SATA (1.5Gb/s & 3Gb/s) - kompatibilta
Dobrý den,
mám disk na rozhraní SATA 1,5Gb/s a chystám se na upgrade PC. Vybral jsem si desku s podporou SATA 3,0Gb/s. Bude mi v tom můj disk šalapat? Podle mě bude, ale radši se zeptám, abych potom nekoukal jak puk. :)
mám disk na rozhraní SATA 1,5Gb/s a chystám se na upgrade PC. Vybral jsem si desku s podporou SATA 3,0Gb/s. Bude mi v tom můj disk šalapat? Podle mě bude, ale radši se zeptám, abych potom nekoukal jak puk. :)
Jen doplním, není jednodušší se na takové věci zeptat prodejce? Od toho přeci prodavači (nikoliv podavači) jsou.
Problémov je kopec, nedávno som nič iné neriešil, len komplikácie so SATA 1.5 Gb/s vs. 3.0 Gb/s, ale v tvojom prípade by som bol trošku viacej optimista, lebo máš disk so starším SATA rozhraním a chceš ho prevádzkovať na doske so SATA 3.0 Gb/s radičom. To by malo ísť.
No mne sa skor zda, ze je lepsie dat 3.0 Gb/s HDD na 1.5 Gb/s, cize mat SATA/300 a pichnut na SATA/150, lebo je to spetne kompatibilne, teraz na tom ficim tak Ja, no ci je to aj naopak???? Nuz Ja si myslim, ze urcite ano... Ale v PC nemusi byt kompatibilne nic.....Co sa mi uz par krat potvrdilo....Ale treba byt optimista alebo preliest nejake fora a co to zistit, popripade aj na stranke vyrobcu by sa mohol clovek, co to dozvediet.. ;)
No, práve tento spôsob vytváral najviac komplikácií, preto sa museli disky prepínať do režimu SATA 1.5 Gb/s a niekedy nepomohlo, ani to.
Napr. na CZC som riešil množstvo týchto problémov.
Napr. na CZC som riešil množstvo týchto problémov.
Aha takže sata 1.5 Gb/s do sata 3.0 Gb/s jde...
Ale jak je to naopak?
Chystám si koupit disk ale moje deska umi jen SATA 1.5 Gb/s, bude s tím problém?
Mám MB MSI 915PL.
Ale jak je to naopak?
Chystám si koupit disk ale moje deska umi jen SATA 1.5 Gb/s, bude s tím problém?
Mám MB MSI 915PL.
ne problem s tim nebude, na disku je jumper ktery nastavuje v jakem modu disk jede, kdyz disk koupis tak bude nejspis jumper nastaven na SATA150 a abys disk prepnul do SATA300 tak budes muset jumper vytahnout/dat do jina polohy (coz teda akorat neudelas)
[quote=mech13].... na disku je jumper ktery nastavuje v jakem modu disk jede, kdyz disk koupis tak bude nejspis jumper nastaven na SATA150...[/quote] Ne na všech HDD je jumper, např. Hitachi se přepínají softwarově. Nic to ale nemění na tom, že nový disk je vždycky nastaven na SATA 1.5 Gb/s (aspoň jsem se dosud s jiným nastavením nesetkal).