Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Přemapování výstupů

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravím mám dotaz jak přemapovat výstupy na zvuk.
    Budu mít notebook a je tam výstup na sluchátka (repro) a vstup na mikrofon a vstup a jelikož se s tím bude hrát všude možně rád bych měl dva výstupy a jeden vstup. Ale nevím jak to přemapovat.
    Stačí mi vstup na mikrofon a dva výstupy.
    Děkuji za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Az budes notebook mit, tak se ozvi znovu. Vetsinou se to dela v ovladacim panelu od vyrobce zvukoveho cipu a podminkou jsou ovladace od nej (a ne od Microsoftu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    U drtivé většiny notebooků se praticky nedá bez externí zvukovky řešit, jedinou možností je zkusit zapnutí "independent headphones" čímž lze docílit zdvojení zvukovek (typicky u ADI zvukovek na IBM) nebo použití dig. výstupu společně s analogovým (opět možno jen u hrstky notebooků, měly to některá VAIA). Dalším problémem jsou vysoké latence int. zvukovek (IDT, Realtek...), v praxi na to hodně doplácí software od NI (Traktor), u VirtualDJ je situace lepší - u obou doporučuji nainstalovat ASIO4ALL přes které je někdy možné navýšit buffer kvůli přeskakování (pokud se nedá zvuk. nijak konfigurovat přímo v menu programu)

    edit: zsdx má na mysli jack retasking v ovládacím panelu win/zvukovky. To sice dokáže přemapovat např. růžový jack pro mikrofon aby převzal funkci za zelený výstup na sluchátka, ale zvukovka jako taková nebude umět oddělit signál pro náhled od master out takže ve výsledku bude hrát mono/levý deck (přpadně naopak) nebo smíchá jak master out tak náhled dohromady v případě sterea. Pokud tedy zvukovka v notebooku nebude umět 5.1 ale jen stereo (což bohužel většinou neumí) tak nikdy nemůže dostat jeden stereo ven jako master (pro lidi) a druhý do sluchátek (jako náhled - to co lidi slyšet nemají). Vesměs platí pravidlo: dvě zvukovky ve správci zařízení = je vyhráno Pro představu přikládám možnosti konfigurace...

    Každopádně není nad samotné otestování konkrétního notebooku - uvidí sám jestli to půjde/nepůjde/překousne mono
    http://www.virtualdj.com/products/homefree.html
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: single-mono-cue.png 
Zobrazení: 533 
Velikost: 44.4 KB 
ID: 24289   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: single-multi-cue.png 
Zobrazení: 472 
Velikost: 55.8 KB 
ID: 24290   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: multi-multi-cue.png 
Zobrazení: 223 
Velikost: 44.0 KB 
ID: 24291  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-02-2012 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Ne ne stačí mi když budou dva výstupy master. Bude tam v 99% nainstalovaný ubunntun a v 99% i DJvirtualita. děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravím tak sem mi podařilo přemapovat výstupy u interní zvukovky ale nejde to u externí.
    Mam creative sb0490 http://support.creative.com/kb/showa...aspx?sid=61105
    děkuji a uvítam všechny rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Sice jsem to tak trochu tušil... Napřed zapni zvukovku, potom spusť VDJ. V Options nastav podle obrázku http://www.svethardware.cz/forum/att...0&d=1329852623 (Headphones + Speaker, zvukovku vyber jako multikanálovou jestli ti to vůbec nabídne, pak už jen stačí namapovat decky). Případně pak se ještě nabízí možnost !Advanced Config" kde si nakonfiguruješ každý jack zvlášť. Tedy za předpokladu, že ti dovolí vybrat dva a výce jacků (u Creative produktů s příchodem Vist dost problém)... Kdyžtak by mohlo ještě pomoct ASIO4ALL...

    edit: jinak možnost využít integrovanou a tu externí zároveň jsi zkoušel s jakým výsledkem?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 09-03-2012 v 02:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Tak sem to skusil a nejde to. Obě zvukovky sem neskoušel. nejlepší by bylo něco jako realtek že se mi zobrazí tabulka a já si vyberu co sem připojil.
    S ASIO4ALL mam špatnou skušenost. a ani když sem se přemohl nainstaloval takto nešlo.
    dík za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkoušel jsi co a nešlo to? Mě to na největším šmejdu ALC (Realtek) 268 jde (jak pod Windows tak pod Macem). Stačí zvolit nejprve Out+Headphones, dvě zvukovky a následně navolit který deck má hrát z jaké zvukovky. Prakticky nelze udělat něco šptně, vše je jen na nastavení decků ve vysouvacím menu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zravím omlouvam se že odepisuju až ted neměl sem čas.
    Notebook je acer Aspire 3690 viz: http://notebook.cz/notebooky/acer/Aspire-3690-3694WLMi
    Přemapovat sem to skoušel na integrované zvkovce v realteku na stolním PC.
    Chtěl bych tuto funkci abych růžový jack pro mikrofon aby převzal funkci za zelený výstup na sluchátka. U DJ sluchátka nepoužívam.
    Představoval bych si něco takového že připojim konektor a oběví se mi (nebo pak najdu) tabulku kde se mě to zeptá jaké zařízení ste připojili viz: obrázek.
    Takž teď je otázka jestli to umí ntb. Na ntb. bude UBUNTUN (linux) (windowsi už me začali .......)
    děkuji za rady a byl bych rád kdyby ste mi poradili jak v UBUNTUNECH přemapovat výstupi to je to jediný co mě nenapadá.
    děkuji a uvítam všechny rady
    (možná realtek pro ubuntun)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: zvukovody.jpg 
Zobrazení: 254 
Velikost: 116.5 KB 
ID: 24680  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. praskání u dig.výstupů
    Od amrtin v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 21:17
  2. Přemapování kláves pro 64bit OS , náhrada za hotkeys
    Od wthulmann v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 20:18
  3. Zotac GF9600 - originalita výstupů
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 13:42
  4. Nastavení digitálního výstupu zvuku
    Od martini_cz v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-11-2007, 11:18
  5. Alspoň 4 Kanály po S/PDIF výstupu
    Od Fox_VK v sekci Audio
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 16:14