Problém s Grafickou kartou nebo se slotem na GK
Zdravím.
Potřeboval bych radu ohledně PC. Zde je příběh.
Používal jsem grafickou kartu Nvidia 7300GT ( počítač je určen na kancelářské použití). Z ničeho nic se mi restartoval počítač ( při práci ve Wordu). po restartu mi psal monitor, že nepřijímá signál. Zkoušel jsem vyndat a zandat GK. Nešlo to ( přes interní grafiku šel obraz "ok"). Odvodil jsem si, že odešla grafika. Koupil jsem novou ( MSI R6450) a nové windows 8. Naformátoval disk, nainstaloval windows a zkusil zapojit novou grafiku. Neúspěšně. V biosu jsem vypnul interní grafiku - nešlo to. Restartoval jsem Bios. Zkoušel jsem to připojit jak přes VGA tak DVI kabel. Kabely jsem otestoval v jiném monitoru, grafiku v jiném PC. Jediné co mi zbylo je, že odešel slot na grafiku na základce. Grafiku nevidím ani ve windows.
Osmama by to být nemělo, jelikož to nešlo ani v sedmách, které ale byli nelegální a tak jsem kvůli tomu koupil legál osmy.
Otázka: Není možnost jak otestovat tento slot? Či nenapadá Vás jiné řešení?
snad jsem se v tom moc nezamotal a je to pochopitelné.
Jiná vlákna jsem samozřejmě četl, ale žádné mi přímo nevyhovovalo a nepomohlo vyřešit můj problém.
Děkuju moc za odpovědi.
Parametry:
Základní deska: Gigabyte GA-MA74GMT-S2
CPU:QuadCore AMD Phenom II X4 840, 3171 MHz (16 x 198)
RAM: 4096 Mb
GK: MSI R6450
Zdroj: 400W
Potřeboval bych radu ohledně PC. Zde je příběh.
Používal jsem grafickou kartu Nvidia 7300GT ( počítač je určen na kancelářské použití). Z ničeho nic se mi restartoval počítač ( při práci ve Wordu). po restartu mi psal monitor, že nepřijímá signál. Zkoušel jsem vyndat a zandat GK. Nešlo to ( přes interní grafiku šel obraz "ok"). Odvodil jsem si, že odešla grafika. Koupil jsem novou ( MSI R6450) a nové windows 8. Naformátoval disk, nainstaloval windows a zkusil zapojit novou grafiku. Neúspěšně. V biosu jsem vypnul interní grafiku - nešlo to. Restartoval jsem Bios. Zkoušel jsem to připojit jak přes VGA tak DVI kabel. Kabely jsem otestoval v jiném monitoru, grafiku v jiném PC. Jediné co mi zbylo je, že odešel slot na grafiku na základce. Grafiku nevidím ani ve windows.
Osmama by to být nemělo, jelikož to nešlo ani v sedmách, které ale byli nelegální a tak jsem kvůli tomu koupil legál osmy.
Otázka: Není možnost jak otestovat tento slot? Či nenapadá Vás jiné řešení?
snad jsem se v tom moc nezamotal a je to pochopitelné.
Jiná vlákna jsem samozřejmě četl, ale žádné mi přímo nevyhovovalo a nepomohlo vyřešit můj problém.
Děkuju moc za odpovědi.
Parametry:
Základní deska: Gigabyte GA-MA74GMT-S2
CPU:QuadCore AMD Phenom II X4 840, 3171 MHz (16 x 198)
RAM: 4096 Mb
GK: MSI R6450
Zdroj: 400W
Ja bych to skutecne videl, na vadny slot. Pokud si vyzkousel, tohle co si napsal, nevidim jinou moznost...... Zkusil bych procistit kontakty ve slotu konzervacnim a cisticim prostredkem, treba je tam prach ( to nekdy pomuze ). Zkus tam tu kartu zapojit a nehcat jako primarni integrovanou a pak koukni do spravce zarizeni, jestli je tam ta graficka karta videt ( ale asi nebude )
Zdroj tam je jakej?
Zdroj tam je jakej?
[QUOTE=Georginek;517714]Ja bych to skutecne videl, na vadny slot. Pokud si vyzkousel, tohle co si napsal, nevidim jinou moznost...... Zkusil bych procistit kontakty ve slotu konzervacnim a cisticim prostredkem, treba je tam prach ( to nekdy pomuze ). Zkus tam tu kartu zapojit a nehcat jako primarni integrovanou a pak koukni do spravce zarizeni, jestli je tam ta graficka karta videt ( ale asi nebude )
Zdroj tam je jakej?[/QUOTE]
Tak jsem tam dal tu starou kartu a dělá to tohle. Čili ten slot na ní nějakym zvláštním způsobem reaguje.
Zdroj tam je jakej?[/QUOTE]
Tak jsem tam dal tu starou kartu a dělá to tohle. Čili ten slot na ní nějakym zvláštním způsobem reaguje.
[QUOTE=Rengman;518767]Tak jsem tam dal tu starou kartu a dělá to tohle. Čili ten slot na ní nějakym zvláštním způsobem reaguje.[/QUOTE]
Někdo nějakou radu? Už mi nešlape docela dlouho.
Někdo nějakou radu? Už mi nešlape docela dlouho.
[QUOTE=r34ktor;520360]Ať už je slot vadný, nebo jde o nekompatibilitu, je řešením koupit novou základní desku.[/QUOTE]
Jako na tu desku je ještě záruka - kupovat novou desku je docela voser, jelikož už na tom mám win 8 oemka - s ti mteda souvisí další dotaz - jak je přenést ( ty vidle).
Jako na tu desku je ještě záruka - kupovat novou desku je docela voser, jelikož už na tom mám win 8 oemka - s ti mteda souvisí další dotaz - jak je přenést ( ty vidle).
[QUOTE=Rengman;521723]...už na tom mám win 8 oemka - s ti mteda souvisí další dotaz - jak je přenést ( ty vidle).[/QUOTE]
OEM je nepřenositelná licence vázaná na konkrétní desku. Takže jedině desku na reklamaci nebo možná koupit na chlup stejnou desku. Holt nevýhoda OEM licencí.
OEM je nepřenositelná licence vázaná na konkrétní desku. Takže jedině desku na reklamaci nebo možná koupit na chlup stejnou desku. Holt nevýhoda OEM licencí.
[QUOTE=Rengman;521723]Jako na tu desku je ještě záruka - kupovat novou desku je docela voser, jelikož už na tom mám win 8 oemka - s ti mteda souvisí další dotaz - jak je přenést ( ty vidle).[/QUOTE]
Přechod na novou desku by měl být bezproblémový. V případě problému s aktivací stačí zavolat na podporu.
Přechod na novou desku by měl být bezproblémový. V případě problému s aktivací stačí zavolat na podporu.