Teplota GK
Zdravim. Mám takovej problém mám amd 6950 toxic flashnutej na 6970 a při hraní jeho teploty sahaj do velkých výšin. Když třeba hraju Diablo 3 na max detaily se zapnutym vertical sync chlazení stíhá v pohodě, ale jakmile ho vypnu žačnou teploty okamžitě závratně stoupat(viz. příloha) a chlazení začíná být dost znatelně slyšet i přes zapnutej zvuk. Chtěl bych se zeptat co doporučujete s tim udělat. Jestli na to třeba koupit nějaké chlazení a nebo to reklamovat a koupit nějakej novější model. Díky
Mno, za sebe bych spíš doporučil koupit nějaký chladič, reklamace asi nebude uznatelná, když má karta flashnutý BIOS.
tak ona to má jako funkci pomocí takovýho hejblátka... a podle mě kdybych to dal zpátky tak se tam nahraje ten starej.
Není se co divit. Nový BIOS totiž zvýšil i napětí jádra, což výrazně zvedá teploty. Pokud chceš, aby se to uklidnilo, zase nahraj původní.
u starší sestavy(dal jsem ji synovi) mám gk msi r6970 lighting ten jede od výroby na 940Mhz ! a teploty okolo 100 stupňů nejsou žádná vyjímka-dle vyjádření technika nic neobvyklého u takto přetaktovaných karet
nicméně přepastováním chladiče a udržováním ho bez prachu se i ve furmark na 100% výtěži držím max na 90-92 stupních
edit-gpu 3 na 122 nevím co to vlastně měří ale u mě je tam stabilně 95 v klidu 120 v zátěži(asi gpu-z nespolupracuje s těmito kartami-dle mého názoru jde o chybu)
nicméně přepastováním chladiče a udržováním ho bez prachu se i ve furmark na 100% výtěži držím max na 90-92 stupních
edit-gpu 3 na 122 nevím co to vlastně měří ale u mě je tam stabilně 95 v klidu 120 v zátěži(asi gpu-z nespolupracuje s těmito kartami-dle mého názoru jde o chybu)