Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: msi r 6970 lighting

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    zdravím všechny a přeju všem slunečný a dlouhý víkend

    mám jen takový dotaz,přepastoval jsem si chladič u výše zmíněné karty,teploty šli o deset stupňů dolů ale všiml jsem si že plocha chladiče je je vroubkovaná a drsná asi jako pilník na nehty,prostě pravý opak co je na chladiči cpu,je to takhle v pořádku nebo je to zmetek z výroby?
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Zdravíčko.

    Vypadá spodek chladiče takto nebo jinak?




    Mně to až tak hrubé nepřipadá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    ano to je ono,až na tu pastu ta byla rozpatlaná všude okolo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Tak až na to ropzpatlání asi nebude problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Tak až na to ropzpatlání asi nebude problém
    taky jsem to lihem čistil půl hodiny,hlavně čip,tam to bylo rozpatlaný i mimo plochu čipu přímo na pcb mezi čipem a tím kovovým rámečkem,ale jak jsem napsal,teploty šli dolů cca 0 10 stupňů a hluk taky zmizel (v klidu 40 a burn testu max 92 což není moc když mám poslední dva dny doma 27 stupňů i přes noc-jo není nad jižní stranu)

    ještě bych se zeptal-teď mám bios přepnutý na "silent" co se stane když to přepnu na "performance"?
    někde jsem četl že by to mělo i lépe chladit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    ještě bych se zeptal-teď mám bios přepnutý na "silent" co se stane když to přepnu na "performance"?
    někde jsem četl že by to mělo i lépe chladit
    "The two BIOS are labelled ‘Silence’ and ‘Performance’ but in reality, the switch doesn’t change fan speed profiles as it would suggest. Instead, ‘Silence’ is the default BIOS whereas switching to ‘Performance’ increases the GPU and memory headroom in AMD CCC overdrive. It also increases the PowerTune limit by 2.5 times allowing the overclocked card to perform optimally without throttling."(http://www.vortez.net/articles_pages..._review,5.html)

    Z hlediska chlazení to výkon asi nezvýší, spíše zvýší limit pro PowerTune a tedy pro automatické taktování karty při potřebě vyššího výkonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    hm tak to asi teda vliv nemá,no nic ,ale je mi fakt divný že grafika za bezmála 9K je co se zpracování týká takhle odfláklá,

    a ještě ,abych nezakládal další vlákno,kámoš se rozhoduje pro novou grafiku-dělá hodně v adobe after efekt a do videa celkově,všichni mu radí gtx 680-ale co jsem takhle zaslechl tak co se týká open gl tak je na tom prý radeon 7970 o moc lépe,tedy něco v tom smyslu že gtx680 je vynikající na hry ale co se týka gpgpu tak to prý dost zklamalo,je to pravda?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    jo tohle taky a další-je to opravdu taková katastrofa u nvidia?mít high-end model osekaný nahoře i dole,nechystají se nějaké změny?

    ps -nevíte jestli už někdo udělal srovnávací test obou karet(hd7970 vs. gtx680) v gp gpu?na netu jsem zatím na nic nenarazil
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    GTX680 je mainstream karta, která má osekané GPGPU funkce, je to herní karta, která díky situaci na trhu a (nedostatečném) výkonu 79xx pokořila high-end AMD... proto má osekané GPGPU funkce.

    Co se týče různých srovnání, něco už k dispozici je, např.:
    http://www.anandtech.com/bench/GPU12/406
    http://www.tomshardware.co.uk/charts...ning,2970.html
    http://www.tomshardware.co.uk/charts...mark,2971.html
    http://www.tomshardware.co.uk/charts...stFX,2972.html
    http://www.tomshardware.co.uk/charts...s-1M,2973.html
    http://www.tomshardware.co.uk/charts...eens,2974.html
    http://www.anandtech.com/show/5699/n...-680-review/17

    Prostě GTX680 není správná volba tímto směrem. Skvělá na hry, ale GPGPU nedává.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    no když koukám na ta srovnání(jezevec díky)tak 7970 by byly asi to ořechový pro potřeby aae,tím myslím za cenu cca 12000.-,můj lighting jsem mu půjčil na zkoušku,je horší než gtx 580 ,ale dle výše uvedených srovnání je oproti r6970 výkon gpgpu 3xvyšší zatímco gtx 2x nižší
    díky vám všem a přeju krásný 1.máj(ještě že v těch vedrech nemusíme před tribunu poslouchat dvě hodiny bolševický tlachy že)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Enermax MODU 82+ / AMD 6970
    Od iLianik v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-06-2014, 08:36
  2. pomoc HD 6970
    Od Ghost1 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-02-2012, 23:26
  3. SHW38 - Dash-POWER(CZ): Lighting storm energy
    Od Dash-POWER(CZ) v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-10-2011, 18:04