitní kabel, ale moc bych se na to nespoléhal). Cena fullHD projektorů se pohybuje kolem 40k, ty levné jsou spíš na prezentace případně na tv (přičemž ještě kolikrát hučí), v tomhle případě bych se spíš poohlédl po klasické lcd/plazmě s receiverem

    edit: no to je právě ono - dig. do toho nedostaneš, u těch lcd je to řešitelné zasunutím hdmi do vstupu, který není vyhrazený pro pc a na straně pc lze použít buď tu grafiku s DisplazPortem (následně pak zredukovaná na HDMI 1.4) nebo DVI Dual-Linkem, případně přímo HDMI 1.4
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    0

    Aha no, hmmm, tak to je na nic.... projektor jsem dostal darem.... takže tam jsem moc vymýšlet nemohl... takže jediný způsob je tedy přes klasické vga a to asi nebude stát za nic... No a do televize to taky nedostanu, protože mám itx desku bez pci-e.... no tak se asi na to...:-D....

    Zatím díky za perfektní rady dal jsem ti + bod za snahu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Galvi Zobrazit příspěvek
    Zatím díky za perfektní rady dal jsem ti + bod za snahu.
    I já děkuji 16x

    Kdyby ta deska měla PCI slot tak Zotac vyrábí pasivně chlazenou low-profile GeForce GT 520 http://www.zotacusa.com/geforce-gt-5...50610-10l.html

    edit: dostupná zde http://www.newegg.com/Product/Produc...%20%28Fermi%29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nemáš možnost ten projektor nejdřív přes HDMI s 3D vyzkoušet? Sice má jen 1.3, ale něco o podpoře 3D u něj píšou, tak třeba to povalí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Přes 1.3 to právě šlo jen u těch co byly označené "nvision ready" (chceš-li byl přítomný dlp link pro brýle), v praxi to znamenalo častokrát jakkoliv přinutit počítač aby do projektoru dkázal poslat 120Hz (mě se to u toho aceru povedlo jen při 720p rozlišení, použil jsem obyčejnou redukci HDMI-DVI), pak bylo vyhráno a obraz byl opravdu ve 3D (pokud byl obraz "promáčklý dovnitř" tak stačilo ještě zapnout synchronizaci). Na prokládaných rozlišeních nebo nenativních to občas zablblo i na 720p což jsem kompenzoval v ovladačích nVidie, kdy jsem 1280x720p nechal přesamplovat do nativního 1280x800. Tohle by mělo být na všech projektorech asi stejné, ačkoliv u tohodle nikde nevidím infraooko pro brýle

    edit: tak jsem si stáhnul manuál a vypadá to, že přes HDMI to u toho BenQ nepůjde vůbec, pouze přes DSUB a SVIDEO vstupy (takže bohužel přesně platí ta demence se kterou se dost lidí potýká i u televizí s tím, že tady to jde naopak pouze s pc vstupem a 4:3 poměrem stran )

    manuál zde http://benq.cz/products/Projector/in...s/product/1276
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screen shot 2012-01-23 at 1.42.19.png 
Zobrazení: 174 
Velikost: 254.6 KB 
ID: 24077   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screen shot 2012-01-23 at 1.43.33.png 
Zobrazení: 140 
Velikost: 223.8 KB 
ID: 24078  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 23-01-2012 v 01:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3

    Ohledně toho HDMI 1.4 x 1.3 je třeba si uvědomit jednu věc:

    Pokud zdrojem bude HTPC, tak máte široké možnosti jak 3D přehrát.
    To, že je na BD film ve full 3D (3840x1080 v jednom snímku) neznamená, že to nemůžete přehrát i přes HDMI 1.3.

    Stačí zvolit v 3D přehrávači, aby to do TV posílal jako SbS/TaB HALF - tím se oba 3D pohledy vejdou do standardního 1920x1080 snímku, který projde i přes HDMI 1.3.

    Ten 3D přehrávač (máte-li dostatečně výkonný procesor) to může třeba posílat ven i jako anaglyph což umožní 3D "pocit" i na 2D televizi - to, že to není ono snad ale netřeba říkat :-)

    Popravdě mě BD 3D moc netrápí - vzhledem k datovému toku je na satelitu i internetu tak jako tak ve formátu HALF. A pracháči, co mohou vyhazovat peníze za 3D BD, si tak jako tak koupí vše 100% 3D kompatibilní.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GeForce: nutna rada ohledne GF100
    Od donnybachatek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-08-2010, 14:42
  2. nutna vymena zdroja?
    Od milooosh v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-10-2009, 12:28
  3. je nutná nová skříň?
    Od Rajce63 v sekci Skříně
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 19:06
  4. Radeony: nutna rada 4850 1gb prosim o pomoc
    Od petr.stony v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 14:52
  5. Speciální programy
    Od JuraS. v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-05-2007, 18:20