Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 49

Téma: zdroj kolem 1500,-

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    takze by mi tech 520w stacilo kdyz bych koupil seasonic? i pokud bych taktoval cpu a kupoval novou grafiku v budoucnu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Samozřejmě, že by to stačilo, s velmi bohatou rezervou

    Ono pokud Ti to funguje, nepociťuješ žádné problémy, nevím, jestli to měnit.

    Celkem v pohodě by Ti stačil i levnější zdroj, např.:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL18BF
    Další rozumné zdroje:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL16LI
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLWXU

    Ale jak říkám, někdy mně ta zdrojová mánie trochu dovádí k úžasu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    pc jsem si driv bohuzel nechal skladat od nejakyho eshopu a ne sam a volaly mi ze jim tam 500w nestaci, tak tam musely dat 600w
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od Milan01 Zobrazit příspěvek
    pc jsem si driv bohuzel nechal skladat od nejakyho eshopu a ne sam a volaly mi ze jim tam 500w nestaci, tak tam musely dat 600w
    Tak rezerva nikdy neuskodi, ale ze by to 500W neutahlo o tom mam pochybnosti ) spis meli vadny 500W tak tam dali 600W

    Tady si muzes naklikat kolik cca mas spotrebu/jaky potrebujes zdroj:
    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

    Pro zakladni prehled to neni spatne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Já jsem do minulého měsíce taky valil na Modecomu (Feel I 400W). Ale poslední dobou se stávalo, že PC po startu zůstal viset na POSTu, naběhlo až po následném tvrdém restartu. Koupil jsem Seasonic S12II-520. Ten zdroj jinak fungoval 3,5 roku naprosto bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    nevim co presne je post ale me se obcas nechce vypnout, treba dve minuty je porad napis vypinam a nic.
    jinak ten odkaz mi ukazal 515w pokud jsem tam zadal vsechno dobre
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Nevím nad čím tady pořád debatujete/"špekulujete" kup S12II-520 a budeš mít pokoj POST = Power On Self Test
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od Milan01 Zobrazit příspěvek
    pc jsem si driv bohuzel nechal skladat od nejakyho eshopu a ne sam a volaly mi ze jim tam 500w nestaci, tak tam musely dat 600w
    Citace Původně odesláno od Milan01 Zobrazit příspěvek
    nevim co presne je post ale me se obcas nechce vypnout, treba dve minuty je porad napis vypinam a nic.
    jinak ten odkaz mi ukazal 515w pokud jsem tam zadal vsechno dobre
    Je tedy na místě vyměnit zdroj
    Pokud jde o výsledek, je to, tak jak to zadávám já, špičkový odběr, který má nárazovou povahu. Tenhle PSU calculator taky značně nadnáší potřebu, čili, slušný 500W ti pošlape jako víno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    Tak fajn, diky moc za rady a zrejme pujdu do toho seasonicu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jo, 500+ W musí stačit. I ten OEM je slušný zdroj a nebude o moc horší (možná nebude vůbec horší) co do kvality napájení, když budem srovnávat nové zdroje, ale S12 má kvalitnější elektrolyty, které by si měly mnohem dýl udržet vlastnosti, takže je to jistější volba pokud má sloužit třeba 5 let. Taky je dimenzovaný líp než by těch 20W v názvu nasvědčovalo, jelikož má na nejzatíženější +12V větvi 40A (480W) namísto 34 (408W). A myslím, že bude ještě o něco tišší, alespoň v případě mých zdrojů to tak je - S12 II 430 je tišší než SS-500ET F3.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 08-05-2012 v 11:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    OEM má ty kondíky horší, ale do lowendu proč ne, s hlučností souhlas, akorát na můj vkus jsou ty OEM prostě hlučné pokud jsou zatíženy déle než 12h (pomalu ta teplota naroste, ustálí se a otáčky zdroji už neklesnou - ikdyž nic co by nevyřešil kvalitnější ventilátor a přesazení čidla - na druhou stranu je to to samý co ten Aurum...). Být opatrný na korunu tak vezmu S12. Ale protože jsem Richmond tak bych vzal Enera 425w už jen kvůli tomu, že se tomu Seasonicu vysměje po všech stránkách (to co má Ener jako 425w si SS představuje jako 520w )

    A teď vážně, opravdu byste si koupili SS ke Crosshairu Extreme?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    A teď vážně, opravdu byste si koupili SS ke Crosshairu Extreme?
    Kdybych kupoval nový celý komp asi ne, ale jako upgrade z PSU Modecomu to není krok špatným směrem, určitě odvede, co se od něj čeká
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Definuj "krok špatným směrem"... Takovouhle širokou debilárnu umí napsat kdekdo Napiš rovnou "ušetřil jsem 2-3 kila" nebo "80,- příplatek je furt méně než 2-300,-" případně "nemám tucha co je ticho", "na ticho už nejsou peníze" nebo něco konkrétního a vemu ti to že jsi to ty
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    46

    zas mi nejde az tak o ticho, treba modecom pro me neni hlucny, jde mi spis o vykon a na pripadny upgrade GK a na to aby mi aspon 2-3 roky vydrzel. Kdyz bude stat 1700 tak to ani tak vadit nebude ale nechci do toho dat 2000 nebo vic
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Spotřeba hi-end sestavy s jednou grafikou http://www.svethardware.cz/recenze-d...-s-oc/34845-11 a zatím to vypadá tak, že se trend žravých grafik rozplynul... Pokud ticho nepotřebuješ a nevíš na co využít desku/zdroj tam je imho ten SS adekvátní. Jeden overkill tam myslím máš tak na co vyhazovat prachy za druhý, že? Škodofka s 22" chromovýma kolama bez papírů rulezzzzz, snad se chápem (beze srandy a bez pardónu)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. zdroj kolem 500 W
    Od yersinius v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 21:47
  2. Tiskárny: Multifunkce kolem 1500 Kč
    Od Prochy_ v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-10-2012, 14:17
  3. [Zdroj] 500-600W do 1500,-
    Od Devouver v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-09-2011, 18:45
  4. Novy zdroj 1500-2000KC
    Od Georginek v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-11-2010, 00:17
  5. Nový zdroj kolem 2000,-
    Od Luke100 v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-07-2007, 15:58