Víkendová diskuze: Kepler se štěpí
Tímto Vás zveme na Víkendovou diskuzi na téma:
S novou grafickou kartou založenou na jádře Kepler (GK104) se NVIDIA vrací k oddělení herních a profesionálních karet. Vrací se snad doba výraznějšího rozdělení herních a profesionálních karet? Nebo je to jen pokus, který se nezdaří? Zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
[SIZE="5"]Kepler se štěpí[/SIZE]
S novou grafickou kartou založenou na jádře Kepler (GK104) se NVIDIA vrací k oddělení herních a profesionálních karet. Vrací se snad doba výraznějšího rozdělení herních a profesionálních karet? Nebo je to jen pokus, který se nezdaří? Zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
Podle mne jenom kopíruje požadavky trhu. Předchozí karty byly hanobeny kvůli vysoké rychlosti v DP a nízké ve hrách. Tak udělali čistěji hráčskou kartu. Podobné jako u Ati s HD2xxx. Mě to nechává chladným, protože s HD4870 si vystačím díky konzolím ještě dost dlouho.
Především gratuluju po dlouhé době k tématu, které je o něčem.
K nastolené otázce - těžko tvrdit, jestli "velký" Kepler byl vždycky mířený do profesionální sféry a pro hry je nevhodný, nebo se jen Nvidia přizpůsobila situaci, kdy na herním trhu si vystačí s jednodušším čipem, původně mířeným do mainstreamu. Já bych věřil spíš druhé možnosti, s tím že pokud bude Nvidia sesazena z výkonového trůnu, má připravenou rychlou odpověď.
K nastolené otázce - těžko tvrdit, jestli "velký" Kepler byl vždycky mířený do profesionální sféry a pro hry je nevhodný, nebo se jen Nvidia přizpůsobila situaci, kdy na herním trhu si vystačí s jednodušším čipem, původně mířeným do mainstreamu. Já bych věřil spíš druhé možnosti, s tím že pokud bude Nvidia sesazena z výkonového trůnu, má připravenou rychlou odpověď.
Specializace produktových řad mi přijde jako logické řešení. Předpokládám, že lidi kteří potřebují GPU výpočty pro práci vyšší cenu stejně zaplatí (že se jim to nemusí líbit je věc druhá - na výběr prostě mít nebudou) a pro hráče je přece jenom rozhodující herní výkon a cena, procento lidí ochotných připlácet výraznější částku za "něco navíc" zřejmě nebude příliš vysoké.
S novou grafickou kartou založenou na jádře Kepler (GK104) se NVIDIA vrací k oddělení herních a profesionálních karet. Vrací se snad doba výraznějšího rozdělení herních a profesionálních karet? Nebo je to jen pokus, který se nezdaří?
,,,,
Doba je furt stejná ! Už snad 12 let se karty štěpí na herní a profi,běžně je vidíme v nabídce obchodů.
Je dobře že Kepler nemyslí jen na herní pole použití a nic významného nás nečeká- jen nastartovaný směr užití.
Tedy nejedná se o žádný pokus byť by to tak mohlo vypadat, ale o správné vyplnění trhu grafických karet.
,,,,
Doba je furt stejná ! Už snad 12 let se karty štěpí na herní a profi,běžně je vidíme v nabídce obchodů.
Je dobře že Kepler nemyslí jen na herní pole použití a nic významného nás nečeká- jen nastartovaný směr užití.
Tedy nejedná se o žádný pokus byť by to tak mohlo vypadat, ale o správné vyplnění trhu grafických karet.