Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: přesunutí celého hdd na jiný

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Ahoj.Již podle názvu asi pochopíte oco mi jde.Přiznám se že jsem přesvědčený že to nejde ale raději se poradím s odborníky.Jde mi o to že mám v pc 2 hdd.Jeden je o celkové kapacitě 500gb(100gb syst.zbytek data)no a druhej hdd tam mám jenom na data(takovej přenosnej)Problém mi ale vyvstal na té 500gb potvoře.Podle několika testů jsem došel k tomu že hdd je tzv načlej (před odchodem)přiznám se že se mi nechce čekat než mi to spadne a budu muset instalovat systém i hry znova.Neexistuje náhodou nějaká možnost že bych kompletně vše z disku 500gb přesunul na tu prázdnou 250?zkrátka jak systém tak i data.Tu 250 už bych rozdělenou ani mít nemusel.díkes za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Pokud se objemově vejde do 250 GB, tak to jde. Na podobné věci používám Hiren's BootCD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    872

    az budes mit zalohu "nacateho" HDD, tak na nej pust SpinRite, jak jsem tak koukal, je uz soucasti novejsich verzi Hirens / DVD edici /
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    o.k..Zatím díkes.Dám vědět jak to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Ahoj.tak prográmek jsem stáhnul ale s angličtinou nejsem moc kamarád.Může mi někdo v rychlovce poradit jak přenesu ten jeden hdd na druhej.Myslím kompet.syst+data tak aby po zapojení hdd č2 hned startoval systém?zkrátka komplet přenesení z jednoho hdd na druhej.Díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    86

    Nejlépe je to udělat pomocí nějakého SW, co umí udělat obraz disku na disk. Já používám GHOST od Symantecu ještě v DOSové verzi, ten je ale placenej, myslím že jde použít i Acronis, ten nemám vyzkoušenej.
    Před rokem jsem řešil podobnej problém a i s montáží jsem byl pomocí GHOSTu za cca půl hodinky zpátky "na nádraží".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Jds Jds je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Jds
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    107

    Zdravím pokud jde o XP je možnost vytvořit zálohu a pak přenést na jiný disk ale,je potřeba na novém disku instalovat nové Winy takže asi nepřipadá v úvahu co.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    no to ne.Novou instalaci woken právě dělat nechci.Je tam spousta her a prográmků a nedovedu si představit že bych to tam měl dávat všechno znovu:-)tak poradte prográmek.prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    86

    Citace Původně odesláno od Jds Zobrazit příspěvek
    Zdravím pokud jde o XP je možnost vytvořit zálohu a pak přenést na jiný disk ale,je potřeba na novém disku instalovat nové Winy takže asi nepřipadá v úvahu co.
    Z WinXP můžeš pomocí toho GHOSTu vytvořit jak kopii na nový HDD, tak třeba jen kompletní obraz v jednom souboru a pak to zase nakopírovat na jiný HDD. Pokud to bude ve stejně konfigurovaném PC, tak instalace netřeba. Já jsem třeba do firmy kupoval tři stejná PC, nainstaloval pořádně jedno a na ostatní pak jen celou instalaci přenesl (naklonoval).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Abych to upřesnil tak používám win7 home premium
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    86

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    Abych to upřesnil tak používám win7 home premium
    Tomu GHOSTu je to jedno, já startuju PC z USB Flash nebo z CD do DOSu a pak GHOST. Tomu pak je jedno jaká data odkud kam kopíruje (neřeší jestli je tam jakej operační systém ale kopíruje bit po bitu) a mimo Win XP jsem tak zálohoval i Win7 Profesional. V tom bych problém neviděl. Ve firmě zatím používám XP, nicméně mám i obraz Win7 a jednoduše programovou partition "přeplácnu" tím kterým systémem zrovna potřebuju. Rozumí se ale, že všechna data mám jinde, včetně přesměrované pošty apod.

    Je to na delší povídání a už jsem to tady někde (asi na Freaku) popisoval.

    Když upřesníš o co Ti přesně jde, pokusím se Ti poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    Ahoj,děkuji ta trpělivost.Už jsem to tady popisoval výše.500gb hdd je načlej a nechci čekat až se odporoučí.Tudíž bych uvítal prográmek kterej mi přesune komplet hdd na jinej.Mám 250gb hdd v dobrým stavu a na ten bych to chtěl komplet přesunout.Systém+ data zkrátka všechno tak aby mi po zapojení startoval systém,šli mi hry prostě všechno.komplet přesunutí.Potřebuju poradit prográmek a šikl by se i nějakej postup.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    49

    Taky už jsem jednou úspěšně řešil stejný problém, nevím zda tímto programem Paragon Migrate OS to SSD™, nebo jiným. Hledej také pod heslem Migrace systému. Jediný problém byl, že jsem musel cosi dokopírovat ručně pro bootování, už nevím co to bylo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    158

    Najdi si někde na internetu Acronis True Image Home, je v češtině. Umí vše co potřebuješ klonovat ,přesouvat a daši věci. Můžeš si vytvořit bótovací CD nebo usb flešku.
    Starší verze jsou daleko přehlednější , ale neumí všechny nové řadiče HD.Dále doporučuji Acronis disk director, ten je na práci s oddíly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Mám pocit, že už jsem to tady psal. Na Hirenu je SW, který dokáže přenést obsah jednoho disku na druhý. V případě, že objem dat se vleze na nový disk, může být zdrojový disk větší. Na Hirenu by měl Partition Manager, Partition Wizard, Parted Magic, ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-11-2012, 09:40
  2. Záloha celého HDD
    Od Benbow v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-10-2011, 16:37
  3. domácí síť-přesunutí souboru
    Od tramin v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 08:45
  4. Ztišení celého PC
    Od Dasein v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 30-12-2009, 10:59
  5. OpenSUSE: přesunutí mysql-data
    Od petr.svec v sekci OS Linux
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 08:37