CO na upgrade?
Zdravím v současné době mám tuto sestavu
- Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
- AMD Phenom II X4 955 Black Edition
- Kingston HyperX Genesis 12GB 1600MHz
- Radeon HD 5870 (oc GPU 950MHz)
- monitor Asus 24"
Rád bych se dozvěděl, co vyměnit aby se výkon počítače zvýšil - hlavně pro hraní her (BF3 a ostatní střílečky)
Rozpočet -tady je to složitější berte toto mimo grafiky (v případě, že je grafika nejvíc limitující tak to budu řešit) jinak tak kolem 8tisíc.
Snad to dává smysl :)
Díky za radu.
- Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
- AMD Phenom II X4 955 Black Edition
- Kingston HyperX Genesis 12GB 1600MHz
- Radeon HD 5870 (oc GPU 950MHz)
- monitor Asus 24"
Rád bych se dozvěděl, co vyměnit aby se výkon počítače zvýšil - hlavně pro hraní her (BF3 a ostatní střílečky)
Rozpočet -tady je to složitější berte toto mimo grafiky (v případě, že je grafika nejvíc limitující tak to budu řešit) jinak tak kolem 8tisíc.
Snad to dává smysl :)
Díky za radu.
A co je s tou sestavou za problém? Rozlišení u her? Nebo já to nějak nechápu, protože je to výkonné PC.
Ale třeba někdo něco poradí. Můžete tam dát tu grafiku do CrossFire a jestli budou stát nové procesory AMD za to, tak třeba potom vyměnit procesor, jestli je to AM3+. Ale v prvním případě je to darda na peníze a ve druhém přínos může být klidně 0.
Pokud AMD nevymyslí něco převratného, tak tam moc přínos ve výkonu nebude. Podívejte se na AMD FX. Na poli herního výkonu žedný přínos. Více jak 4 jádrové AMD taky nepomůže, protože tam rozdíl ve výkonu u her je prakticky nulový. Když to vezmu do podrobna, tak výkon toho CPU je někde na úrovní i3-2100, což není špatné na starší CPU, ale aktuální nabídka AMD procesorů tomu nepomůže. Pokud by se mělo vymyslet z hlediska CPU výkonější řešení, pak by to chtělo novou desku s CPU. V případě nákupu i5ky i s deskou je to nějakých 6-7 tisíc. V grafice by neměl být takový zádrhel. Ta je v BF3 výkoná jako GTX560 (srovnání). Sežene se i výkonější, ale třeba 7850 už je dalších 4500,- navrch a přitom výkonový rozdíl v BF3 není skoro žádný (srovnání)
Myslím že problém není v HW,ale v někde v ovladačích nebo nastavení(myslím tím tedy i v biosu).Podíval bych se při grafické zátěži na takty GK a cpu.AMD CnQ vypnout.Poslední ovladače pro 5870,taky nemusí být to pravé ořechové.
vypni v BF3 HBAO - získaš tým 5-10fps a viditeľný rozdiel je takmer nulový...ak máš nastavené aj vysoké vyhladzovanie hrán tak to stiahni na polovicu pretože to aj tak človek pri tej veľkej kosenici nerozozná(aspoň ja)...ušetríš 8tis a počkáš si na novú technológiu a zložíš novú mašinu
V čem prosím měříš FPS? Ve fraps?
Jinak BF3 hraje spousta lidí na nižší detaily (včetně mě). Jakékoliv FPS navíc je znát. Skoro mi to přijde jako klasika, kdysi dávno u CS1.6. Člověk to stejně hrál v 640x480 ;)
Co se týká tvé sestavy, podle mě je to na hraně. Je ideální pro rozlišení @ 1680 x 1050, ale pro @ 1920 x 1080/1200 by to chtělo kompletní upgrade.
Jinak BF3 hraje spousta lidí na nižší detaily (včetně mě). Jakékoliv FPS navíc je znát. Skoro mi to přijde jako klasika, kdysi dávno u CS1.6. Člověk to stejně hrál v 640x480 ;)
Co se týká tvé sestavy, podle mě je to na hraně. Je ideální pro rozlišení @ 1680 x 1050, ale pro @ 1920 x 1080/1200 by to chtělo kompletní upgrade.