Multimedialni Centra
Zdravim,
chtel bych se zeptat, zda nekdo netusite, v cem jsou napsane multimedialni SW:
- Windows Media Center
- XBMC
- Media Portal
- MythTV
Dekuju
Martin
chtel bych se zeptat, zda nekdo netusite, v cem jsou napsane multimedialni SW:
- Windows Media Center
- XBMC
- Media Portal
- MythTV
Dekuju
Martin
Zeptam se trochu jinak, v cem by jste takovou multimedialni aplikaci psali, kdyz by byl pozadavek na profesionalni vzhled a funkcnost? Takova aplikace by mela umet:
- stahovat a prehravat audio/video media z kamery (fotky a videa)
- prehravat audio/video media z disku cd/dvd/bd s moznosti je nahravat na HD
- prehravat audio/video media z netu s moznosti je nahravat na HD
- prehravat audio/video media z HD disku
- prehravat a nahravat SD, HD a Full HD media prenasena pres technologii DBV-T, DBV-C a DBV-S, stahovat EPG, programovat nahravani poradu
- prehravat a nahravat radio vysilani FM/DAB
- zobrazovat predpoved pocasi
- zobrazovat kalendar + editace
- web browsing
- ovladani pres dalkove ovladani
- pekne graficke uzivatelske prostredi s vizualnimi efekty (animace pri prechodech)
Bylo by rozumne preferovat Windows nebo Linux a kolik casu by takove pregoramovani mohlo zabrat?
- stahovat a prehravat audio/video media z kamery (fotky a videa)
- prehravat audio/video media z disku cd/dvd/bd s moznosti je nahravat na HD
- prehravat audio/video media z netu s moznosti je nahravat na HD
- prehravat audio/video media z HD disku
- prehravat a nahravat SD, HD a Full HD media prenasena pres technologii DBV-T, DBV-C a DBV-S, stahovat EPG, programovat nahravani poradu
- prehravat a nahravat radio vysilani FM/DAB
- zobrazovat predpoved pocasi
- zobrazovat kalendar + editace
- web browsing
- ovladani pres dalkove ovladani
- pekne graficke uzivatelske prostredi s vizualnimi efekty (animace pri prechodech)
Bylo by rozumne preferovat Windows nebo Linux a kolik casu by takove pregoramovani mohlo zabrat?
Mě osobně napadá dokonce vytvořit si vlastní distribuci linuxu speciálně pro multimediální využití. Když si vzpomenu, tak některé notebooky měly právě speciální OS, který naběhl během pár sekund a bylo z něj možné jít na internet, prohlížet si dokumenty atd. Otázka je, jestli by to nebylo ještě složitější, než napsat takový program.
Diky za poznamku. Mozna by to slo zkloubit, tzn. vytvorit si vlastni distribuci linuxu + napsat multimedialni SW, kolik to tak muze byt prace a casu?
To záleží na víc faktorech. Ten hlavní jsou zkušenosti s programováním v dané oblasti/programovacím jazyku. Dál třeba na počtu lidí, kteří se na "projektu" podílejí. Já bych řekl, že klidně půl roku rok nad tím sám můžeš strávit. Možná i déle.
Já s tím bohužel zkušenosti nemám, OS teprve budu studovat...
Já s tím bohužel zkušenosti nemám, OS teprve budu studovat...