Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Teplota GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    3

    Zdravim. Mám takovej problém mám amd 6950 toxic flashnutej na 6970 a při hraní jeho teploty sahaj do velkých výšin. Když třeba hraju Diablo 3 na max detaily se zapnutym vertical sync chlazení stíhá v pohodě, ale jakmile ho vypnu žačnou teploty okamžitě závratně stoupat(viz. příloha) a chlazení začíná být dost znatelně slyšet i přes zapnutej zvuk. Chtěl bych se zeptat co doporučujete s tim udělat. Jestli na to třeba koupit nějaké chlazení a nebo to reklamovat a koupit nějakej novější model. Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ggg.gif 
Zobrazení: 145 
Velikost: 18.9 KB 
ID: 27230  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Mno, za sebe bych spíš doporučil koupit nějaký chladič, reklamace asi nebude uznatelná, když má karta flashnutý BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    3

    tak ona to má jako funkci pomocí takovýho hejblátka... a podle mě kdybych to dal zpátky tak se tam nahraje ten starej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Není se co divit. Nový BIOS totiž zvýšil i napětí jádra, což výrazně zvedá teploty. Pokud chceš, aby se to uklidnilo, zase nahraj původní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    u starší sestavy(dal jsem ji synovi) mám gk msi r6970 lighting ten jede od výroby na 940Mhz ! a teploty okolo 100 stupňů nejsou žádná vyjímka-dle vyjádření technika nic neobvyklého u takto přetaktovaných karet
    nicméně přepastováním chladiče a udržováním ho bez prachu se i ve furmark na 100% výtěži držím max na 90-92 stupních

    edit-gpu 3 na 122 nevím co to vlastně měří ale u mě je tam stabilně 95 v klidu 120 v zátěži(asi gpu-z nespolupracuje s těmito kartami-dle mého názoru jde o chybu)
    Naposledy upraveno uživatelem hugostieglitz: 02-12-2012 v 00:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    3

    podle programu HWiNFO je to teplota shaderů. nahrál jsem zpět starej bios a teploty klesly ale stále se drží okolo 108 stupnů. zkusim to tedy přepastovat a uvidim co to udělá...takže myslíš že zkusit reklamovat nemá cenu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Je divné, že jsou mezi jednotlivými teplotami jádra takové rozdíly. Normálně je to jen několik stupňů. Buď špatně sedí chladič, nebo opravdu vyschla pasta.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Teplota na diodě CPU, teplota CPU
    Od XKrik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 02-07-2010, 13:22
  2. M3A - Teplota
    Od Putos v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-05-2010, 14:00
  3. Teplota CPU v notebooku při zátěži
    Od mistel v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-12-2009, 00:06
  4. Teplota GPU
    Od Burcak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2009, 17:30
  5. teplota
    Od Manu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 15-11-2008, 12:41