Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Paměti DDR2 prosím o radu, výběr

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Zdravím všechny, chtěl bych se jen zeptat jestli je rozdíl mezi tím jestli osadím 2x2GB 5-5-5-18 nebo 2x2GB s 4-4-4-11-2T nebo 4x1GB CL5
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Vetsi sance je, ze ti pojede 2x2 (byva mene problematicke) nez 4x1 (zalezi na desce, chipsetu a procesoru). Rozdil v casovani poznas leda v benchmarcich.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Pokud by byli moduly RAM za stejnou cenu, vzal bych s nižším časováním, ale jak píše zsdx je to v podstatě jedno. U osazení modulů 4 x 1 GB by mohl i nastat problém s kompatibilitou chladiče procesoru. Někdy se pod něj prostě nevejdou ... ale to bychom museli vědět o jaké moduly RAM se jedná a jaký máš chladič procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Jedná de o desku P5N32-E SLI Plus http://www.asus.com/Motherboards/Int...N32E_SLI_Plus/ a chladič je geminII, ale vejdou se tam sice tak tak corsair s hlinikovym chladicem http://www.corsair.com/en/memory-by-...6400c5dhx.html ale nemam je bohuzel stejne, na kazde je jine casovani, takze nejedou v dual chanel
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    (Bohužel výrobce neuvádí 2gb moduly v QVL (qualified vendor list) kromě NANYA http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...I_Plus_QVL.pdf, tak mám strach koupit jiné kvůli kompatabilitě
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    (Bohužel výrobce neuvádí 2gb moduly v QVL (qualified vendor list) kromě NANYA http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...I_Plus_QVL.pdf, tak mám strach koupit jiné kvůli kompatabilitě
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Ten QVL je z 11.6.2008, tak se nediv, ze je tak ridkej, co se 2GB tyce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Citace Původně odesláno od Hulbon Zobrazit příspěvek
    Jedná de o desku P5N32-E SLI Plus http://www.asus.com/Motherboards/Int...N32E_SLI_Plus/ a chladič je geminII, ale vejdou se tam sice tak tak corsair s hlinikovym chladicem http://www.corsair.com/en/memory-by-...6400c5dhx.html ale nemam je bohuzel stejne, na kazde je jine casovani, takze nejedou v dual chanel
    A jak máš moduly RAM nastaveny ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    No to jo, ale kde seženu novější? nebo se nemusím bát kompatability?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    co máš na mysli? nejsou nijak taktovane proste default, ale jak se divam v everestu jedna z nich ma Velikost modulu 1 GB (2 ranks, 4 banks) a zbytek Velikost modulu 1 GB (1 rank, 8 banks) přitom jsem je kupoval v páru
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    co máš na mysli? nejsou nijak taktovane proste default, ale jak se divam v everestu jedna z nich ma Velikost modulu 1 GB (2 ranks, 4 banks) a zbytek Velikost modulu 1 GB (1 rank, 8 banks) přitom jsem je kupoval v páru

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A jak máš moduly RAM nastaveny ?
    co máš na mysli? nejsou nijak taktovane proste default, ale jak se divam v everestu jedna z nich ma Velikost modulu 1 GB (2 ranks, 4 banks) a zbytek Velikost modulu 1 GB (1 rank, 8 banks) přitom jsem je kupoval v páru
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Uveď přesné označení modulů RAM a dej screen z CPU-Z ze záložky Memory a SPD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Tady je příloha, jinak nevím jak udělat screen :-)
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Screen uděláš tak, že stiskneš klávesu Print Screen, otevřeš např. Malování a pomocí ctrl+v ovložíš obrázek, který následně uložíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    89

    Tak tady jsou screeny z cpu-z
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 385.8 KB 
ID: 26380   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: speed.jpg 
Zobrazení: 94 
Velikost: 387.1 KB 
ID: 26381  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosím o odbornou radu, pro výběr vodního chlazení
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 10-06-2011, 19:22
  2. Nová deska - prosím o radu jak správně nastavit frekvenci pamětí
    Od apollo444 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 17:35
  3. LCD: Výběr monitoru 24"/23"/22" - prosím o radu
    Od geonew v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-01-2010, 19:06
  4. VGA DDR3 místo DDR2, prosím o radu..
    Od Cpt._hunter v sekci Grafické karty
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 23:46