Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 39

Téma: Víkendová diskuze: Skřítci v počítači

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Kovač
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    392

    Tato hodnota má podle mě jen nastavenou funkci "každý den + 50" :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    jj, takmer pravidelne, keď niekto príde ku mne na servis zrazu všetko funguje ... mám asi na škriatkov zlý vplyv
    Se tě bojej... jakmile ví, že PC půjde k tobě na reklamaci, tak vyskáčou, takže jakmile je PC u tebe na stole, tak vše funguje, jak má
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od zmar Zobrazit příspěvek
    ale opravdu můj počítač v jeho skříni NENABĚHL!
    Teď už je sice pozdě, ale napadá mne- zkoušel jsi zapnout to PC "šroubovákem"? Jenom spojit ty dva kontakty pro zapínání, jestli třeba nebylo vadné to tlačítko
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    86

    zrovna řeším jednoho skřeta. Vyměnil jsem v PC zdroj a z funkčního stroje je polofunkční křáp. Jde o OCZ ZS 550W na desce Gigabyte GA-790GP-DS4H. Dlouho inicializuje HW, nakonec naběhne bez USB. Vrátím původní nedostatečný 5let starý Fortron 400W a zase funguje normálně. OCZ zdroj v jiných PC běží, ale v tomto ne (zkoušel jsem 3ks ze dvou různých revizí)
    Někde tam ten skřet je, ale jediný nápad co mě napad je to, že ten mainboard prodám a koupím jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Se tě bojej... jakmile ví, že PC půjde k tobě na reklamaci, tak vyskáčou, takže jakmile je PC u tebe na stole, tak vše funguje, jak má
    Tak síce mi to asi nikto neuverí, ale pred 5 minútami bol u mňa jeden dôchodca s ntb. Vraj ho večer vypol a dnes sa nezapne. Tak som iba mrkol pod baterku, či tam je. A bol ... lenže potvora frnk cez otvorené okno von. Tak som baterku založil naspäť a zapol ntb - ten nabehol

    Ale stále sú tí škriatkovia lepší ako kurvítka - kurvítka sú na furt, škriatok sa dá vyhnať
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Ale stále sú tí škriatkovia lepší ako kurvítka - kurvítka sú na furt, škriatok sa dá vyhnať
    Některá "kurvítka" se dají odstranit, takže je možno zařízení používat dále, ale moc jich není
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Některá "kurvítka" se dají odstranit, takže je možno zařízení používat dále, ale moc jich není
    Pokud se "kurvítko" jmenuje Eurocase, tak se ho zbavíš jednoduše .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Neregistrovaný

    Už se mi párkrát stalo, že počítač vůbec nechtěl naběhnout, nebo když už naběhl, tak nešla grafika. Dotlačení všech konektorů nějak nepomáhalo, tak jsem vždy zkusil jiný zdroj nebo grafiku a s těmi to vždy naběhlo. Pro jistotu jsem opět zkusil vrátit původní kus hardwaru a světe div se, ono to naběhlo taky. Jednou jsem dokonce musel celý počítač úplně rozebrat a zase složit, aby opět začal fungovat. Tohle fakt pěkně naštve, když nevíte čím to může být, to musí být určitě skřítci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    PC na Obecnom urade, kym s nim pani pracuje, ide vsetko OK.
    Ked vsak odide, aby nieco hlasila v obecnom rozhlase v nedalekej miestnosti, PC sa vypne.

    PC je cca 2 roky stary, Fortron 350W, E5300, gigabyte G41M, kingston RAMky, WD5000AAKX,
    Xp aktualizovane, virus ziadny, NOD OK.
    Zalozny zdroj Fortron 650W, otestovany, OK
    Ram otestovane, OK
    HDD OK
    Event Viewer - nic neobycajne.
    Bol som tam na pozorovani, cca 3 hodiny som sedel 3 metre od PC, ziadna zavada. Pani 2x hlasila do rozhlasu.
    Chybu som este nenasiel.


    Nieco podobne som uz mal pred 5-6 rokmi, nevysvetlitelne BSOD, vymenil som Zdroj, MB, RAM, HDD, DVD a bol to nakoniec vadny Celeron Prescott.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Teď už je sice pozdě, ale napadá mne- zkoušel jsi zapnout to PC "šroubovákem"? Jenom spojit ty dva kontakty pro zapínání, jestli třeba nebylo vadné to tlačítko
    Tohle mě tehdy taky napadlo. Vzpomínám si, že jsem i zkusil připojit a zapnout kompa reset tlačítkem i spojit šroubovákem přímo piny na desce a stejně ani ťuk... Záhada! Asi opravdu skřítek. Jakmile se deska přišroubovala ke skříni, komp nenaběhl... Nechápu dodnes!

    Skříň byla Eurocase nebo Modecom (aspoň myslím).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Měl jsem skřítky, z kterého se vyklubal jeden "skřítek" . To bylo někdy v polovině 90-tých let. Měl jsem takový obyčejný PC, ještě s inteláckou paticí P1 (tuším, tak se to jmenovalo), a používaly se ne A disketovka, ale B disketovka (takový velký placatý černý disk se tam cpal - název mě vypad). paměti byly dvě a to nějaký kanadský (v lidové Číně se ještě tou dobou věnovaly tomu, co umí - pěstování rýže) a měly neuvěřitelných 32MB . No a ten zázrak najednou začal vydávat nějaké poruchové hlášky, které mizely, okna se otvírala divně, průzkumník mizel a zase objevoval, a tak podobně. V té době žádná fóra nebyla, majitelů PC taky v našich vodách moc nebylo, takže přes pár známých se to řešilo telefonem (krásná dobrodružná léta). Nejčastěji omýlaná rada zněla: udělej kompletní restart (WIN_3.11). No to ale bylo celkem šílený a tomu jsem se chtěl vyhnout. Takže jsem otevřel dekly a zkoumal desku a tak podobně. No všiml jsem si baterky a začalo mi svítat. Po změření (neměla ani 1 volt) jsem byl tzv. doma. Po výměně opět pohoda. .... no a to byl ten skřítek
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    chorybundus

    Vynikající téma...

    Se skřítky mám bohatou zkušenost. Když jsem byl mlád, byl jsem nejednou obviněn, že jeden chodí se mnou (vážně nevím čím to bylo, v mé přítomnosti prostě kolabovaly počítače). Obvzláště v době objevování platformy PC bylo skřítků habakůk a ne vždy byli jednoznačně identifikováni...

    Naopak - třeba "Skřeto Fatalle" - One Half... A síťová hra DOOMA 2 na 486 se prostě "nevyvedla"...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od zmar Zobrazit příspěvek
    Kolem roku 2000 jsem se dostal k zajímavému úkazu: Známý si objednal komponenty na stavbu počítače. Aby ušetřil, nenechal si počítač postavit. Komponenty dorazily a on se snažil počítač poskládat, ale ouha: počítač nejevil po sestavení známky života. Přišel tedy za mnou. Prověřili jsme zapojení i samotnou kabeláž, znovu jsem počítač rozebral a znovu vše pečlivě sestavil. NIC. Komponentu po komponentě jsme vyzkoušeli v mém počítači (znáte to: deska + procesor + paměti + grafika -> OK, zdroj -> OK, všechno ostatní -> taky OK). Známý se mi vysmál, když jsem prohlásil, že je to samotnou skříní (ne skříní se zdrojem, ale samotnou skříní), že je nejspíš začarovaná... Na řadu přišel experiment B: moje komponenty (deska + procesor + paměti + grafika + zdroj) do jeho skříně, žádné další komponenty... Divil jsem se sám, ale opravdu můj počítač v jeho skříni NENABĚHL!

    Skříň samotná bez zdroje tedy putovala na reklamaci, za několik dní přišla skříň nová, stejný typ, jiný kus a od té doby byl klid... Skřítek naštěstí nestihnul přeskočit při reklamaci ze staré skříně do nové.
    Mne sa stalo skoro to isté, ešte v 1990 blahej pamäti. Drahá 286-ka - kúpil som na ňu novú skrinku, všetko som prehádzal, ....a nič, ani ťuk. Vrátil som naspäť - žiadny problém. Vymenil som novú skrinku za druhú, a išiel bez problémov. Škriatkovi sa asi páčilo v starej skrinke, do novej nechcel, až do druhej s iným designom. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Takových skřítků bohužel znám dost. Dřív mi motherboard odmítla nastartovat, dokud se na ni správně nezatlačilo. Někde byl špatný spoj.
    Mám disk, který čas od času přestane fungovat, je třeba vytáhnout datový kabel a zasunout zpět. Kabel je v pohodě, jen je ulomený ten umělohmotný "čumprlík" na disku, který je u SATA konektorů.
    V práci jsem rozjížděl nový počítač - po každém uspání se nevzbudily disky. Poté jsem nainstaloval virtualizační SW a antivirus, počítač při dalším spuštění už nenaběhl. Obnovil jsem zálohu těsně před těmito kroky a zkusil ještě několikrát, vždycky stejná chyba. Nakonec pomohlo prohodit postup instalace, antivirus prostě musel být první.
    To můj kolega by byl štěstím bez sebe za tak nepatrné problémy - jeho relativně nový počítač se jednou za čas (někdy několikrát za den) kousne, vyměnili jsme všechny komponenty, přeinstalovali OS, nic nepomohlo... Jako bonus nedávno obnovoval ze záloh data na serveru kterému odešel disk, další den už se na ten server nemohl ze svého počítače přihlásit - nepingnul ho, nedostal se na jeho webové stránky, síťová úložiště. Když to zkusil z virtuálního PC, tak všechno jelo, ale jeho hlavní OS už ho na server nepustil až do reinstall systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1

    Tak já se musím taky přidat, měl jsem sestavu s Athlonem X2 a jednou za čas se při vypínání nevypnul ale restartnul. Widle pak povykovaly že špatně vypnuto atd. Nakonec vyřešeno náhodou po výměně procesoru, dal jsem novější Athlon II a byl pokoj. A já už chtěl vyměnit desku a paměti . A softwarového skřeta mám taky, když přeinstaluju jednou za čas windows ( jedno jakou edici ) tak se "nepovedou" . Buď nejde nainstalovat antivir, nebo ovladače na grafiku AMD a občas zaperlí Office..... chtěl bych ho chytit a pověsit na mých vytahaných nervech
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Práce v IT?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-08-2013, 22:27
  2. Víkendová diskuze: PC vs. NTB?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-02-2013, 17:07
  3. Víkendová diskuze: NAS - Ano či ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 13-10-2012, 11:06
  4. Víkendová diskuze: Televize v počítači?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 17-10-2011, 00:14
  5. Víkendová diskuze: Jste na svém počítači závislý?
    Od Karel Polívka v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 05-11-2008, 19:55