blackscreen na notebooku
Zdarte, na notasu mi po zapnuti nabehne cerna obrazovka, ktera tam zustava i po prihlaseni do systemu, kdyz zaklapnu kryt a zvednu ho, treba na sekundu se obrazovka normalne zobrazi, ale pak se to zase zatmavi. Problemy s grafikou jsem v minulosti nemel, povedlo se mi ho nicmene s problemy vratit do bodu obnoveni systemu po zakoupeni (v domneni, ze jsem treba stahnul nekompatibilni ovladac do grafiky), ale problem pretrvava nadale. Nevim tak lokalizovat problem, bude to spis neco s grafarnou, nebo zakladni deskou? Ma vubec smysl do pouziteho (skoro 5 let stareho) notebooku jeste neco investovat? Je to acer asúise 6920G.
Diky
Diky
Takze Ti nabehne system normalne? Neni to jen tak nahodou problem s osvetlenim LCD? Po nabehu systemu se podivej z detailu na displej, jestli tam neni neco videt. Pokud tam bude obraz bude problem invertor - podsviceni - nevim jak se tomu presne rika :D Taky muze byt polamany flex kabel. Asi bude nutne notas otevrit a zkontrolovat to.
Flex kabel je tak za kolem 800Kc, kdyby to bylo grafarnou, je mozny reflow ci reball ale cena je kolem 4-5 tisice. Stejne tak kdyby to byl problem desky.
Flex kabel je tak za kolem 800Kc, kdyby to bylo grafarnou, je mozny reflow ci reball ale cena je kolem 4-5 tisice. Stejne tak kdyby to byl problem desky.
diky za odpoved, ano, normalne mi system nabehne, na displej jsem se koukal, ale nedokazu z toho posoudit, jestli je chyba vylozene v nem, v grafarne ale podle me problem nebude, protoze predtim jsem na nem bez problemu paril a nikdy mi to zadny potize neindikovalo.
moc se mi ho nechce otvirat, prece jen, tezko rict jestli by mi to pak pripadne na servisu aceru opravili kdyby videli, ze jsem si s tim uz predtim hral :)
moc se mi ho nechce otvirat, prece jen, tezko rict jestli by mi to pak pripadne na servisu aceru opravili kdyby videli, ze jsem si s tim uz predtim hral :)
No, tak kdyz system normalne nabehne, tak bude problem v displayi nikoliv v grafice. Ptam se podruhy, jestli je na displayi videt, ze se neco zobrazuje, akorat to neni podsviceny? meo by to byt videt uz po startu, pripade zapni BIOS.
Mas to v zaruce? Jestli jo, tak to reklamuj ( zalohuj si data ) a jestli ne, ser na Acer servis, sezen si nejaky normalni. :D
Mas to v zaruce? Jestli jo, tak to reklamuj ( zalohuj si data ) a jestli ne, ser na Acer servis, sezen si nejaky normalni. :D