SSD OCZ vertex 3 120GB
Ahoj, mohl by mi prosim nekdo zkuseny zkusit poradit ? Dneska jsem koupil SSD OCZ 120GB. Pripojil jsem ho kabelem (6gb) k desce do SATA 3, v biosu zmenil z IDE na AHCI najel do windows, naformatoval, pro jistotu stahnul posledni firmware. HDD je v poradku, viditelny. Problem je v tom, ze je neskutecne pomaly. Resp - pri kopirovani cca 2GB fajlu (velke OBJ z programu zbrush) se skopci na jine misto na HDD za cca 5 sekund, coz je vicemene v pohode. POdle testu je prumerna rychlost zapisovani asi 180Mb/s (coz je teda 3x min nez je maximalni mozna (dosazitelna?) rychlost.
Problem ale nastava pri ukladani a loadovani souboru. At je to jiz zminovany Zbrush nebo Photoshop - natahovani cca gigoveho fajlu trva neskutecne dlouho - mluvime o cca minute a kus... coz je uplne stejne, jako na jakemkoliv jinem HDD v mem PC, obcas mam dojem, ze i pomalejsi. Stejne tak zapisovani cca 500MB velkeho OBJ trva skoro 30 sekund. DLe overenych informaci od nekolika kolegu by pritom ta rychlost mela byt max do 4s. To same v blede modrem pri zapisu ci ukladani PSD souboru. PSD o rozliseni 4096x4096 vesme skoro 2 minuty. Zkusil jsem stejny soubor ulozit na svem RAID 1 MIRROR disku a pro me prekvapive byla doba ukladani kratsi nez na onom SSD. Napada Vas prosim nekoho, co s tim a kde muze byt problem ?
CO se tyka sestavy tak je to -
Procesor Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz, 2661 Mhz, jádra: 4, logické procesory: 8
Deska 58A-UD3R
Celková fyzická paměť 12,0 GB
1x system HDD Raptor 150GB
2X 1 TB mirror
a 120GB SSD (buildy a zminovana prace s velkymy objemy dat)
graficka karta nVidia GTX 285
Problem ale nastava pri ukladani a loadovani souboru. At je to jiz zminovany Zbrush nebo Photoshop - natahovani cca gigoveho fajlu trva neskutecne dlouho - mluvime o cca minute a kus... coz je uplne stejne, jako na jakemkoliv jinem HDD v mem PC, obcas mam dojem, ze i pomalejsi. Stejne tak zapisovani cca 500MB velkeho OBJ trva skoro 30 sekund. DLe overenych informaci od nekolika kolegu by pritom ta rychlost mela byt max do 4s. To same v blede modrem pri zapisu ci ukladani PSD souboru. PSD o rozliseni 4096x4096 vesme skoro 2 minuty. Zkusil jsem stejny soubor ulozit na svem RAID 1 MIRROR disku a pro me prekvapive byla doba ukladani kratsi nez na onom SSD. Napada Vas prosim nekoho, co s tim a kde muze byt problem ?
CO se tyka sestavy tak je to -
Procesor Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz, 2661 Mhz, jádra: 4, logické procesory: 8
Deska 58A-UD3R
Celková fyzická paměť 12,0 GB
1x system HDD Raptor 150GB
2X 1 TB mirror
a 120GB SSD (buildy a zminovana prace s velkymy objemy dat)
graficka karta nVidia GTX 285
Pokud jsi SSD zapojil do Marvellu, nebo JMicronu, tak se té divočině ani nedivím. Jak se systém chová, když disk připojíš na nativní SATA port vyvedený z PCH?
Jj je to v Marvelu. POdle toho, co jsem koukal na nekolika cizich forech, tak to tam zapojuji bezne... Asi budu za hnupa, ale co je PCH ? PC HUB ? Tzn normalni SATA vystup ? DO toho jsem to zkusil tez a chova se to uplne stejne.
6Gbps SATA konektory na GB deskach, co maji za nazvem cipsetu "A" (GA-X58A, GA-P55A) se chovaji opravdu nespolehlive a pamatuji, ze jsem nekde cetl, ze nekdo mel problem jako ty - SSD (taky od OCZ) na nich jelo pomaleji, nez HDD. Radsi bych (jak je zmineno vyse) prepojil na jiny konektor (od intelu, jinak barevny), ktery je sice "jen" 3Gbps, ale znacne spolehlivejsi. Take to tak provozuji a narazel jsem na problemy s bootovanim, tak jsem obetoval rychlost a jedu na intel radici (GA-P55A-UD3R + OCZ Vertex 3). Rozumne 6Gbps radice (intelacke) jsou az na Deskach s cipsety x6x a x7x (P67, Z68, X79, Z77 apod.)