Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Jak flashnout BIOS základní desky?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    ahoj.potřebuju menší radu jak flashnout bios.brouzdal jsem po netu a články které jsem ktomu našel byly třeba 5 let staré.Nehodlám to provádět pře floppy mechaniky nýbrž přes klasickou flashku kam už jsem si natáhl novou verzi biosu.Nevím ale jak pokračovat dál.Mám ten soubor normálně spustit?(myslím ten novej bios kterej mám na té flesce)Jinak operační systém kde hodlám tuto operaci dělat je windows xp.děkuji za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    O jakou základní desku se jedná (výrobce, přesný typ a revize) ? K zjištění informací použij případně utilitu HWiNFO.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    http://www.gigabyte.cz/products/page.../download/bios
    flash chci provést z důvodu upgrade procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Ta deska má Q-Flash utilitu, takže při startu desky skočíš do BIOSu a zapneš Q-Flash, zadáš, odkud chceš natáhnout nový BIOS (program najde jen připojená zařízení se systémem souborů FAT16/32 - nemůžeš se splést), vybereš tedy z flashky soubor s novým BIOSem, utilitka si nový BIOS zkontroluje a pak jen potvrdíš, aby ho nahrála. A to je celé.
    Jak funguje Q-Flash: http://www.multimolti.com/blog/2010/...te-mainboards/

    Je to zcela bezproblémové, po přehrání BIOSu bude nové nastavení BIOSu na defautních hodnotách (kdybys měl ve starém BIOSu něco změněno, je třeba si to poznamenat na papír a v novém BIOSu zase nastavit).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227


    Zkráceně řečeno: Zformátuj USB flash disk (FAT32), nakopíruj nový BIOS na USB flash disk, pomocí klávesy End aktivuj Q-Flash, pak se již stačí držet pokynů utility Q-Flash. Podrobný postup přímo zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    děkuju za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    zdarec tak zase jinak.Zjistil jsem že mi kamarád poslal jinou desku než jsem udával do popisu a ted budu potřebovat asi víc rad najednou.
    1.podporuje tato deska procesor na patici am3?
    2.Do této desky jsem chtěl usadit tyto komponenty
    procesor amd athlon x2 3.ghz socket am3
    zdroj koupím asi seasonic 500w
    dále mám adata 2*2gb ram 1066(tady vidím další průšvih deska je jen do 800mhz)
    grafika Gainward GeForce 9600GT 512MB DDR3
    tot pc má být pro synka na hraní méně náročných her.Hlavně by mě zajímalo jaká je kvalita té desky.Jestli by nebylo lepší koupit novou.popř. doporučte.
    nové desky se sockety am3 zase nepodporují ddr2 paměti-nebo málo.
    zajímají mě vaše názory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    1.podporuje tato deska procesor na patici am3?
    Ne. Viz podporovaná CPU.

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    procesor amd athlon x2 3.ghz socket am3
    Uveď přesný typ CPU.

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    dále mám adata 2*2gb ram 1066(tady vidím další průšvih deska je jen do 800mhz)
    Žádný problém. Prostě pojedou na 800MHz.

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    Hlavně by mě zajímalo jaká je kvalita té desky.Jestli by nebylo lepší koupit novou
    Ve své době a kategorii to byl průměr. Pokud už ji máš, a funguje, nevidím důvod shánět jinou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    tady posílám přesný popis procesoru
    http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x2-250-d153958.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak ten v desce nepoběží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    no nic.budu muset koupit nějakou jinou desku.mám koupit nějakej sarock od asusu?nechci do toho vrážet moc peněz a upgrade tam nikdy dělat nebudu.Taky budu muset prodat a koupit nové paměti ale natom bych zase prodělat neměl.Mám na prodej ddr2 adata které jsou v záruce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jaké komponenty máš k dispozici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    je to napsáno nahoře
    procesor amd athlon x2 3.ghz socket am3
    zdroj koupím asi seasonic 500w
    dále mám adata 2*2gb ram 1066(tady vidím další průšvih deska je jen do 800mhz)
    grafika Gainward GeForce 9600GT 512MB DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket A a starší: čím flashnout bios
    Od matyyy v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:28
  2. Základní desky: Přetaktování,Bios
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 19:27
  3. Základní desky: Bios
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 00:29
  4. Základní desky: BIOS
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 15:02