Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Procesory: Přetaktování procesoru

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Tomáš

    Znění dotazu: Ahoj,mám desku Asus P8Z77-V DELUXE,procesor Intel Core i7-3770K,paměti Corsair DDR3 1866MHz a chtěl bych to přetaktovat bez navýšení napětí na těch 4,5GHz pomocí násobiče,ale vzhledem k tomu,že jsem doposud taktoval pomocí autotuning,tak nemám potuchy,jak se ten slavnej násobič v Biosu či v Uefi jmenuje a jak ho nastavit.Našel by se prosím někdo,kdo by byl ochotný mi napsat stručný postup nastavení?Na webu jsem našel návod,že když se nastaví násobič,že vše ostatní se nastaví samo a do těch 4,5GHz je to bez navýšení napětí,jenže jak je násobič v Biosu pojmenován a jak ho nastavit,to už nikdo neřekne.Děkuji za jakoukoliv pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tazatel: Tomáš

    Znění dotazu: Ahoj,mám desku Asus P8Z77-V DELUXE,procesor Intel Core i7-3770K,paměti Corsair DDR3 1866MHz a chtěl bych to přetaktovat bez navýšení napětí na těch 4,5GHz pomocí násobiče,ale vzhledem k tomu,že jsem doposud taktoval pomocí autotuning,tak nemám potuchy,jak se ten slavnej násobič v Biosu či v Uefi jmenuje a jak ho nastavit.Našel by se prosím někdo,kdo by byl ochotný mi napsat stručný postup nastavení?Na webu jsem našel návod,že když se nastaví násobič,že vše ostatní se nastaví samo a do těch 4,5GHz je to bez navýšení napětí,jenže jak je násobič v Biosu pojmenován a jak ho nastavit,to už nikdo neřekne.Děkuji za jakoukoliv pomoc.
    Nikdo?A to jsem si myslel,že jenom já jsem taková lama.Čau
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Nikdo?A to jsem si myslel,že jenom já jsem taková lama.Čau
    Jenom nemusí být každý ihned přítomný, jakmile ty si řekneš .

    K tvému problému. Desku jsem v ruce neměl, takže nevím, kde přesně bude nastavení overclocku (podle mě pod položkou Overclock Tuner), každopádně hledáš "CPU Multiplier" nebo "CPU Ratio". V základu by u tvého CPU měla být nastavená na 35x.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 13-10-2012 v 23:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jenom nemusí být každý ihned přítomný, jakmile ty si řekneš .

    K tvému problému. Desku jsem v ruce neměl, takže nevím, kde přesně bude nastavení overclocku (podle mě pod položkou Overclock Tuner), každopádně hledáš "CPU Multiplier" nebo "CPU Ratio". V základu by u tvého CPU měla být nastavená na 35x.
    VencoX,promiň,ale čekal jsem odpověď a radu od někoho,kdo má dotyčnou desku a procesor,takže tvoje rada je mi na nic.Ještě jednou prosím,kdo máte tento hardware,poraďte,ať nejsem taková lama jako VencaX.Holt postřelená kachna se vždycky ozve.A základ je tam 41,ale nejsem si jistý,jestli je to ono.Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Hehe, zrovna ty nadávej někomu do lam, když je vidět, že nemáš zkušenosti jak s taktováním, tak s nejspíš celkově ani s počítači a když ti někdo 3 hodiny neodpoví na tvůj dotaz, tak hned vyvádíš... lidi jako ty prostě "miluju", kéž by vás byl celý svět. Bych vás fackoval od rána do večera .

    Podle specifikací má tvůj procesor Bus/Core Ratio 35. Bus (tedy sběrnice) ti běží na 100 MHz a násobič máš defaultně mít nastavený na 35x (jak je vidět ze specifikací), abys dosáhl na defaultní frekvenci (bez turba) 3.5 GHz, což znamená, že pokud chceš ten CPU nataktovat na 4.5 GHz a neměnil jsi rychlost sběrnice, pak násobič musíš nastavit na 45x. To bys ale měl vědět ty, když se tak ochotně ženeš do přetaktování.

    To, že nemám tvůj konkrétní kus hardwaru ze mě nedělá lamu, ale to jen tak pro pořádek. Spíš z tebe dělá lamu to, že ze všech děláš lamy jenom proto, že máš problém, kterej sám nedokážeš vyřešit a vysíráš se na všechny, kdo se snaží poradit . Navíc je klidně možné, že nikdo z aktivních členů fora nemá stejnou MB + CPU jako ty. A mimochodem říká se, že potrefená husa se vždycky ozve, ale to bylo od tebe asi taky trochu zcestné .

    EDIT:
    Každopádně pokud je vše nastavené jak má a máš funkční Turbo, pak díky násobiči nastavenému na 41x bys měl mít takt CPU nastavený na 4.1 GHz a Turbo mu přidá až na 4.5 GHz. Pokud mu chceš dát takt rovnou na 4.5 GHz, pak bys měl tedy vypnout Turbo.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 14-10-2012 v 17:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Venca poradil dobře, jen stručně.

    Jsou desítky desek s tímhle socketem a hodně procesorů. Ale základ BIOSu je cca stejnej, takže je jedno jakou desku má ten co ti radí (klidně může mít AMD - záleží na vědomostech a ne na tom co dotyčný má za PC).

    Ale pokud požaduješ jen rady na základě toho, že dotyčný má naprosto stejnou konfiguraci, tak hodně štěstí při hledání - zvlášť když budeš chtít odpověď hned a radícím budeš nadávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Neregistrovaný

    [QUOTE=VencaX;516393]Hehe, zrovna ty nadávej někomu do lam, když je vidět, že nemáš zkušenosti jak s taktováním, tak s nejspíš celkově ani s počítači a když ti někdo 3 hodiny neodpoví na tvůj dotaz, tak hned vyvádíš... lidi jako ty prostě "miluju", kéž by vás byl celý svět. Bych vás fackoval od rána do večera .

    Podle specifikací má tvůj procesor Bus/Core Ratio 35. Bus (tedy sběrnice) ti běží na 100 MHz a násobič máš defaultně mít nastavený na 35x (jak je vidět ze specifikací), abys dosáhl na defaultní frekvenci (bez turba) 3.5 GHz, což znamená, že pokud chceš ten CPU nataktovat na 4.5 GHz a neměnil jsi rychlost sběrnice, pak násobič musíš nastavit na 45x. To bys ale měl vědět ty, když se tak ochotně ženeš do přetaktování.

    To, že nemám tvůj konkrétní kus hardwaru ze mě nedělá lamu, ale to jen tak pro pořádek. Spíš z tebe dělá lamu to, že ze všech děláš lamy jenom proto, že máš problém, kterej sám nedokážeš vyřešit a vysíráš se na všechny, kdo se snaží poradit . Navíc je klidně možné, že nikdo z aktivních členů fora nemá stejnou MB + CPU jako ty. A mimochodem říká se, že potrefená husa se vždycky ozve, ale to bylo od tebe asi taky trochu zcestné .

    EDIT:
    Každopádně pokud je vše nastavené jak má a máš funkční Turbo, pak díky násobiči nastavenému na 41x bys měl mít takt CPU nastavený na 4.1 GHz a Turbo mu přidá až na 4.5 GHz. Pokud mu chceš dát takt rovnou na 4.5 GHz, pak bys měl tedy vypnout troubu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Neregistrovaný

    [QUOTE=Neregistrovaný;516399]
    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Hehe, zrovna ty nadávej někomu do lam, když je vidět, že nemáš zkušenosti jak s taktováním, tak s nejspíš celkově ani s počítači a když ti někdo 3 hodiny neodpoví na tvůj dotaz, tak hned vyvádíš... lidi jako ty prostě "miluju", kéž by vás byl celý svět. Bych vás fackoval od rána do večera .

    Podle specifikací má tvůj procesor Bus/Core Ratio 35. Bus (tedy sběrnice) ti běží na 100 MHz a násobič máš defaultně mít nastavený na 35x (jak je vidět ze specifikací), abys dosáhl na defaultní frekvenci (bez turba) 3.5 GHz, což znamená, že pokud chceš ten CPU nataktovat na 4.5 GHz a neměnil jsi rychlost sběrnice, pak násobič musíš nastavit na 45x. To bys ale měl vědět ty, když se tak ochotně ženeš do přetaktování.

    To, že nemám tvůj konkrétní kus hardwaru ze mě nedělá lamu, ale to jen tak pro pořádek. Spíš z tebe dělá lamu to, že ze všech děláš lamy jenom proto, že máš problém, kterej sám nedokážeš vyřešit a vysíráš se na všechny, kdo se snaží poradit . Navíc je klidně možné, že nikdo z aktivních členů fora nemá stejnou MB + CPU jako ty. A mimochodem říká se, že potrefená husa se vždycky ozve, ale to bylo od tebe asi taky trochu zcestné .

    EDIT:
    Každopádně pokud je vše nastavené jak má a máš funkční Turbo, pak díky násobiči nastavenému na 41x bys měl mít takt CPU nastavený na 4.1 GHz a Turbo mu přidá až na 4.5 GHz. Pokud mu chceš dát takt rovnou na 4.5 GHz, pak bys měl tedy vypnout troubu.
    VencoX seš dobrej,jen ty kecy by sis mohl odpustit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Nemohl, protože já blbce, jako ty, prostě nemůžu vystát. Všechno nejradši hned, pod nos, bod pod bodu jako pro debily, pán světa, nejlepší, všichni ostatní jsou jen pitomci... Mysli si to dál, budeš pořád nejlepší a všichni tě budou milovat .

    P.S. Kdyžtak mě zcenzurujte .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Nemohl, protože já blbce, jako ty, prostě nemůžu vystát. Všechno nejradši hned, pod nos, bod pod bodu jako pro debily, pán světa, nejlepší, všichni ostatní jsou jen pitomci... Mysli si to dál, budeš pořád nejlepší a všichni tě budou milovat .

    P.S. Kdyžtak mě zcenzurujte .
    Seš ale nafoukanej fracek!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Seš ale nafoukanej fracek!!!
    Jupí . Konečně jsi na to přišel .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Ahoj, pokud chces taktovat budes si o tom muset nejdriv neco [URL="http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/23890-intel-core-i7-3770k-22nm-ivy-bridge-do-desktopu?start=17"]precist[/URL], to ze ti sem nekdo hodi data ktery nastavis v biosu a ono to pofrci neplati vzdycky, kazdej procesor je jedinecnej kousek. Navic si osobne myslim ze bez zvednuti napeti na cpu se ti to nepovede protoze cim vyssi frekvence, tim vyssi spotreba a trosku energie navic to bude chtit. Dalsi problem je nasobic cpu. Ne kazdy procesor ho ma odemceny. Potom budes muset kombinovat frekvenci BCLK s nasobicem do vysledne frekvence cpu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jupí . Konečně jsi na to přišel .
    Jseš jakej jseš,ale mě to vrásky nedělá,ty stím budeš muset žít a jestli vypadáš jako ta ikona co jsi přidal,pozdrav tě pánbůh a buď ujištěnej,že tebe se už v životě na nic ptát nebudu.Čau,sněhurka a sedum trpaslíků!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jseš jakej jseš,ale mě to vrásky nedělá,ty stím budeš muset žít a jestli vypadáš jako ta ikona co jsi přidal,pozdrav tě pánbůh a buď ujištěnej,že tebe se už v životě na nic ptát nebudu.Čau,sněhurka a sedum trpaslíků!!!
    K sakru, doufám, že jsem neporušil nějaká pravidla fora, protože tahle diskuze mě opravdu baví.

    Ano, já jsem jakej jsem a jsem s tím smířenej, dokonce znám i většinu svých chyb a jsem za to rád. Jsem rád za to, že nejsem dokonalej a za to, že si na něco takového nehraju (jako někteří). A ať shořím v pekle, jestli je pravda, že jsem nafoukanej fracek . Teď se hodí říct už jen "podle sebe soudím tebe" . Díky, žes mi dnes dopřál tolik zábavy, protože víc jsem jí zatím na tomhle foru nezažil.
    Jo a budu velice rád, když už se mě v životě na nic ptát nebudeš, protože jinak bych ti asi fakt musel nafackovat za tvojí drzost . Umět urážet ostatní (ano, přesně jako jsi to dělal teď ty), to totiž umí každej pitomec.

    P.S. Omlouvám se všem, co tohle museli číst .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    K sakru, doufám, že jsem neporušil nějaká pravidla fora, protože tahle diskuze mě opravdu baví.

    Ano, já jsem jakej jsem a jsem s tím smířenej, dokonce znám i většinu svých chyb a jsem za to rád. Jsem rád za to, že nejsem dokonalej a za to, že si na něco takového nehraju (jako někteří). A ať shořím v pekle, jestli je pravda, že jsem nafoukanej fracek . Teď se hodí říct už jen "podle sebe soudím tebe" . Díky, žes mi dnes dopřál tolik zábavy, protože víc jsem jí zatím na tomhle foru nezažil.
    Jo a budu velice rád, když už se mě v životě na nic ptát nebudeš, protože jinak bych ti asi fakt musel nafackovat za tvojí drzost . Umět urážet ostatní (ano, přesně jako jsi to dělal teď ty), to totiž umí každej pitomec.

    P.S. Omlouvám se všem, co tohle museli číst .
    Pan Werich říkal,že největší katastrofa ve vesmíru je srážka s blbcem,musím mu dát za pravdu.!!!A michodem,CPU už mám přetaktovanej.Poradil mi někdo slušnej a dospělej!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Procesory: Přetaktování
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2009, 19:35
  2. Procesory: přetaktovani procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 11:56
  3. Procesory: přetaktování
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-03-2008, 20:50
  4. Procesory: přetaktování procesoru intel
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 17:40