Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Pojede PCIe 8x karta v PCIe 16x?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Zdravim
    Resim tu takovej problem ohledne RAID radice do PCIe 8x v.2.0 (presne je to tenhle http://www.czc.cz/adaptec-raid-6805-...75613413=sSATA )

    Na MB mam jen dve 16x a jeden 1x verze 2.0
    Proto bych potreboval poradit jestli by sla do te 16x protoze v tom obchode jeden clovek psal seznam komponentu a kupoval tady MB bez PCIe 8x k tehle karte.
    Kazdopadne ja jsem ani moc MB kde by bylo PCIe 8x nezaznamenal

    Moje MB je http://www.czc.cz/asus-m4a88td-v-evo.../76656/produkt

    Predem dekuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ano, pojede, jen nevyužije plně jeho potenciál. Na fci řadiče to nebude mít vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Vzhledem k pouzitemu chipsetu ma deska jen jeden PCIe 16x (modry) - ten druhy (sedy) je pouze 4x.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Diky za rychle a presne odpovedi
    To dsdx:to jsem se prave docetl v manualu od MB.To se neda ani v BIOSu prepnout co? proste v tehle desce to nerozjedu co?
    Teda vlastne rozjedu ale musel bych odebrat grafiku a jet na integrovanou pak by to slo co?

    Diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Pokud na to nebudes veset 6-8 SSDecek, mohla by ti rychlost PCIe 4x 2.0 (2GB/s) stacit. Muzes vyzkouset bez grafiky v obou slotech a podat report o pripadnem rozdilu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    jo takhle.takze ono jde jenom o rychlost.ono nejde o to ze by to v tom 16x ktere jede jen 4x nejelo? ono to pojede ale bude mensi prenosovka chapu to dobre?
    tak to pak parada,me totiz vubec nejde o rychlost budu tam mit jen velke HDD ulozne na data kde pro me rychlost neni dulezita.Prioritou pro me je bezpecnost dat proto tam budu mit RAID 1.
    Kdyz jsme u toho nemate nahodou nekdo zkusenosti s timto vyrobcem radicu? (Adaptec)
    Zda se me to jako solidni znacka vyrabejici i pro komercni servery takze ocekam spolehlivost a kvalitni software manager.
    Koupil jsem si totiz za cca 1000kc tanto radic http://www.czc.cz/axago-pci-radic-4x.../95214/produkt
    a ocekaval jsem kvalitu ale dostalo se me jen tezkeho zklamani v podobe zastaraleho software a raidu 1 kterej po kazdem restartu kompu znova vypadava.nejhorsi na tom je ze nevim jestli to je tim radicem nebo nekterym z disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Žanykill Zobrazit příspěvek
    Kdyz jsme u toho nemate nahodou nekdo zkusenosti s timto vyrobcem radicu? (Adaptec)
    Zda se me to jako solidni znacka vyrabejici i pro komercni servery takze ocekam spolehlivost a kvalitni software manager.
    Koupil jsem si totiz za cca 1000kc tanto radic http://www.czc.cz/axago-pci-radic-4x.../95214/produkt
    a ocekaval jsem kvalitu ale dostalo se me jen tezkeho zklamani v podobe zastaraleho software a raidu 1 kterej po kazdem restartu kompu znova vypadava.nejhorsi na tom je ze nevim jestli to je tim radicem nebo nekterym z disku.
    No, pokud jde o RAID řadiče, projdi si tohle: http://www.svethardware.cz/forum/sho...Z77?highlight=
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Žanykill: Ano, pojede, jen mensi rychlosti. Adaptec je dost OK. Pak jeste zalezi kolik mas disku - mozna by byl vyhodnejsi RAID5 (min. 3 disky).

    Deee-aN: jo, pamatuji se, celkem vyzivna diskuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Dekuju moc za dulezite informace.
    Zajimave jak vsichni rozmlouvaji ty greeny do raidu.Ja jsem mel dva 2TB greeny v mirroru a spokojenost
    Jak rikam nejde me o rychlost protoze to bude jen jako uloziste.Hlavni je pro me spolehlivost coz ocekavam spis nez od disku tak od toho radice kterej me ochrani pred vypadkem disku.
    Mel jsem v planu prave greeny nebo seagate do raidu 1 na tenhle radic (dva 3TB raidy 1)
    O tom RAID 5 uz jsem taky neco zaslechl ze je lepsi nez 1.No budu si o tom muset pocist teda jeste.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Deska, která jde zapnout USB klávesnicí, 775, 4x DDR2, PCIe x16, PCIe x1
    Od happymaster23 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 18:52
  2. Grafické karty: grafická karta do slotu PCIe 8x
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-12-2010, 01:08
  3. PCIe 2.0
    Od Sinn v sekci Grafické karty
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 01:24