Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: AMD Athlon64 X2 6000+ / 3GHz, je to maximum ???

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Plánuji koupit tento processor a jen mě zajímá jestli takt 3GHz je maximum, co processor zvládne, nebo jeho výrobní proces dovolí ?? Nevíte někdo ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Když jsem onehdy procházel zahraniční fóra, taktu kolem 3 GHz často dosáhly i procesory typu A64 x2 3600+/3800+ EE. Hodně záleží na desce a na chlazení. 3 GHz maximem nebudou, ale výrazně vyšší takty nečekej - nenarazil jsem na nikoho, kdo by se v domácích podmínkách dostal nad 3,5 GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jestli ho uvažuješ vyměnit za svoji 4200+ tak na to bych zapomněl ihned teď tady hned
    /je to imho blbost
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jestli ho uvažuješ vyměnit za svoji 4200+ tak na to bych zapomněl ihned teď tady hned
    /je to imho blbost
    Na to jsem se neptal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    JJ můj příspěvek byl trošku OT.
    Podle mé teorie by 6000+ měl dát zhruba 3.2GHz
    Tvůj 4200+ EE by měl po zvýšení napětí na noEE dát kolem 2.8Ghz

    EDIT: ostatně, měl jsem pravdu...
    Mi se zdá koupě 6000+ nevýhodná, ale záleží na Tobě jak se rozhodneš...nezapomeň na update biosu udělej si ho ještě předtím než cpu vyměníš...
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 20-06-2007 v 17:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    JJ můj příspěvek byl trošku OT.
    Podle mé teorie by 6000+ měl dát zhruba 3.2GHz
    Tvůj 4200+ EE by měl po zvýšení napětí na noEE dát kolem 2.8Ghz

    EDIT: ostatně, měl jsem pravdu...
    Mi se zdá koupě 6000+ nevýhodná, ale záleží na Tobě jak se rozhodneš...nezapomeň na update biosu udělej si ho ještě předtím než cpu vyměníš...
    No ja by som to vydel na max 3.4-3.5 s dobrym chladenim a dobrou doskou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    JJ můj příspěvek byl trošku OT.
    Podle mé teorie by 6000+ měl dát zhruba 3.2GHz
    Tvůj 4200+ EE by měl po zvýšení napětí na noEE dát kolem 2.8Ghz

    EDIT: ostatně, měl jsem pravdu...
    Mi se zdá koupě 6000+ nevýhodná, ale záleží na Tobě jak se rozhodneš...nezapomeň na update biosu udělej si ho ještě předtím než cpu vyměníš...
    Za tie smiesne ceny dnesnych CPU od AMD, by som vobec nepovedal, ze je to zla kupa....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Mám AMD Opterona 144 a jde až na 3,00GHz, ale již nestabilně, 2,90GHz je stabilních. Jde o 90nm technologii a ta má někde rozumnou hranici právě na 3.00GHz, stejně jak AMD X2 6000+. Na 65nm by to bylo jiný kafe. Navíc brzy půjdou ceny opět dolů!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Axeli_Machal

    Citace Původně odesláno od Federmann Zobrazit příspěvek
    Mám AMD Opterona 144 a jde až na 3,00GHz, ale již nestabilně, 2,90GHz je stabilních. Jde o 90nm technologii a ta má někde rozumnou hranici právě na 3.00GHz, stejně jak AMD X2 6000+. Na 65nm by to bylo jiný kafe. Navíc brzy půjdou ceny opět dolů!
    No ja mam X2 4000+ EE tedy vyrobeny 65nm procesem a jde v pohode pretaktovat na 3,0GHz,tedy 6000+ .Vice jsem ho nezkousel,ale vzhledem k tomu ze jsem takrka nezvysoval napeti,si myslim ze jeste o neco pujde.Schvalne to vyzkousim,muj typ je 3,3GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    chytnul si vyborny kus, to ja zas pravy opak /skoro tradicne / me nejde vice nez na 2,6Ghz a mam x2 4600+ EE, takze jen o 200Mhz.
    x2 6000+ je docela uz dneska vyhodna koupe,ale osobne bych dnes sel do 5600+ dotaktovani. A nebo si pro "dobry pocit" zakoupit black edition 6400+ ...Udajne dle for jdou nejcasteji nataktovat na 3,5Ghz, horsi kousky na 3,3Ghz, lepsi na 3,6Ghz. Nejakymu se to ovsem povedlo vzduchem na 3,9Ghz !!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jj téměř všechno vždycky jde o 10%, čili to dá určo 3,2 GHz (to jsem taky viděl v nějaké recenzi a říkali jak to šlo právě na frekvenci 6400+). Ale doporučuju počkat na Vánoce, ceny půjdou dolů.

    (to tgfh: IMHO mi to jako blbost nepřijde, až na několik high-end kusů překonává Core 2 Duo, ačkoliv teda bez OC, to zase jo...ale za něco přes 4k je to dobrej kup )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    zkusil jsem ho přetaktovat jakýmsi softem, který byl přiložený na cd od desky - vůbec tomu nerozumím a tak jsem dal zvýšit výkon o 3%. Opravdu to vylezlo na 3,1 Ghz ale zároveň dost stoupla teplota - z 45 na 55 a navíc při spouštění kompu se objevovalo varování, že je nastaveno moc voltů, tak jsem to zrušil. Nevim jestli jsem něco dělal blbě, nebo jestli to opravdu nejde...ono na tom asi stejně nezáleží -
    3 nebo 3,3 Ghz, není to vlastně jedno ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Leroj Zobrazit příspěvek
    3 nebo 3,3 Ghz, není to vlastně jedno ?
    Je. Dokonce jsem zrušil OC na mojim Opteronu, jede mi momentálně na 1,8GHz a pohodka, vůbec mi to nepříjde, že jsem zrušil 40% OC....
    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    (to tgfh: IMHO mi to jako blbost nepřijde, až na několik high-end kusů překonává Core 2 Duo, ačkoliv teda bez OC, to zase jo...ale za něco přes 4k je to dobrej kup )
    Dnes je jiná situace než v červnu máš to 1/3 roku...tehdy stál 6000+ 6000Kč myslím v czc myslím 6400Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Je. Dokonce jsem zrušil OC na mojim Opteronu, jede mi momentálně na 1,8GHz a pohodka, vůbec mi to nepříjde, že jsem zrušil 40% OC....

    Dnes je jiná situace než v červnu máš to 1/3 roku...tehdy stál 6000+ 6000Kč myslím v czc myslím 6400Kč
    Sry nekoukám na dátumy ale tuším že na Mironetu byl tehdá nehorázně levně, nějak za 5k...jinak záleží od toho co děláš, no. pro takovou 8800GTX už potřebuješ maximální takt, ale pak to stačí s přehledem
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Maximum z gigabit ethernetu
    Od KEOSAN v sekci Sítě
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 12:03
  2. Maximum délky HDMI/DVI kabelů na 1080p?
    Od dracihnev v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2011, 13:10
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 22:10