Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Graficke artefakty gtx570

djkuk (38)|27.8.2012 14:24
Zdravim,

potreboval bych poradit zda graficke artefakty, ktere muzete videt na screenech dole, jsou zpusobeny jen grafickou kartou nebo to muze zpusobovat i jine HW komponenty? Jde mi o to aby byla reklamace opravnena, aby mi to nevratili s tim ze u nich se problem neobjevil...

PC Sestava:
CPU: Intel Core i5-3570K
MB: MSI Z77A-G43
RAM: Patriot 8GB Viper II Sector5 (kit 2x 4GB)
GPU: ASUS ENGTX570 DCII/2DI/1280MD5
PSU: Seasonic M12II-620 620W Bronze

Screeny jsou sice jen z wow, ale objevuji si i v jinych hrach napr. Crysis 2, Prototype 2
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Diky
Deee-aN (3834)|27.8.2012 18:29
Tohle je na 99% problém GPU. Kolik topí?
Obrázky postuj přímo sem, je to pak jednodušší.
r34ktor (7477)|27.8.2012 18:37
Tento typ artefaktů ("spikes") obvykle nezpůsobuje jádro, ale VRAM. Každopádně reklamace by měla být bezproblémová.
djkuk (38)|27.8.2012 19:29
maximalni teplotu co jsem nameril pry crysis 2 byla 62 stupnu na nejvyssi detaily a dx11, ok diky tak ja to skusim vyreklamovat
djkuk (38)|30.8.2012 10:10
Vcera jsem zkusil si tam dat misto te me gk starsi co mam doma aby ji tam mel nez mi udelaj tu reklamaci ale jak jsem zapl pc tak se sice rozjel, ale po chvilce se pc vypl, pak se zas zapl a pak zas vypl ani do biosu to nenajelo, grafiku jsem tak zkousel nekolikrat zasunou vysunout a tak ale porad nic, na te grafice je takova ledka ktera ukazuje ci je vpohode zasunuta, kabel napajeni pripojen a tak a sviti v pohode, takze jsem ztracen.

Muze to byt tim ze je grafika v haji?

Diky
hugostieglitz (907)|30.8.2012 11:00
[QUOTE=djkuk;513268]Vcera jsem zkusil si tam dat misto te me gk starsi co mam doma aby ji tam mel nez mi udelaj tu reklamaci ale jak jsem zapl pc tak se sice rozjel, ale po chvilce se pc vypl, pak se zas zapl a pak zas vypl ani do biosu to nenajelo, grafiku jsem tak zkousel nekolikrat zasunou vysunout a tak ale porad nic, na te grafice je takova ledka ktera ukazuje ci je vpohode zasunuta, kabel napajeni pripojen a tak a sviti v pohode, takze jsem ztracen.

Muze to byt tim ze je grafika v haji?

Diky[/QUOTE]

pokud je ta jiná grafika jinej typ než gtx 570 tak musíš přeinstalovat také ovladače a to podle typu té jiné karty,jinak ji nerozjedeš-neí možné přehazovat grafiku aniž bys nepřeinstaloval drivery(toto neplatí když přehodíš gtx 570 za gtx 570)
djkuk (38)|30.8.2012 11:02
jasny to chapu ale treba i do biosu by to najelo i s uplne jinymi ovladaci, tam se to na to vubec nevztahuje prece nebo nemam pravdu?
hugostieglitz (907)|30.8.2012 11:05
nemáš-bios ti přece na monitoru vykresluje gk ne?
djkuk (38)|30.8.2012 11:05
ok tak to skusim vycistit od tech ovladacu a uvidim... dik
robky (3195)|30.8.2012 11:19
[QUOTE=hugostieglitz;513271]nemáš-bios ti přece na monitoru vykresluje gk ne?[/QUOTE]

OMG, čo majú ovládače nainštalované v systéme spoločné s POST-om a vstupom do biosu ?:eek:

@djkuk: pokiaľ sa pc dookola reštartuje s inou grafikou a ani neprebehne POST - je imho grafika vadná .... na dobu reklamácie môžeš predsa použiť integrovanú grafiku:idea
djkuk (38)|30.8.2012 11:27
Taky jsem si rikal ze ty ovladace s tim nejak nesouvisi.

No vidis to me ani nenapadlo ze ji tam mam :D diky ;)