Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Nejde obrazovka u NTB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravim sehnal sem si notebook, ale ma jednu zavadu. Nejde obrazovka. Dle me tam nesvitej LED protoze kdyz je svetlo tak tam neco malo videt ale je to bez barev a v noci tam neni nic koukal sem se pod kryt ale nic sem nenasel. Obcas to chvilku zobrazovalo ale posledni tyden uz to nic nedela (pokud nepripojim externi monitor) jedna se o tento notebook http://notebook.cz/notebooky/acer/Aspire-3690-3694WLMi nejsem si jist zda tam sou led nebo trubice.
    Dekuji za rady.
    P.S. zatim sem domluvenej se znamim ze mi seszene novou obrazovku. ale kdyby nekdo neco vymyslel, tak dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Chápu to tak, že displej jako takový jede, ale nejde podsvícení?
    Pak je vadná buď samotná CCFL lampa (žádné LED tam nejsou, je to starý displej podsvícený trubicí), nebo, pravděpodobněji - invertor (napájecí obvody k CCFL).
    Někdy může toto způsobovat i kabel vedoucí k LCD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Může se jednat o závadu na trubici, ale taky to může být zavada na invertoru (podobná věc jako viz link). V některých případech jsem se setkal i se zavadou na kabelu, kterým je propojen display se základní deskou. V tomto případě by Vám výměna LCD nebyla co platná. A to i v případě vadného invertoru.

    http://www.coulou.com/pk070005u00-as...690-p-665.html


    Pozn.: Tento link (dole) je ukázka toho jak takový intertor vypadá.
    http://nahradni-dily.abax.cz/inverto...itsu-e-series/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    zdravim tak sem to otevrel skusil sem to promeryt a jediny co sem zjistil ze to dava soky.jelikoz se v elektryce moc neviznam hlavne v obvodech tak se zejtra zastavi soused a kouknem na to. tak pak dam vedet. zatim dekuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Tak proč do toho hrabeš, když se v el. moc nevyznáš? Měls ho zavolat rovnou.
    Jinak invertor vytváří poměrně vysoké pulzující napětí, čímž se ta trubice napájí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravim koukal sem po netu a nasel sem toto Trubice vetsinou neodchazeji skokove, ale postupne. Poznas to tak, ze ihned po zapnuti maji nadech do cervena a za par minut se vrati bila. Ale jak starnou, tak sviti cim dal vic cervene a to vraceni k bile jim dele trva. Pozdeji uz zacne elektronika vyhodnocovat vadnou trubici a ochrana menice v invertoru vypne kratce po zapnuti. Ten notebook to taky delal. Ale nezdalo se mi ze by to bylo do cervena potom. Na zacatku to vzdy udelalo.
    a kdyz ty invertory davaji rany neznamena to ze jsou v poradku.
    dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    zdravim koukal sem ta ruzne po bazarech a nasel sem par tech inventoru ale chci se poradit jaky.
    nejvice by mi vyhovoval cenou tento http://aukro.cz/flex-invertor-pro-ac...369849328.html ale ten nepude na tomto tipu notebooku.
    Tady je jich dost http://aukro.cz/listing.php/search?s...0&sg=1&order=p
    Tak bych byl rad kdybyste mi poradili jaky. Jinak ten originalni smrdi spaleninou. kdyby to bylo do takove ceny 250KC bylo by to dobre dekuji O.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...&_stpos=&gbr=1

    http://www.ebay.com/itm/ACER-ASPIRE-...item3a6ed5a741

    Pozn: A nejlevnější vyjde na cca 160 kč.

    Dopl.: A tady se dají koupit trubice:

    http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=...rom=R40&_clu=2

    Rozhodně bych nový display nekupoval (jedině v případě, že by byla cena opravdu příznivá).
    Naposledy upraveno uživatelem xmarek: 03-06-2012 v 08:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    mno tomuto bych veril vice hlavne tomu uchyceni http://viewitem.eim.ebay.cz/Acer-Asp...987372456/item
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravim jeste jedna prozba jelikoz sem na EBAY nikdy nenakupoval tak se chci zeptat zda by nesel nejaky z techto tipu z aukro (po pripade jiny ale take z aukra).
    http://opera.aukro.cz/003-invertor-a...381067828.html
    http://opera.aukro.cz/flex-kabel-inv...396149462.html
    http://opera.aukro.cz/flex-kabel-inv...396149462.html
    http://opera.aukro.cz/invertor-hp-co...384624742.html
    dekuji moc za odpoved O.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Nikdo nevi???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Najít nějakou funkční alternativu bez detailní znalosti parametrů jednotlivých inverterů není zrovna dvakrát snadné. Mohou se lišit výstupním napětím, frekvencí, zapojením pinů atd. Nevím zda tady někdo z diskutujících disponuje takovými znalostmi kórd, když je na trhu nepřeberné množství notebooků od různých výrobců.
    Na Vašem místě bych zaměřil svou pozornost k "originálům".

    Co se týče ebay-e, tak nakupovat na něm je vcelku snadné. Stačí k tomu účet paypal a učet na ebay-i. K paypalu potřebujete funkční kartu (platba přes internet). Při trošce snahy lze obojí realizovat za pár minut. Důležité je nezapomenout autorizovat paypall (v případě větší platby než pár dolarů) a sledovat zda dotyčný posílá do ČR (v případě, že jste našinec).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Mno co sem tak koukal tak na EBAY uz sou ty drasi tipi.
    nakonec koupím tento http://opera.aukro.cz/orig-invertor-...392296084.html sice je to víc neš sem chtěl dát ale furt lepší než nic. jinak všem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    21

    Zdravim tak mi dosel ten inverter. A nejde!!! Normálně jsem ho namontoval do notebooku, zapojil napajeni invertoru a trubic (notebook mel vyjmutou baterii) a nic. Podsviceni nefunguje.
    Tak vas zadam o radu??? Co s tim muze byt. je to tento http://opera.aukro.cz/orig-invertor-...392296084.html a hned na druhem radku pise ze je to na tom modelu kompabitlni.
    Napadlo me jestli nejsou spatne kabeli. ale to zas vyhodim majland za flex kabel.
    moc vam dekuji za rady. O.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Zkuste proměřit ten kabel. Myslím tím odpojit od inverteru a od desky a propípat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-12-2013, 11:47
  2. Klávesnice: Razer Lycosa - nejde klávesa+Razer Boomslang-nejde kolečko
    Od ShaiMagal v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-08-2012, 00:18
  3. obrazovka
    Od Overdose v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 11:50
  4. Černá obrazovka po nabootování XP - nenaběhne přihlašovací obrazovka
    Od xslide v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 20:17