Ahoj,
poslední dobou se mi stává, že se mi dočasně zablokuje účet Gmailu a napíše to hlášku "Účet zablokován z důvodu neobvyklé aktivity".
Většinou se to do hodiny odblokuje, ale samozřejmě to šíleně zdržuje a štve to. Poslední týden se stalo asi třikrát. Problém je, že kámošovi a bráchovi to dělá taky. Přihlašujeme se na mnoha místech, v práci, doma, na notebooku, v telefonu, u kámoše atd..... Jsme si jistí, že nikdo jiný náš účet používat nemůže, IP i časy sedí. Přemýšlím o nějaké alterntivě, ale předtím chci zkusit, jestli mi tu někdo neporadí. Podpora googlu je v podstatě nefunkční, tam není nikdo ochotný poradit.
Díky.
poslední dobou se mi stává, že se mi dočasně zablokuje účet Gmailu a napíše to hlášku "Účet zablokován z důvodu neobvyklé aktivity".
Většinou se to do hodiny odblokuje, ale samozřejmě to šíleně zdržuje a štve to. Poslední týden se stalo asi třikrát. Problém je, že kámošovi a bráchovi to dělá taky. Přihlašujeme se na mnoha místech, v práci, doma, na notebooku, v telefonu, u kámoše atd..... Jsme si jistí, že nikdo jiný náš účet používat nemůže, IP i časy sedí. Přemýšlím o nějaké alterntivě, ale předtím chci zkusit, jestli mi tu někdo neporadí. Podpora googlu je v podstatě nefunkční, tam není nikdo ochotný poradit.
Díky.
Tak jsem psal na groups.google.com a nějaký pan Martin Bugner mi odepsal, ať si prostuduju podmínky a zamezím tomu, aby google považoval moje chování za neobvyklé. To je klasická debilní rejpavá odpověď. Já bych tomu samozřejmě rád zamezil, ale v těch podmínkách nic takového není a pokud ten pán ví něco konkrétního, což nejspíš ano, tak by mohl poradit, místo toho, aby jen provokoval. Takže jak už jsem psal výše, podpora googlu je v podstatě opravdu nefunkční. Toto se řeší i na zahraničních fórech, třeba někdo na něco příjde.
Nezvyklá aktivita mimo jiné zahrnuje (viz http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=cs&answer=46346):
[LIST=1]
Příjem, mazání nebo stahování velkého objemu pošty prostřednictvím protokolu POP nebo IMAP v krátkém čase. Odesílání velkého počtu nedoručitelných zpráv (zprávy, které se vracejí zpět). Používání softwaru pro sdílení nebo ukládání souborů, rozšíření prohlížeče nebo softwaru jiných výrobců, který se automaticky přihlašuje ke službě Gmail. Ponechání několika otevřených instancí služby Gmail. Problémy související s prohlížečem. Jestliže prohlížeč při přístupu k vaší doručené poště neustále znovu načítá stránku, jedná se pravděpodobně o problém prohlížeče a zřejmě bude nutné vymazat mezipaměť prohlížeče a soubory cookie. Funkci Zobrazit upozornění na neobvyklou aktivitu lze v případě potřeby deaktivovat.
[LIST=1]
Dík, seš hodnej, že se snažíš pomoct.
Tohle ale mám nastudováno a o možnosti deaktivace upozornění také vím, ale je to jen deaktivace upozornění, ne deaktivace zamezení přístupu k účtu z důvodu, že google detekoval neobvyklou aktivitu na mém účtu. Soudím podle toho, že se tam mluví jen o upozornění, ne o blokaci přístupu. Je to jen moje domněnka a nemám to ověřeno. Už jsem to vypnul, tak doufám, že jsem se pletl a pomůže to. Deaktivace trvá týden.
Ještě jednou díky.
Tohle ale mám nastudováno a o možnosti deaktivace upozornění také vím, ale je to jen deaktivace upozornění, ne deaktivace zamezení přístupu k účtu z důvodu, že google detekoval neobvyklou aktivitu na mém účtu. Soudím podle toho, že se tam mluví jen o upozornění, ne o blokaci přístupu. Je to jen moje domněnka a nemám to ověřeno. Už jsem to vypnul, tak doufám, že jsem se pletl a pomůže to. Deaktivace trvá týden.
Ještě jednou díky.