Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Změna IP adresy

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Zdravím,
    mám internet od O2 (8Mbit) se statickou IP adresou. (ip se nikdy nemění)
    Rád bych měl ale dynamickou nebo alespoň jednorázově změnil tu statickou.
    Už jsem kvůli tomu volal na O2, ale tam mi řekli, že mám smůlu, že změna nepřipadá v úvahu.
    Nevíte tedy o nějakém programu, který by mi IP (z)měnil? A nemyslím jen nějaké web anonymizery, na surfování, ale něco, co by dokázalo změnit IP i ve hrách, atp.

    Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    proxy server?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    A netušíš co k tomu potřebuju? Fakt se v tom nevyznám.. nějakej program?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    nestacil by ti treba Tor? https://www.torproject.org/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    nestacil by ti treba Tor? https://www.torproject.org/
    Nebejvaj proxy dost pomalý? Pokud to chce použít na nějaký online hraní atp ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Vypadá to dost dobře, ale zdá se, že to funguje právě jen pro prohlížeče. Nebo se to dá někde nastavit i pro programy a aplikace? Nikde to nevidím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    IP u O2 neni staticka (pokud si za ni nepriplatis). Takze muzes bud vymenit koncove zarizeni (zmena MAC) nebo net na tyden vypnout (aby vyprsel DHCP lease u O2).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Aha, tak je "statická" asi něco jiného, než myslím Protože ta moje se opravdu nikdy nemění. Výměnu žádného zařízení provádět nechci, a vypínat net na týden, ....

    Ten program Tor je přesně co jsem chtěl, až na to, že ve hře jsem pořád pod svou normální IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zkus se mrknout na google, treba najdes nejaky rozumnejsi navod ...

    Samotný Tor jako SOCKS proxy běží na portu 9050, takže ostatní aplikace, které mají přes Tor komunikovat, stačí jen nastavit tak, aby požadavky posílaly na tento port.
    ( http://www.security-portal.cz/clanky...up-k-internetu )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od souteh
    a vypínat net na týden, ....
    Ty nejezdis na dovolenou?
    Citace Původně odesláno od souteh
    ve hře jsem pořád pod svou normální IP.
    BANed?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Dovolená bude za dlouho. Prosím, kde mám přiřadit k té hře daný port? Přesnější popis prosím, nemůžu to najít ani v Toru, ani kolem firewallu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    Dovolená bude za dlouho. Prosím, kde mám přiřadit k té hře daný port? Přesnější popis prosím, nemůžu to najít ani v Toru, ani kolem firewallu.
    A co doporučovaná změna MAC adresy? Nedávno jsem měl po ruce u známýho 2 ADSL modemy, ale jeden už je pryč a šťourat se mu v tom současným nechci - musíš si to vyzkoušet sám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Fakt se při změně MAC změní i IP? No byl bych rád, ale nemají to ti "experti" od O2 nějak pojištěný?
    Takže se to bude dělat v nastavení modemu? Až přijdu domů, tak se na to podívám, ale nikdy jsem tam myslím takovou možnost neviděl..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    Fakt se při změně MAC změní i IP? No byl bych rád, ale nemají to ti "experti" od O2 nějak pojištěný?
    Takže se to bude dělat v nastavení modemu? Až přijdu domů, tak se na to podívám, ale nikdy jsem tam myslím takovou možnost neviděl..
    Když změníš MAC adresu, tak z pohledu O2 to bude vypadat jako výměna modemu a to můžeš udělal kdykoliv se ti zachce (přinejhorším změníš MAC adresu na tu původní).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    A oni dají novému modemu novou IP? To není přidělováno podle čísla telefonní přípojky?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samovolná změna IP adresy
    Od souteh v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2011, 12:44
  2. Změna MAC adresy
    Od jan.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-11-2009, 02:26
  3. Windows XP: změna cesty (adresy) k souborům
    Od Sommer v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-07-2009, 12:49
  4. Router Zcomax WA-2204A-TX-Změna MAC adresy
    Od Solitario v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 11:15
  5. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 23:09