Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Pomoc při výběru vodnika

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Přeji dobrý den
    Potřeboval bych pomoc při výběru vodníka , samozřejmě cena je rozhodující ale zase né moc na úkor součástek . Stačí my pouze procesor a grafika .
    Skříň CoolerMaster HAF 942 , proc. i7 970 ( někdy bych zkusil přetaktovat ) , graf. HD 6950 flešnutá na 6970 . Na grafiku bych si představoval nějaký FULL COVER.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Dobrý den,

    haf 942 je velmi dobrá case na vodní chlazení, takže tam určitě nebude problém s tím, kam umístit radiátor atd

    Jakou konkrétně grafiku máte ? Ideálně part number, nebo odkaz kde jste jí kupoval atd...jde o to, jestli na ní existuje nějaký full cover blok

    A druhá otázka - jaká je předpokládaná cena ? Podle toho můžu navrhnout něco, abysme se do rozpočtu vešli...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Přeji dobrý den

    Zde zasílám foto kod grafiky .
    Cena 6000-7000 Kč , může být i méně , je to na Vás .

    Zatím díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1000467.JPG 
Zobrazení: 85 
Velikost: 214.9 KB 
ID: 24074  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Tak to je OK, to je naštěstí referenční karta

    Ideálně to vypadá takto http://www.alphacool.cz/Nakupni%20ko...fDQwNDI6MXw%3d ale cena skoro 10tis s daní...

    Pokud je rozpočet max 7tis tak lze poskládat toto http://www.alphacool.cz/Nakupni%20ko...k4MDo4fA%3d%3d
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Samozřejmě ten dražší návrh se my líbí více , ale jestli stačí ten za sedm a uchladí to bez problémů , tak není co řešit . Ještě bych asi prohodil to chladící médium .

    Zatím díky ještě to promyslím a objednám .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    S tím levnějším budete mít tak o 3 - 5 stupňů horší teploty, jinak to samozřejmě uchladí bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Přeji dobrý den
    Tak jsem přemýšlel a přeci jen jsem se rozhodl pro tu dražší nabídku . Dostal jsem totiž nabídku desky Rampage III i svodním blokem na čipset,( dle informací prodávajícího , blok na čipset pořízen u Vás ) myslím že ten dražší set by to mohl zvládnout bez problémů . Akorát to u vás budu muset koupit na dvakrát samozřejmě díky financům .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Určitě, ta dražší varianta zvládne i desku bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Ještě pár dotazů , to čerpadlo je umístěné asi na dně skříně , že . Nebude to nějak rezonovat atd.
    Nadá se třeba použít toto z Vaší nabídky http://www.alphacool.cz/files/artefacts/8120/41079.jpg?
    Je to zatím předčasné ale rád bych věděl jeké je pořadí chlazení komponent od výstupu z čerpadla .
    Jak se celý komplet zavodňuje a odvzdušňuje .

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Myslím, že v HAFu Vám to čerpadlo na dně case opravdu vibrovat nebude Kdybyste měl nějakou case za pětikilo, tak tam určitě ano, ale HAF je trochu jiná liga. Ale pro klid v duši ten shoggy můžete pořídit, je to dobrá věc. Ale spíš pro Eheim pumpy, nebo pro papírové skříně...

    Pořadí komponent je úplně jedno. Ideálně tak, aby se nemusely tahat hadice sem a tam ve skříni, takže obvykle se to dělá (když je pumpa na dně case a radiátor nahoře) pumpa - vga - cpu - radiátor - pumpa...

    Napuštění - jednoduše nalít kapalinu a čekat...ona ta pumpa všechny bubliny vypumpuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Tak že můžu radiátor normálně na pevno přidělat ? Nebude potřeba s ním nějak hejbat aby se lépe odvzdušnil ?
    Na stropě skříně mám dva ventilátory 200x200 , mám koupit i nějaké na radiátor , popřípadě které ?
    Noktua je samozřejmě dobrá , ale nelíbí se mi jejich barva , věřím že jsou i lepší větráky .
    Ještě jsem okukoval bloky na cpu , líbí se mi tento http://www.alphacool.cz/files/artefa...rm-intel-1.jpg , ale v popise je max 4 jádro , 6 jádro neutáhne ?

    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Ravenek: 25-01-2012 v 17:39 Důvod: Doplnění dotazu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Pokud po napuštění a odvzdušnění okruhu uslyšíte stále v radiátoru téct vodu (tzn je v něm i vzduch) nebo radiátor nebude celý stejně teplý (tzn v nějaké jeho části nebude kapalina), stačí třeba na minutu položit case na bok a bubliny už pumpa zvládne dostat ven. Ale obvykle to není potřeba.

    Ty 200 x 200 co jsou nahoře vymontovat. Pokud se Vám nelíbí Noctua tak jsou i lepší větráky - ale jsou ještě dražší. NEJLEPŠÍ jsou Noiseblockery Multiframe http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg...r%2bmultiframe ale ta cena je vysoká...ideálně ty PWM, nebo S3HS a zpomalit pod 1000 otáček.

    Co se týká Raystormu - mě se moc nelíbí to plexi uchycení. To podle mě bude praskat. U toho bloku výrobce sází na vzhled a ne na funkčnost. Výkonný je, to ano, ale já bych se toho uchycení bál. Ale pokud to chcete zkusit tak proč ne, rozhodně je to jeden z TOP bloků...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Dobrý den

    Přesně to mě napadlo také , že to může prasknout , proto jsem ještě koukal na tento http://www.alphacool.cz/produkt/Swif...rg1=0106070604,
    na ten máte jaký názor ? Nebude tam problém s fitinkama ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Ten Swiftech je restriktivnější, mnohem hůře zpracovaný a s menším příslušenstvím než ten EK Supreme v původní nabídce.

    Nejvýkonnější čtyřka bloků je Watercool HK rev3, EK Supreme HF, Koolance CPU-370 a Aqua Computer Kryos HF...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Ravenek
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    46

    Raději se zeptám předem , stačí fitinky utáhnout jen rukou ? Používá se nějaký lubrikant na gumičky nebo něco podobného ?

    Při odvzdušňování okruhu , nehrozí přehřátí procesoru , grafiky atd ?

    Potřeboval bych poradit s výběrem nějakého monitoringu a regulace , podmínka je ovládání 3 větráků PWM čtyřpin , dále je to jedno. Možno ovládat čerpadlo , zapojit průtokoměr atd . není podmínkou , ale když to půjde .

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc při výběru routeru
    Od yaris1 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-03-2013, 10:27
  2. pomoc při výběru (>_<)y
    Od 8icka v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-06-2011, 11:53
  3. Pomoc při výběru WI-FI
    Od kamet v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-06-2010, 17:02
  4. Pomoc při výběru CRT TV SLIM
    Od liberios v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 21:14