Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: LCD monitor BENQ 23" bliká-zežloutne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    zdravím, nevím jak přesně bych nazval můj problém ale monitor mám zhruba 3 měsíce PC asi rok a půl...první monitor taky LCD mi trochu blikal po stranách čili jsem koupil tento BENQ... asi měsíc vše jelo v pohodě ale od té doby mi začal taky problikávat teď to je někdy ještě horší a nachvíli jako by totálně zežloutne obraz viz. obrázky... nejsou to screeny ale jen upravené ve photoshopu abyste aspon trochu viděli co to dělá... je to monitorem nebo spíš grafickou kartou? Děkuju
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 542.3 KB 
ID: 24265   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 543.2 KB 
ID: 24266  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napiš přesný typ monitoru a jakým kabelem máš monitor připojen k pc. Takhle od boku ti to asi nikde přesně neřekne, ale tipl bych to buď na špatný DSUB kabel nebo konektor na kartě...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    omlouvám se.... monitor je BENQ G2320HD, mám to přes dsub ale ke kartě mám DVI redukci...HDMI kabel mi nešel, psalo mi to "mimo rozsah" nebo tak něco, proto d-sub
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus jiný kabel jestli máš, jestli ne tak rovnou kup DVI (digital, kvalitnější obraz)

    edit: přes ten HDMI ti to psalo "mimo rozsah" až ve Windows nebo už při samotném zapnutí/nabíhání počítače?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    načítání biosu se objevilo pak i úvodní animace win 7 ale jak to mělo najet na plochu tak mi to napsalo mimo rozsah... zkusil jsem to připojit zpátky na d-sub rovnou z plochy a zmenit rozl. a pořád to psalo to stejný... jiný kabel můžu zkusit až zitra...doma ho totiž nemám....

    GK mám radeon 5850
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Milan01 Zobrazit příspěvek
    ...GK mám radeon 5850
    Toho jsem se obával... Někdo to tu nedávno řešil, zkusím to najít...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    ty jo ale vážně jsem tento problém hledal zde i na jiném foru... nebudu muset kupovat novou GK že ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No tak si vyber - buď normální grafiku nebo normální monitor

    edit: link http://www.svethardware.cz/forum/sho...344#post492344 - u tebe ta obnova odpadá, zkus postup s kompletní odinstalací a novou instalací ovladačů (se zapnutým HDMI i dsubem - to by mělo zabrat lépe než jen s dsubem)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 15-02-2012 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    co je špatnýho s grafikou? HD rozlišení podporuje....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Milan01 Zobrazit příspěvek
    co je špatnýho s grafikou?
    Skoro všechno... V kombinaci s levnými monitory s mizernou elektronikou je to vražedná kombinace. Zvlášť to funguje dobře (grafika na jiném monitoru, jiný počítač na stejném monitoru), ale dohromady s ATI ovladači (to je ten moment, kdy se přihlašuješ do Windows a zmizí plocha) to nedělá dobrotu

    Zkus ty ovladače, třeba pomůže a navíc se na chvilku zabavíš... U tebe by to neměl být až takový problém - připojíš oba dva výstupy do monitoru takže budeš mít komfortnější přístup k nastavení 59Hz na sekundárním (HDMI) vstupu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    takže mám zkusit jinej kabel nebo rovnou koupit lepší GK? Nvidii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napřed zkus zapojit oba dva výstupy z vga do monitoru (jeden dsub a druhej hdmi), pak vlez do nastavení rozlišení - dále pak kliknout na monitor kde je hdmi výstup - upřesnit možnosti - monitor - obnovovací frekvence - nastav 59hz - použít - ok. Zkus přepnout vsup na monitoru, hdmi by mělo něco ukazovat. Pokud ano tak vytáhni ten dsub a hotovo (resp. modli se aby to vydrželo do příštího přihlášení k windows)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    to mi ukazuje jako dva monitory, je to správně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ano to je správně
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    tak nevim nějak mi tam nejde 59hz nastavit :/ jde 60 a víc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Bliká mě monitor v režimu PC
    Od Symphonik v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2014, 11:27
  2. Novy LED monitor 22'' ASUS VE228HR blika
    Od dporupka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2012, 19:53
  3. Monitor BenQ G2320HD "mimo rozsah"
    Od LAWLauncher v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-07-2011, 06:10
  4. LCD: LCD monitor 24" - BenQ G2420HDBE problém
    Od elinn v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-04-2010, 10:14
  5. LCD: Blika druhy monitor
    Od jook v sekci Monitory
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-10-2007, 16:24