úbytek velikosti volného místa na disku c: w7 64bit
Zdravím vás tady. Mám 4. den nový notebook lenovo ideapad g770ah s windows 7 64bit. Když jsem jej donesl domů z obchodu tak měl velikost disku C: 392GB z 421 a něco na disku D: teď po 4 dnech má 376GB.. a to jsem nainstaloval jen bsplayer, firefox, prohlížeč fotek a pár věcí zhruba velikosti giga, max. 2gb..stahoval jsem hru ale nešla, tak jsem ji smazal.. každopádně úbytek 14GB je dost a nevím, kam se poděl.. viděl jsem tu podobné téma ale u windows vista. Poradí mi někdo, jak to vyřešit aby místo neubývalo? stopnul jsem automatické aktualizace, aby se nestahovaly a neinstalovaly samy..ale dál nevím. Pokud někdo bude vědět, co mám vypnout, nastavit, promazat složky atd budu vděčný. Díky. (složka winsxs má cca 7gb, co mi "žere zbytek nevím)
ty automatické aktualizace rychle zapni!
pokud ten notebook ležel hodně dlouho na pultě problém bude nejspíš v dočasných souborech windows (SP1),stáhni a nainstaluj ccleaner NIC v něm nezaškrtávej a klik na "analyzovat" a "vyčistit"
napiš co máš nainstalováno nebo udělej screenshot z "ovl.panely-programy-odinstalovat"
pokud ten notebook ležel hodně dlouho na pultě problém bude nejspíš v dočasných souborech windows (SP1),stáhni a nainstaluj ccleaner NIC v něm nezaškrtávej a klik na "analyzovat" a "vyčistit"
napiš co máš nainstalováno nebo udělej screenshot z "ovl.panely-programy-odinstalovat"
i to je možné
já vycházel z mé zkušenosti při reinstalu win7,mám dvd s win7 bez sp1 a po instalaci a asi hodinové aktualizaci v win update mi to cca 12-13 gb bordelu nechalo na Céčku
nevím jak je to u ntb se zálohováním (myslím přes nějakou utilitu výrobce) ale pokud se nainstalují čistý widle je ve výchozím nastavení automatické zálohování vypnuto
já vycházel z mé zkušenosti při reinstalu win7,mám dvd s win7 bez sp1 a po instalaci a asi hodinové aktualizaci v win update mi to cca 12-13 gb bordelu nechalo na Céčku
nevím jak je to u ntb se zálohováním (myslím přes nějakou utilitu výrobce) ale pokud se nainstalují čistý widle je ve výchozím nastavení automatické zálohování vypnuto
Já jsem si celkem jistý že za to může obnova systému a je jí nastavení.Zřejmě zálohuje při každé instalaci.Prostě je smaž a nech si jen dvě poslední.Tedy pokud nemáš v pc nějaké problémy to by se mohli hodit i ty starší.Obnova dokáže vyžrat i desítky Giga pokud ji nemáš pod kontrolou.
tak ccleaner mám, ten používám už roky..hlavně po prohlížení internetu má co mazat.. tatula: takže co mám smazat? body obnovení? nevím kde se nachází a kolik se jich už mohlo vytvořit. pokud se nepletu mám pro ně vyhrazeno 10gb a už je složka plná.
- - - - doplněno - - - -
před chvilkou jsem koukal do průzkumíka a na c: bylo 376gb a teď je tam 379..nic jsem nedělal a 3 giga přibyly jen tak :D jsem z toho zmatený, dělá si to taky co chce..
- - - - doplněno - - - -
před chvilkou jsem koukal do průzkumíka a na c: bylo 376gb a teď je tam 379..nic jsem nedělal a 3 giga přibyly jen tak :D jsem z toho zmatený, dělá si to taky co chce..
Body obnovy se dají smazat v CCleaneru. Nástroje -> Obnova systému. Není dobré mít v PC 2 antiviry. V tomhle případě více neznamená lépe (Avast - šmejd, McAfee). Jako antivir bych možná doporučil Comodo. Je i ve free verzi s učícím se firewallem.