pomalý web z notebooku (na desktop běží OK)
internetové připojení mi doma funguje slušně na desktopu, ale jakmile se manželka připojí s firemním notebookem, buď to nefunguje vůbec, anebo to alespoň bývá dosti zpomalené (např. při psaní emailu doskakují písmena apod., prostě na cvokárnu).
V první řadě bych rád zjistil: proč se někdy vůbec nepřípojí
a za druhé: proč je to někdy tak příšerně pomalé
Vypadá to, že tam má nějaký program, který to nějak zpomaluje, ale jejich IT jaksi nejsou schopni rozumně pomoci. Ke svému překvapení jsem nyní zjistil, že i můj laptop je oproti PC výrazně pomalejší a netuším proč. Podobné téma tady někdo řešil nedávno, ale pak mu to přestalo a téma je nedořešené, tak nevím.
Moc díky za tipy.
V první řadě bych rád zjistil: proč se někdy vůbec nepřípojí
a za druhé: proč je to někdy tak příšerně pomalé
Vypadá to, že tam má nějaký program, který to nějak zpomaluje, ale jejich IT jaksi nejsou schopni rozumně pomoci. Ke svému překvapení jsem nyní zjistil, že i můj laptop je oproti PC výrazně pomalejší a netuším proč. Podobné téma tady někdo řešil nedávno, ale pak mu to přestalo a téma je nedořešené, tak nevím.
Moc díky za tipy.
Dotaz je poněkud obecný.
Přes Správce úloh lze zkontrolovat, zda nějaký program nadměrně nezatěžuje PC. Pokud NTB běží na baterii, může dle nastavení dojít ke snížení frekvence CPU z důvodu úspory energie, a tím zpomalení jeho odezvy.
Co se týče internetu, může mít firemní notebook přednastaven nevhodné parametry sítě (IP, DNS). Zkontroluj, zda odpovídají nastavení domácího routeru. Pokud ne, musíš sjednat nápravu.
Přes Správce úloh lze zkontrolovat, zda nějaký program nadměrně nezatěžuje PC. Pokud NTB běží na baterii, může dle nastavení dojít ke snížení frekvence CPU z důvodu úspory energie, a tím zpomalení jeho odezvy.
Co se týče internetu, může mít firemní notebook přednastaven nevhodné parametry sítě (IP, DNS). Zkontroluj, zda odpovídají nastavení domácího routeru. Pokud ne, musíš sjednat nápravu.
je to obecné, to je fakt :-( musím to ještě proštudovat.
zkusím mrknout přes správce souborů. ten tip s tím během na baterii je zajímavý. Akorát bych řekl, že mi to dělalo i když sem byl zapojený s síti, ne na baterku.
nejsem si te´d jist, ale myslím, že jsme to nastavení u toho ntb kontrolovali a bylo v pohodě. ale radši to prověřím až bude squaw doma.
zkusím mrknout přes správce souborů. ten tip s tím během na baterii je zajímavý. Akorát bych řekl, že mi to dělalo i když sem byl zapojený s síti, ne na baterku.
nejsem si te´d jist, ale myslím, že jsme to nastavení u toho ntb kontrolovali a bylo v pohodě. ale radši to prověřím až bude squaw doma.
[QUOTE=r34ktor;512407]Dotaz je poněkud obecný.
Co se týče internetu, může mít firemní notebook přednastaven nevhodné parametry sítě (IP, DNS). Zkontroluj, zda odpovídají nastavení domácího routeru. Pokud ne, musíš sjednat nápravu.[/QUOTE]
Tak se vracím k problému. Poslední dobou to vypadá spíš tak, že se nedá na internet připojit vůbec. Tedy vypadá to většinou tak, že se třeba podaří otevřít seznam, ale pokud se pokusím přihlásit na gmail, už to nejde. Skype údajně běží....vypadá to, jakoby něco omezovalo průchodnost dat...nevím, nerozumím tomu, možná je to hovadina.
Tou baterií to nebude, pač ten ntb je normálně připojen k síti.
Díval jsem se na nastavení mého pc které je připojeno k síti i zapojení notebooku, ale já z toho moc nevykoukám. Nicméně přikládám.
[ATTACH=CONFIG]27517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27518[/ATTACH]
Nemá někdo tip, kde by moh být zakopaný maxipes? dííííky
Co se týče internetu, může mít firemní notebook přednastaven nevhodné parametry sítě (IP, DNS). Zkontroluj, zda odpovídají nastavení domácího routeru. Pokud ne, musíš sjednat nápravu.[/QUOTE]
Tak se vracím k problému. Poslední dobou to vypadá spíš tak, že se nedá na internet připojit vůbec. Tedy vypadá to většinou tak, že se třeba podaří otevřít seznam, ale pokud se pokusím přihlásit na gmail, už to nejde. Skype údajně běží....vypadá to, jakoby něco omezovalo průchodnost dat...nevím, nerozumím tomu, možná je to hovadina.
Tou baterií to nebude, pač ten ntb je normálně připojen k síti.
Díval jsem se na nastavení mého pc které je připojeno k síti i zapojení notebooku, ale já z toho moc nevykoukám. Nicméně přikládám.
[ATTACH=CONFIG]27517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27518[/ATTACH]
Nemá někdo tip, kde by moh být zakopaný maxipes? dííííky
IP adresa je přidělena korektně. Víc se z toho vyčíst nedá. Zkoušel si jiné DNS (např. Google - 8.8.8.8)?
nezkoušel, protože moc nevím o co go. vyzkoušet jiné dns, to znamená to ručně nastavit někde v těch vlastnostech inet připojení? nebo se to dělá jinak? dík
Takže net se spomalí, jamlile se NTB připojí
1) jaký je router, jak je daleko NTB od routeru
2) když se připojí NTB na další kabel, jak jede
3) kolik je wifin v okolí, neperou se kanály?
1) jaký je router, jak je daleko NTB od routeru
2) když se připojí NTB na další kabel, jak jede
3) kolik je wifin v okolí, neperou se kanály?
[QUOTE=plaskotch;521149]nezkoušel, protože moc nevím o co go. vyzkoušet jiné dns, to znamená to ručně nastavit někde v těch vlastnostech inet připojení? nebo se to dělá jinak? dík[/QUOTE]
Ano - http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016704
Ano - http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016704