Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s ovladači DFI LP NF4 Series

ascetic (1)|27.9.2012 19:42
Zdravím.
Donesl jsem si domů starší počítač, ale nejde mi grafická karta(Gforce 7900 GT/GTO) na monitoru se objevují artefakty, karta se zahřívá, větráček jede, od prachu jsem ji vyčistil, ale Gpu-Z ji nenajde, HWInfo ano, počítač s ní ale nepracuje. Hledal jsem všudemožně a nakonec mi vyšlo jako nejpravděpodobnější, že mi chybí ovladače. Program updatemydrivers mi vyhodil 16 zastaralých ovladačů. Když je ale zkouším hledat, tak je nikde na netu nemužu najít. Zkoušel jsem stránky výrobce a tam jsem nedokázal též nic najít,co by odpovídalo problému.

HWInfo : Motherboard: DFI LP NF4 Series
Chipset:nVidia nForce4 (Crush CK8-04) + CK8-04 MCP
bios version: 6.00 PG 04/06/06
zastaralé ovladače: amd athlon 3700+; most standartu pci mezi sběrnicemi Pci, PCi standartní dvoukanálový řadič IDE

Pokud by někdo věděl kde najít co hledám byl bych rád. Doufám, že jsem na nic nezapomněl. Děkuji
robky (3195)|27.9.2012 20:59
Nepíšeš, pre aký OS potrebuješ ovládače .... pre XP TU ....

S tou grafikou - pokiaľ robí artefakty, tak tam ti ovládače imho nepomôžu, grafika bude vadná :notsure
trodas (1753)|28.9.2012 17:14
Vyhoď tu grafiku zavčas, než se úplně spálí a dej si tam jakoukoliv jinou a bude po problémech.
Nenajde-li ji už ani GPU-Z, tak je zjevně něco špatně v HW karty a sebelepším SW se to nezmění. Artefakty = softwarem neřešitelný problém, vadná grafika. Je mi líto... Nejsi vůbec sám: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14301-nasledky-spatnych-kondenzatoru
Petroman (131)|28.9.2012 19:37
[QUOTE=trodas;515341] ... Artefakty = softwarem neřešitelný problém, vadná grafika. Je mi líto... [/url][/QUOTE]

Nejsem na tohle expert, ale artefakty dělaly grafiky, když bylo špatné přetaktování. Nejsem tuner, tak píšu jen to, co jsem četl nebo viděl. Takže by teoreticky stačilo tu kartu podtaktovat (nebo dát do továrního nastavení).

Ale úplně nejjdednodušší je si to probrat s bývalým majitelem :D