Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook se nespousti

terryjohn (116)|30.8.2012 12:32
Zdraviim mam takovy problem se svym notebookem....az do vcerejska fungoval vcelku v poradku,obcas jen treba pri nejakym seknuti sem ho restartoval,ale behal furt dobre a bez problemu...vcera sem ho vecer vypnul normalne a sel spat...dnes rano ho zapnu a nic...tlacitko pro spousteni se sice rozsvitilo jako ze se zapina,ale obrazovka zustala cerna,zadny obraz nic se neobjevilo...system je jakobvy nastasrtovany,ale zadny obraz se neobjevil...dale jak mam kontrolku na notasu baterie tak ta by mela sviti modre jakoze je nabita,protoze to mam strcene v elektrice porad,takze ze by byla vybita to nehrozi,ale sviti cervene takze mozna tu je problem...muze mi nekdo poradit jeslti uz se s necim takovym setkal?

pro doplneni-notebook Acer Aspire 5551G
VencaX (3686)|30.8.2012 12:54
Nevím, jak je notebook starý, ale pokud to jde, poslal bych ho na reklamaci.

Displej nenaskočí, systém jakoby nastartovaný - první, co by mě napadlo, tak připojit k notebooku klasický monitor, jestli na něm něco bude vidět. Pokud ano, je problém někde mezi displejem notebooku a grafickou kartou. Pokud ne, je problém v grafické kartě.
terryjohn (116)|30.8.2012 12:55
stary je 2 roky...a nejhorsi ze reklamace mne vyprsela pred mesicem..:((((((((( ja myslel ze treba je spatna baterka nebo tak neco to asi teda nee kdyz nejede displej co..?
VencaX (3686)|30.8.2012 13:04
To je tak, když se kupuje Acer.

Zkus notebook připojit k nějakému externímu zobrazovači (CRT/LCD monitor, televize, projektor,...), jestli poběží, tj jestli uvidíš nabíhat systém. Pokud ano, je to "jednoduše" opravitelný problém. Pokud ne, problém bude v grafické kartě (popř. někde na základní desce) a oprava (výměna desky) bude stát několik tisíc. To už by ale výhodnější bylo koupit nový notebook.
terryjohn (116)|30.8.2012 13:07
no zkusil sem pripojit k crt monitoru...kdyz sem ten monitor odpojil od stolnio pc tak na nem zacalo behat no signal..a pak pri pripojeni k notasu tak na tem monitoru se nic neobjevilo a jakoby zhasnul.....takze je to v ****...dva roky stary notebook za 20 000 a mozu ho hodit nekam...pritom rano jak mne nenabehl tak sem pak vyndal baterku parkrat to zapnul,vytahl baterku a jednu se to rozbehlo a windows normalne najel...pak sem to ale na zkousku vypnul a zapnul a zase nic...
VencaX (3686)|30.8.2012 13:23
Zajímavé, že Asus za 13 tisíc může fungovat 3 roky, ale Acer za 20 tisíc odejde měsíc po záruce.

No, je možné, že baterka je špatná. Pokud si vzpomínám dobře, tak Acer dodával nějaké vadné baterie, se kterými notebook špatně pracoval, sekal se apod. Někde jsem četl o výměně baterie zdarma, ale už nevím kde to bylo a nevím, které modely tím byly postižené (ani nevím kdy jsem to četl). Každopádně taková baterka stojí cca 2 tisíce a pokud to tím není, tak to jsou vyhozené peníze.
terryjohn (116)|30.8.2012 13:27
jasne...no tak zkusim zajit do nejake pc prodejny esli tam nemaji baterky a pripadne zkusit vymenit a uvidime esli je to v baterce..a jinak sem psal do acer servisu tak kdyztak to encham na nich aby to spravili...a kdyby to bylo v te grafice tak kolik by to tak vyslo prosimte nemas predstavu? jako vymena cele grafiky nebo co by s tim delali? tak do 5 tisic by se to vlezlo? :-//
VencaX (3686)|30.8.2012 13:41
Pokud je problém v grafice, tak by bylo třeba vyměnit celou základní desku. Grafická karta je totiž přímo na základní desce (ač je označována jako vlastní nebo dedikovaná). Kolik by stála nová základní deska se zeptej přímo u Aceru.
bastlir (328)|1.9.2012 14:43
Někdy to bývá úplná plbost. Ono to může být zdrojem, který nemusí dobře dobíjet baterii. Někdy to bývá i poškozeným kontaktem konektoru napájení. Proto bych nejdříve začal vytažením baterie a provozem jen se zdrojem. Já tedy pro jistotu používám laboratorní zdroj, kde si přesně nastavím referenční a zaručeně nezvlněné napětí doporučené pro konkrétní NB. A od toho pak postupuji dál. Pokud tedy zdroj funguje, po startu NB rychle mačkej F2, jestli se ti to rozsvítí aspoň v SETUPU BIOSU. Pokud ani tehdy ne, pak už opravdu jsou jen dvě možnosti - špatný kontakt v pantech a v horším případě utavená grafika, což je klasickým případem, kdy je NB "postelovým miláčkem", a tedy válí se v peřinách.
Mě takto kdysi zlobil Dell, tak jsem s ním říznul o stůl a šel. Ale to samozřejmě nedoporučuji. :-)
terryjohn (116)|1.9.2012 15:09
tak sem to zkusil pres zdroj bez baterie a mackal F2 ale vysledek zadny...takze tim to asi nebude...notebook v posteli obcas mam to jo,takze je moznost ze se to prehralo az tak ze mne to odpalilo grafiku? jinak pod notas pouzivam i chladici podlozku,jelikoz zvlaste u her kdyz sem drive hraval tak se ten acer hodne zahrival..podlozka mam asi od Vanoc tudiz 3/4 roku...predtim asi rok a pul sem nemel nic no...a topilo to obcas hodne...
bastlir (328)|1.9.2012 17:45
Při surfování na netu procesor a grafiku moc nezatěžuješ, takže měkká podložka v tomto případě až tak kritická nebude. Ale při vyšší zátěži (při hrách) už ano. Ještě mě napadla poslední možnost - zkrat. Takže ještě zkus všechno odpojit vč. případného USB-Bluetooth vysílače/přijímače pro bezdrátovou myš, pokud ji máš. Prostě úplně všechno odpoj a pokud to nepomůže, pak jen jediné - značkový servis. Pokud nemáš aspoň základní servisní praxi, do NB nelez, nebo by se ti to nakonec mohlo prodražit. Nic lepšího ti tu stejně nikdo nic neporadí, protože když je v háji grafika, tak ti nepůjde ani externí monitor.
terryjohn (116)|2.9.2012 10:28
no vsak uz mam objednany ze si pro to dojedu z Acer servisu...tak su zvedavy co temu zjisti a kolik vyjde pripadna oprava..:-//
terryjohn (116)|10.9.2012 10:33
"Dobrý den,

oprava Vašeho zařízení by vyšla na 3.930,-Kč bez DPH. Jedná se o opravu grafického subsystému."

Takze ze servisu mi prislo tohle no...takze sem svolil k oprave...ale stve me to o to vic ze to je mesic po zaruce a vyhodim 5 000 celkem zbytecne...:mad::shut
Georginek (2957)|10.9.2012 19:10
Notasy jsou proste spotrebni zbozi.... Docela me zacina s**t, ze se tady par lidi stale dokola navazi do Aceru. Ja uz mam 3ti a nebyl nikdy zadny problem, fakt je ten, ze jsem si vzdycky koupil dost drahej. Muj predchozi mi slouzil 8 let, pak odesla deska.
bexxx (85)|10.9.2012 19:27
Tak mám pár známých co má Acery a žádný problém po zhruba 4 letech nemají.
Sám mám doma stařičký Acer Ferrari 3200 a funguje doteď....teda zrovna včera začal zlobit monitor,začne problikávat,jako když se vypíná,tak něco jde asi do háje,ale tomu noťasu je cca 7-8 let,tak má asi nárok.
xmarek (1676)|10.9.2012 20:27
Taky mám pár známých... Ano každý notebook se může pokazit, ale rozdíl v tom asi bude. V minulosti jsem dělal s několika kolegy, kteří měli co dočinění s nákupem výpočetní techniky (vč. servisu a reklamací) a ty stories co vykládali o Aceru stály opravdu za to. Moje zkušenost s Acerem je velmi podobná těm méně šťastným. Např. to, že odchází grafický čip je u Aceru celkem běžná záležitost (hlavně nové modely), další na řadě jsou zdrojové části uvnitř notebooku atd. Kvalita všech značek šla dolu a tak jsem rád za ty "šroty" od Dellu a Lenovo, které mají ještě jistý punc kvality. Dnes už bych měl s výběrem asi velký problém. :cry
VencaX (3686)|11.9.2012 09:40
Tak s tím se můžu ztotožnit. A nejlepší je, když mi někdo řekne "mě se Lenovo nelíbí", koupí si Acer, Asus nebo nejlépe ještě "kvalitu HP", jak tomu říkají a pak za 3 měsíce nadává, jak s tím musí na reklamaci, zatímco moje Lenovo, ač se k němu občas nechovám úplně nádherně, tak šlape jako hodinky a to není ani ThinkPad.

[QUOTE=terryjohn;514116]ale stve me to o to vic ze to je mesic po zaruce a vyhodim 5 000 celkem zbytecne...:mad::shut[/QUOTE]

To je tak, když se kupuje Acer. "Tak dlouho se do práce s Acerem chodí, až mu víko upadne."

[QUOTE=Georginek;514171]Docela me zacina s**t, ze se tady par lidi stale dokola navazi do Aceru. Ja uz mam 3ti a nebyl nikdy zadny problem, fakt je ten, ze jsem si vzdycky koupil dost drahej. Muj predchozi mi slouzil 8 let, pak odesla deska.[/QUOTE]

Máš zkušenosti ze servisů? Když jsem dělal na servisu, tak Acery a levné Asusy tam chodily pořád. Neříkám, že i takový notebook nemůže vydržet, ale jsi spíš výjímka potvrzující pravidlo. Až budeš mít zkušenosti s několika desítkama modelů téhle značky, tak pak bude tvůj názor na značku objektivní.
btw. když si bratr koupil kdysi první nový Acer, ten nejlevnější na trhu (rok 2005 nebo 2006). Panty byla běžnost. To, že měsíc před koncem záruky odešel displej to taky šlo. To, že reklamace trvala 29 dní, dejme tomu Acer běžnost, ale to, že mu po dalších 2 měsících odešla základovka, to už bych nezkousnul.
john (877)|12.9.2012 16:36
je mozne reseni "zadarmo"