Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: domácí síť- nastavení routeru

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Pokud mas privod i vyvod na LAN, tak se tvuj router chova jako "wifi switch", coz muze byt dle pouziti i spravne.

    Do administrace routeru se dostanes na jeho defaultni IP adrese dle manualu, ale pouze kdyz si na PC ze ktereho se tam snazis dostat nastavis pevnou IP adresu ze stejneho segmentu a nevyplnis branu, respektive do adresy brany das IP toho edimaxu.

    Ale vzhledem k tomu ze se v tomto zapojeni nechova jako router, upravuj jenom nastaveni wifi.

    PS: Do toho edimaxu se dostanes jen pokud se do nej pripojis kabelem, od toho TP-Linku nikoliv, protoze pouzivas stejne segmety IP pred i za NAT.

    Doporucuju se pichnout do Edimaxe kabelem a dat mu pevnou IP ze stejnyho rozsahu co ma ADSL router, pak se do nej dostanes ze zbytku site v pohode.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 04-11-2012 v 14:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    2

    takže mu mám dat adresu například 10.0.0.33 a meze adres nastavit na 10.0.0.32 až 10.0.0.254. A neviš proč musím mít zapnutej DHCP server i na tom jendnom TP linku?? když už DHCP běží na tom adslku??Když ho vypnu na TP linku tak net nejede. Nekdo mi říkal že DHCP muže byt v síti jen jedno. T ak nwm jestli se mílil a nebo co dělám špatně. Jinak to zapojeni konektoru a ty rozsahy ip adres a ip routru se ti zdaji v pořádku jo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ve chvili kdy ma zarizeni zaplou NAT, tedy chova se jako router, tak nepropousti DHCP zkrz sebe, pouze z dhcp dostane svoji adresu a preklada ji na jine v podsiti "za NAT". No a pokud za nim nechces vsechny IP zadavat rucne tak to DHCP musi byt pusteny.

    Tenhle stav veci bych ve tvem pripade predpokladal.

    Cela tahle sitka by chtela "zkonsolidovat", zalezi na potrebe jednotlivych casti site "videt na sebe". Ale pokud nemas po ruce odbornika tak se drz hesla "Dokud to funguje nestourej se v tom."
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    4

    Zdar,můžete mi poradit jestli by to šlo zapojit dle obrázku.Ale tak aby to byla pořád jen jedna sit´k připojení k internetu.Myslím že to tak asi nepůjde,ale možná poradíte,myslím tím že bych měl na baráku nezávisle na sobě dvě anténky na připojení k netu,dva routery a dva pc,neptejte se proč to tak chci ale jen jestli by to tak šlo.dík
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCN3292.JPG 
Zobrazení: 158 
Velikost: 970.0 KB 
ID: 28010  
    Naposledy upraveno uživatelem zifin: 12-02-2013 v 15:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Na obrázku "Internet" je společný bod pro komunikaci obou PC. Pokud ten nemáš pod kontrolou (přidělování adres, firewall)- Pak jediné řešení, jak obě PC spojit do vlastní sítě je přes VPN (nebo něco podobného).
    Fyzicky to ale budou vždy 2 samostatné připojení na "internet".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    4

    Imternet je společný bod,jednu větev mám a ted chci udělat druhou abych se tak mohl připojit na jeden placený ůčet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Vše záleží na tom, jak má daná společnost ošetřeno připojení. Jestli je ke tvému účtu vázána jenom jedna IP adresa, tak to nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    4

    A jde to udělat,abych měl na jeden ůčet dvě ip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Z toho, co jsi zatím napsal bych řekl, že:
    Poskytovatel "internetu" jede na wifi. Zaplatil sis připojení. Přišel k tobě servisák, namontoval anténu, nastavil router a připojil PC.
    Své zaplacené připojení chceš někomu propůjčit (třeba sousedovi) a ptáš se, jestli to půjde s druhou anténou.
    Trefil jsem se?

    Otázka IP adres musí být směrována na poskytovatele internetu.

    Pokud jej budeš chtít "obejít", je potřeba daleko větších znalostí v oblasti sítí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    4

    Trefil jsi to dobře,tak asi s tím nic neudělám.Ty o tom něco víš jak to obejít?
    Naposledy upraveno uživatelem zifin: 12-02-2013 v 22:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Řešení je dát před antény router (s NATem).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 15:43
  2. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 10:01
  3. Nastavení routeru TP-LINK TL-WR542G
    Od OldaRiha v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2010, 22:20
  4. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:28
  5. nastavení routeru kvůli torentění
    Od adolfik v sekci Sítě
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 19:33