Zhodnocení sestavy
Vem radši Crucial m4, mám define R3 a je to doladěný tak ze 75%, jinak chladič jsme tu řešili nedávno a doporučení zní scythe Mugen 3 zdroj je trošku předraženej,nemyslíš? Je pravda že jede do 20% pasivně ale není lepší vzít klasickej Seasonic M12 kterej je levnější o 1000,- a taky dobrej.[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Grafika je opravdu dobře vybraná :thumb ,ale pokud chceš myslet do budoucna vem 7950 OC a vyměnil jsem ty paměti.
Na co má být sestava primárně určena?
Ten zdroj, taky bych asi vzal M12II, paměti od kingstonu radši ne, SSD souhlasím s Crucialem, popř. Samsung 830 (Intel 330 používá SandForce řadič)
Možná už je Define R4 doladěná z 90% :D
U chladiče by mě zajímalo, co tě vedlo k vybrání LP chladiče...
GTX 670 bych klidně vzal ;) 7950 je výkonější při použití více displejů, jinak jsou na tom karty výkonově docela v pohodě... Pro něco se může hodit větší paměť, pro něco zase CUDA.
Ten zdroj, taky bych asi vzal M12II, paměti od kingstonu radši ne, SSD souhlasím s Crucialem, popř. Samsung 830 (Intel 330 používá SandForce řadič)
Možná už je Define R4 doladěná z 90% :D
U chladiče by mě zajímalo, co tě vedlo k vybrání LP chladiče...
GTX 670 bych klidně vzal ;) 7950 je výkonější při použití více displejů, jinak jsou na tom karty výkonově docela v pohodě... Pro něco se může hodit větší paměť, pro něco zase CUDA.
Sestava je na hry a kancelář.
Chladič jsem vybral jen jako náhradu za dodávaný Intelem.
SSD potřebuji 180 GB a ten myslím Crucial ani Samsung nedělá. Proto jsem vybral Intel.
Proč je Kingston špatný?
Chladič jsem vybral jen jako náhradu za dodávaný Intelem.
SSD potřebuji 180 GB a ten myslím Crucial ani Samsung nedělá. Proto jsem vybral Intel.
Proč je Kingston špatný?
1. OK, pak je asi docela jedno, jestli vezmeš 7950 nebo 670. 7950 je trošku slabší, ale zase levnější.
2. viz. Matherdet
3. Co vzít 7950 a tím ušetřit na 256GB Crucial M4/Samsung 830?
4. pouze zkušenosti. Podle mě je to něco jako HP. Když někdo nemá zkušenosti, tak o něm říká, že je kvalitní, ačkoli je to slabej průměr.
2. viz. Matherdet
3. Co vzít 7950 a tím ušetřit na 256GB Crucial M4/Samsung 830?
4. pouze zkušenosti. Podle mě je to něco jako HP. Když někdo nemá zkušenosti, tak o něm říká, že je kvalitní, ačkoli je to slabej průměr.
Osobně bych zdroj klidně nechal, pokud uživatelovi nevadí cena, tak nechat. Zdroj je velmi kvalitní, specifikace 80+ Gold, snížení hlučnosti :thumb. SSD lze volit ještě OCZ Vertex 4 (Everest 2 = přeznačený Marvell 88SS9187). Chladič Noctua jak tu bylo zmíněno nebrat a použít Scythe Mugen 3, případně Scythe Mine 2 je na tom velmi podobně (trochu horší v teplotách, ale o cca 200 Kč levnější, pokud není potřeba šetřit zůstat u Mugenu).