Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problém PCI Express 2.0 vs 1.0a

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Dobrý den,

    nevím jestli to tady někde už bylo řešeno (určitě), ale já to nenašel. Měl bych konkrétní dotaz - Mám desku s podporou PCIE 1.0a, koupil jsem si ATi HD 5450. Ta má 8 pipelines, ale program GPU-Z mi ukazuje pouze 4 pipelines. Chápu, že sběrnice PCIE 1.0a je omezena propustností, ale není to třeba tak, že grafika pracuje pouze na "poloviční" výkon? Když zakoupím desku s podporou PCIE 2.0 bude nějaký nárust grafického výkonu oproti 1.0a? Děkuji moc za informace!! H
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ne, tohle by se stát opravdu nemělo, je spíš pravděbodobnější, že GPU-Z chybně detekuje kartu.
    Omezení výkonu propustností Pcie 1.0 by mohlo nastat tak u HD5870 a výkonnějších karet, rozhodně ne u 5450
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    Ani nevim, ze Radeony 5xxx maji pipelines.
    Jestli jde o sirku PCI-E (1x, 4x, 8x, 16x) a jejich verze 1.0 a 2.0, tak to nema u HD5450 ani moc smysl resit...

    Karta na polovicni vykon kvuli PCI-E urcite nejede a rozdil u high end karet z petkovy seri byl v jednotkach procent (1-2), takze u 5450 bych se opravdu nebal limitu..

    Mozna screenshot z GPU-Z by mohl nastinit situaci..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Program ukazuje správně. HD 5450 má 4 ROPs.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    Ani nevim, ze Radeony 5xxx maji pipelines.
    Jestli jde o sirku PCI-E (1x, 4x, 8x, 16x) a jejich verze 1.0 a 2.0, tak to nema u HD5450 ani moc smysl resit...

    Karta na polovicni vykon kvuli PCI-E urcite nejede a rozdil u high end karet z petkovy seri byl v jednotkach procent (1-2), takze u 5450 bych se opravdu nebal limitu..

    Mozna screenshot z GPU-Z by mohl nastinit situaci..
    Momentálně nejsem doma, ale až přijdu tak screenshot pořídím.. Ok dejme tomu, že GPU-z grafiku špatně detekoval, ale třeba dle manuálu má karta datovou propustnost 12,8 GB/s, ale PCIe 1.0 má pouze 8GB/s. To přece zákonitě musí výkon karty omezit.. Nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Program ukazuje správně. HD 5450 má 4 ROPs.
    S tím bych tak úplně nesouhlasil...

    Tu stejnou kartu mám a když ji píchnu na PCIe 1.0a tak mi ukazuje vesměs poloviční hodnoty... Proto jsem vlastně založil Topic..
    Naposledy upraveno uživatelem Jay2x: 24-05-2012 v 11:57 Důvod: upřesnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Ta priespustnost je priepustnost pameti, nie rozhrania pci-e

    Pozri si specifikaciu hd5450
    http://www.amd.com/us/products/deskt...verview.aspx#2

    Memory bandwidth: 6.4 GB/sec (DDR2) and up to 12.8 GB/sec (DDR3)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od AMD
    292 million 40nm transistors
    TeraScale 2 Unified Processing Architecture
    80 Stream Processing Units
    8 Texture Units
    16 Z/Stencil ROP Units
    4 Color ROP Units
    DDR3/DDR2 memory interface
    PCI Express 2.1 x16 bus interface
    DirectX® 11 support
    viz. http://www.amd.com/us/products/deskt...verview.aspx#2
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    OK takže tím mi vlastně chcete naznačit, že mezi PCIe 1.0 a 2.0 (popř. 2.1) není (kromě některých kravin nemající s výkonem karty jako takové téměř nic společného) žádný rozdíl????
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Jay2x Zobrazit příspěvek
    OK takže tím mi vlastně chcete naznačit, že mezi PCIe 1.0 a 2.0 (popř. 2.1) není (kromě některých kravin nemající s výkonem karty jako takové téměř nic společného) žádný rozdíl????
    jde téměř čistě jenom o rychlost sběrnice, je to asi takový rozdíl jako mezi USB 1.0 a USB2

    tady máš srovnání jak moc ta rychlost sběrnice ovlivňuje výkon karty
    http://www.tomshardware.com/reviews/....0,1915-9.html (je to na 2.0, takže 8x můžeš brát jako 1.0 16x)

    navíc 3850 je výkonnější než ta tvoje 5450
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 24-05-2012 v 12:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Tak to mě po*er... A já idiot si chtěl kvůli tomu kupovat novou základní desku... Chlapi díky moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    zdravim, prosim o radu a pomoc. koupil sem si grafickou kartu saphire radeon HD 5450 jenže když ji připojim a zapnu PC monitor ukazuje jen černou obrazovku a to at ho připojim k nove grafice nebo ke stare integrovane. mam zakladni desku ASUS P5RD2-VM zkusil sem updatovat bios ale ani to nepomohlo. co delam spatne? mam zdroj sice jen 300W ale co sem cet vsude na netu tak ta karta moc nezere tak by to snad nemel byt ten problem. prosim poradte
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od hronek.kgb Zobrazit příspěvek
    zdravim, prosim o radu a pomoc. koupil sem si grafickou kartu saphire radeon HD 5450 jenže když ji připojim a zapnu PC monitor ukazuje jen černou obrazovku a to at ho připojim k nove grafice nebo ke stare integrovane. mam zakladni desku ASUS P5RD2-VM zkusil sem updatovat bios ale ani to nepomohlo. co delam spatne? mam zdroj sice jen 300W ale co sem cet vsude na netu tak ta karta moc nezere tak by to snad nemel byt ten problem. prosim poradte
    Předpokládá se, že pokud máš integrovanou grafickou kartu a na slot nasadíš externí, tak se ta integrovaná sama vypne.. Takhle to mám aspoň já.. Zdroj je taky ok, já mám pouze 240W a HD 5450 mi šlape v pohodě. Problém může být v nekompatibilitě desky s grafickou kartou - prostě ji nevzala, to jsem zaslechl u pár známých, že měli pcie 1.0, karta byla 2.1 a karta jim prostě nešla. Poradím ti zajít za kamarádem (kamarádama) co má desku pcie 16x a vyzkoušet ji u něho. Pokud bude šlapat - je to jasný, pokud ne, tak je to taky jasný...
    Naposledy upraveno uživatelem Jay2x: 25-05-2012 v 13:47 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od hronek.kgb Zobrazit příspěvek
    zdravim, prosim o radu a pomoc. koupil sem si grafickou kartu saphire radeon HD 5450 jenže když ji připojim a zapnu PC monitor ukazuje jen černou obrazovku
    Změnil jsi prioritu GK v BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    bohuzel vyzkouset ji nemam kde jinde nez u sebe zkousel sem vsechny moznosti v biosu na prepnuti grafiky (IGD, PEG/IGD, PCI/IGD) zkusim jeste cinknout na support od asusu jesli mi poradi jinak nevim je mi jasny ze vetsina chyb byva v oblasti mezi zidli a klavesnici


    na asus supportu mi rekli at si koupim (novou) nejakou starsi grafiku tag sem v r*ti
    Naposledy upraveno uživatelem hronek.kgb: 25-05-2012 v 16:41
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: PCI Express x16 2.0 vs 2.1
    Od Freeh8407 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-07-2012, 13:13
  2. GeForce: Nebude problem s PCI express x16 1.1?
    Od Itachi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-10-2010, 16:33
  3. E-mail klienti: outlook express
    Od jiri1946 v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-02-2010, 18:52
  4. PCI a PCI-Express
    Od petr.svec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 18:49
  5. PCI Express 2.0
    Od efo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2008, 19:28