Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzání PC při pouštění videa na internetu

Brake (84)|9.9.2012 09:40
Ahoj, moje sestava:
grafika - MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition
deska - GIGABYTE MA770-UD3 rev.2.0
procesor - AMD Phenom II X4 965
ram - 2x ADATA 2GB DDR2 800MHz
zdroj - FORTRON BlueStorm II 500W

Včera mi po několika hodinovém hraní, když jsem byl na internetu a už jsem nic nedělal z ničeho nic vypadnul obraz a měl jsem černou obrazovku a počítač začal dlouze pípat stále dokola a větráčky se jakoby vždy vytočily ny maximum otáček a pak se zase jakoby přestaly točit, bylo to jakoby ve vlnách, takže jsem počítač na tvrdo vypnul.
Když jsem ho zkusil znova zapnout, vůbec neproběhlo kontrolní pípnutí(normálně základka vždy pípne jednou, že je vše v pořádku) a nenaskočil mi obraz. 3el jsem tedy spát a nechal to na ráno. Dnes jsem ale počítač zkusil znova zapnout a bez problémů mi naběhnul, jakoby nic.
Myslel jsem, že je vše v pořádku, ale po chvíli surfování na internetu mi počítač úplně zamrznul, že se nehýbal kurozr a nepomohlo ani ctrl+alt+delete. Po několika minutách stále nic, takže přišel restart. Po dalším několika minutovém používání mi tentokrát naběhla modrá obrazovka ( jen celá modrá bez textu) a zvětšil se kurzor myši, ale opět byl zamrzlý.

Myslel jsem tedy původně, že se převařila grafická karta. teď ale opravdu nevím v čem je problém. Předpokládám, že ale asi bude hardwarový, jelikož do toho včerejšího pípání běžel bez jediného problému a ještě nikdy mi takhle nezamrznul. Dělal jsem sice včera update ovladačů grafické karty, ale poté jsem asi 5 hodin hrál a nebyl problém, takže tím to také nejspíše nebude.
Děkuji za rady.

EDIT: Nevím, jestli to s tím souvisí, ale zatím se obě ty zamrznutí staly při pouštění videa na internetu. Teď už asi půl hodiny surfuji, ale nedívám se na videa a zatím počítač běží. Příjde mi to tedy dost podivné.
Georginek (2957)|9.9.2012 16:15
Mas to nataktovane?

Jedinne co muzes delat, je otestovat komponenty. Me to pripada, ze to dela graficka karta ( to zvetseni kurzoru a tak )

Otestuj pomoci Afterburner/Kombustor nebo OCCT GPU test a uvidis, jestli to nespadne.

Zkusil bych taktez aktualizovat FLASH a ujistil bych se ze jsem spravne nainstaloval ATI ovladace, tak, ze system neobsahuje starsi. Uz sem dlouho ATI neinstaloval, ale je vzdycky lepsi odinstalovat ovladac, restartovat a pak v nouzovym rezimu odstranit zbytky starych ovladacu treba pomoci DriverSweeper, restartovat a stahnout posledni verzi.