Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Textury ve hrách

Domingster (139)|27.9.2012 20:50
Zdravím, koupil jsem si na steamu Global Offensive, ale mám problém. Textury mám nastavené na High, tedy na nejvyšší možné, ale pořád se zobrazují Low textury. Porovnával jsem se screenshoty, a opravdu to je nízké nastavení. Soudím z toho, že například na AK47 má být vidět škrábanec a ten je jakoby uplně mázlý. Mám notebook Toshiba L670. Takže grafika ATI Radeon HD5650. Procesor i5 2×2.5GHz (cca) a RAM 4GB. Neví někdo, kde je problém? Jinak tento dotaz jsem psal i na jiné fórum, kde mi týpek napsal, ať dám Apply a restartuji hru. To už jsem samozřejmě zkoušel. Neví tedy někdo, kde je problém? Navíc to dělalo u více her. Nějaké běží tak, jak mají a nějaké dělají toto. Možná bych tedy zkusil aktualizovat ovladače, jenže nevím jak, jelikož když stáhnu z ATI ovladače tak mi to napíše, že nejsou kompatibilní s Toshibou. Budu rád za každou radu.
zsdx (2098)|27.9.2012 23:09
S ovladaci je to bohuzel v poradku - [quote=diit]Podporované jsou desktopové i mobilní varianty hardwaru (samozřejmě pokud výrobce notebooku s podporou souhlasil - mezi výjimky patří určité produkty společností Sony, Toshiba a Panasonic)[/quote]
Zdroj - ex-cedeerko.
A Toshiba na to kasle - ATI z pulky 2011...
Nejde to nastavit primo v CCC?
trodas (1753)|28.9.2012 00:02
Omega drivery by problém řešily, ale obávám se, že se už nedělají... nebo se pletu? Třeba tady:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Poslední jsou z 31.12.2007:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
založené na Catalystech 7.12 (pro XP a W2k)

Pokud tyhle nestačí, tak asi jen sehnat někoho, kdo drivery umí upravovat a udělá to.
Domingster (139)|28.9.2012 14:33
Aha. A jinná možnost není?
trodas (1753)|28.9.2012 16:56
Otravovat tech-support Toshiby tak dlouho, než se něco stane?

Jaká asi jiná možnost může být, když vše co z PC dostaneš závisí na ovladači a ten je "nějaký divný"...?

Mně nic nenapadá a silně pochybuji že tento problém s zastaralými drivery lze nějak jinak vyřešit. Jakmile se totiž začalo s optimalizací "na určité drivery" a s tím, že drivery detekují aplikace a podle toho se snaží přizpůsobit, tak se otevřela pandořina skříňka, kdy se drivery přizpůsobují aplikacím a ne aby se aplikace psaly na jednou dané referenční standardy driverů.
Výsledek je maras driverů a aplikací, kde cokoliv marginálního (myšlena mírně nestandardní mobilní verze Radeonu) je obrovský problém.

Na druhou stranu, podpora nových driverů pro tvou grafiku je podle mně snadno dosažitelná modifikací inf souborů v těch driverech. Je třeba najít čip (kartu), který pracuje stejně (je vlastně podporovanou verzí tvé grafiky oficielními ovladači) a pak stačí JEN ovladačům modifikovat definiční soubory tak, aby poznaly tvůj HW jako příslušný k té které řadě ATI čipů (a pro něj užily ten správný soubor instrukcí) a také se vlastne nainstalovaly.
Vlastně to není tak těžké, pro nVidia čipy to byla otázka dvou řádků v nv4_disp.inf :D
(ale týdne shánění informací)

Něco málo jsem popsal tady:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/38284-modifikace-nvidia-driveru-zacneme-na-prastarych-45-28

Všimni si věty "pridanim techto radku jsem presvedcil drivery, aby fungovaly s FX5600XT kartou, kterou originalne nepodporovaly - jen FX5600, a 5600Ultra..." - což je přesně tvůj problém. Bohužel pro tebe, řešený na zcela jiném HW a za zcela jiné situace. Nicméně principielně jde o to samé. Mít "rozebrané" Catalysty na soubory a přidat podporu... je možná možno využít nějaké informace z Omega driverů. Tedy mají-li podporu tvé grafiky pro XP, pak lze tuto podporu celkem snadno okopírovat a "přenést" do nových driverů, podporují-li ještě Tvou skupinu čipů.

Já se do toho ale nehrnu, neb to nemám na čem zkoušet ;) Leda že bys uspořádal sbírku.


PS. nenapsal jsi naprosto zásadní informace, a sice jaký máš OS (zřejmě verzi Windows myslím) a co ti brání používat XP a Omegy.
Domingster (139)|28.9.2012 18:34
trodas: Díky za rady kámo, ale rozumím 20% z toho, co jsi napsal. Takovej mág fakt nejsem. :D Vidím to na podporu Toshiby, protože jinou možnost asi nemám a vlastně ani nevím, jestli aktualizace vyřeší problém s texturami. :)
Domingster (139)|29.9.2012 11:17
Tak jsem sehnal nejnovější ovladače. Sice to chodí, ale na hru to nepomohlo. Ale díky za rady. ;)
trodas (1753)|29.9.2012 18:02
Evidentně ta hra nemá ráda tvůj HW a je přesvědčena, že si lepší textury nezaslouží. Možná na autory Global Offensive "trochu" uderit, co to má znamenat. Ať to laskavě opraví...
Domingster (139)|29.9.2012 18:26
Taky mě to napadlo, jenže jsem nesehnal email do steamu. :/