Výběr RAMek ke stávajícím kusům - má to vůbec cenu?
Zdravím,
mám RAMky A-DATA Gaming series 2x2 Gb DDR3, 1336 MHz, CL9. V poslední době mi přestává na hry a chod PC 4Gb stačit (používám Win7 64 bit Ultimate), tak uvažuji o dokoupení dalších 2x2 Gb, moje deska podporuje Dual channel. Chci vědět, jestli je lepší stávající RAMky prodat za pár korun a koupit si 2x4Gb nebo stačí jen dokoupit 2x2Gb, případně jaké by jste mi doporučili k těm stávajícím? Mám v plánu celou sestavu co mám v podpisu taktovat a trochu si s ní vyhrát, až budou peníze obměním i grafiku. Díky za rady
mám RAMky A-DATA Gaming series 2x2 Gb DDR3, 1336 MHz, CL9. V poslední době mi přestává na hry a chod PC 4Gb stačit (používám Win7 64 bit Ultimate), tak uvažuji o dokoupení dalších 2x2 Gb, moje deska podporuje Dual channel. Chci vědět, jestli je lepší stávající RAMky prodat za pár korun a koupit si 2x4Gb nebo stačí jen dokoupit 2x2Gb, případně jaké by jste mi doporučili k těm stávajícím? Mám v plánu celou sestavu co mám v podpisu taktovat a trochu si s ní vyhrát, až budou peníze obměním i grafiku. Díky za rady
S osazením 4 modulů RAM na této základní desce není problém. Dokoupil bych další dva 2 GB moduly RAM a osadil je ke stávajícím. Při koupi bych vybíral moduly RAM se stejnými parametry jako máš stávající moduly RAM.
Zdravím vespolek,
taky bych rád rozšířil RAMku (mám desku GIGABYTE X58A-UD5 - X58/ ICH10R, 4x PCIe x16, DDR3 2200, SATA III RAID, eSATA, USB3.0, 2x GLAN, FW, ATX, 8ch a v ní 6GB (KIT 3x2GB) DDR3 1600MHz PC12800 CL8-8-8-24 PATRIOT Viper Series - vhodné pro TripleChannel) a zajímalo by mě, jaké paměti bych tam mohl nacpat. Stávající mají 1600MHz, ale deska snese až 2200MHz - dají se zkombinovat? A může to být i jiná kombinace, než 3x2GB? Představoval bych si trochu víc...
Díky za odpověď.
taky bych rád rozšířil RAMku (mám desku GIGABYTE X58A-UD5 - X58/ ICH10R, 4x PCIe x16, DDR3 2200, SATA III RAID, eSATA, USB3.0, 2x GLAN, FW, ATX, 8ch a v ní 6GB (KIT 3x2GB) DDR3 1600MHz PC12800 CL8-8-8-24 PATRIOT Viper Series - vhodné pro TripleChannel) a zajímalo by mě, jaké paměti bych tam mohl nacpat. Stávající mají 1600MHz, ale deska snese až 2200MHz - dají se zkombinovat? A může to být i jiná kombinace, než 3x2GB? Představoval bych si trochu víc...
Díky za odpověď.
Jen se zeptám ... možná blbě ... je ta tvá představa jenom představa a nebo máš opravdu problém s kapacitou operační paměti ?
:-) jen se ptej, určitě to není blbá otázka. Je fakt, že nejsem asi úplně standardní uživatel PC. Dělám grafiku a zpracovávám obrovská data. Někdy má obrázek i přes 300MB a když se jich otevře víc... Do toho ještě pár programů okolo a už to začíná drhnout. Takže asi tak :-)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je pravděpodobně kit, který momentálně vlastníš. Bylo by nejlepší pořídit identické moduly RAM, cena ovšem není zrovna příznivá. Koukl bych se po OCZ Platinum (specifikace), případně po Patriot Viper II Sector 7 LLK (datasheet).
Jo, jo, přesně ty mám. Jak koukám, tak bys ale nedoporučoval vyšší kapacitu, ani frekvenci, je to tak?
Vybíral jsem tak, aby jsi mohl k stávajícím modulům RAM přidat nové moduly RAM a provozovat oba kity najednou. Doplnit takto moduly RAM k stávajícím je dá se říci ideální stav. Samozřejmě se dá přidat "jakýkoliv" modul RAM a posléze si moduly nastavit v BIOSu, aby fungovaly bezproblémově. Automatická detekce někdy funguje správně, ale ne vždy, osobně jsem pro je vždy nastavit ručně na požadované parametry. Kupovat moduly RAM s nižším časováním či vyšší frekvencí nemá smysl, neboť moduly RAM budou vždy pracovat v nastavení toho nejhoršího instalovaného modulu RAM.