reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Myrra (8)|28.11.2012 09:53
Zdravím, postavil jsem si novou PC sestavu a dost často se mi stane, že se PC buďto zasekne (ani kurzor se nehýbe) a musím restartovat, nebo se restartuje sám. Dělá to nejčastěji při sledování videí na internetu, hraní her, nebo instalaci programů (prostě při zátěži). Zkusil jsem už vypnout HW akceleraci flash playeru, žádná změna, zkoušel jsem sledovat teploty, ty sou většinou velmi nízké, přesto se zasekne, zkoušel jsem sledovat napájení jednotlivých komponentů a vše je normální kromě velkého rozdílu na cpu vcore (0,94 - 1,35V) ale to mi bylo řečeno, že by nemělo vadit, že je napětí přidělováno automaticky. Prachem to nebude, PC je postavené asi 4 dny. Víc mě teď asi nenapadá. Sestava je Asrock 970Pro3, Amd FX4100, nvidia geforce gt630, 8gb ram. Zdroj 500W mi bylo řečeno že to v pohodě utáhne.
Myrra (8)|29.11.2012 09:11
Ještě jsem včera zkusil zatížit jen jednu ramku. U první jsem měl jednou modrou smrt, jednou se pc sám restartoval a jednou se zasekl. U druhé se pc 4x zasekl po mnohem kratší době než u první. Je možnost, že to je vadou na paměti?
durib (1141)|29.11.2012 10:02
Zkus memtest (to je na testování RAM). Od jakého výrobce máš RAM?
Pokud možno, vyzkoušej i jiné RAM.
Myrra (8)|29.11.2012 11:06
Ramky sou od Corsairu, takže by to snad neměly být nejaké šmejdy. Obraz memtestu sem vypálil, ale když dám bootování tak mi stejně naběhne systém a nic se neděje ... co dělám špatně?
Myrra (8)|29.11.2012 11:23
a když jsem to zkusil podle nějakého návodu vypálit jako obraz tak mi to napíše "Missing operating system"?
durib (1141)|29.11.2012 12:16
1. Vypálíš obraz na CD (dívám se na jejich stránky a jde to udělat i na flash disk)
2. V BIOS nastavíš správné pořadí bootování- z CD musí být dříve, jak z HDD
Myrra (8)|29.11.2012 13:31
Všechno nastavené mám, ale prostě se nic nespustí...
durib (1141)|29.11.2012 14:09
Takže jsi normálně vypálil mt420.iso, nastavil správné bootování a nic? divné
Zkus ještě třeba tu verzi pro flash disk http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.usb.installer.zip

A paměti z jiného PC můžeš zkusit?
r34ktor (7477)|29.11.2012 14:57
Co je přesně zač "zdroj 500W"?
hugostieglitz (907)|29.11.2012 18:16
pokud máš win7 nevypaluj cd pouhým přetažením-použij třeba nero (nějakou free verzi najdeš na netu)
Myrra (8)|29.11.2012 23:01
zdroj přesněji tenhle http://www.czc.cz/zalman-zm500-le-500w/114299/produkt na to bootování přes flash se podívám zítra a jiné paměti mám už dohodnuté od kamaráda. Ještě by to potenciálně mohlo být diskem, ale podle mě je v pořádku, systém by měl být v pořádku taky, je legální z oficiálního dvd.
Myrra (8)|2.12.2012 18:10
Tak memtest sem nechal proběhnout 10x ... ani jednou neobjevil chybu takže pamětma to asi nebude ...
r34ktor (7477)|2.12.2012 18:12
Máš na desce nahrán aktuální BIOS?
Myrra (8)|3.12.2012 17:23
Tak nakonec to asi vážně budou ramky ... dneska sem zkoušel od kamaráda a nic se nedělo ... ale nevěřím, že sou ty paměti vadné... není mezi deskou a pamětma něco co spolu nemluví a nevšim sem si toho? deska - http://www.czc.cz/asrock-970-pro3-amd-970/108715/produkt paměti - http://www.czc.cz/corsair-value-8gb-2x4gb-ddr3-1600/115965/produkt