Při biosu zamrzne
Dobrý den. Mám problém. Procesor my začal jet na 100% tak jsem hledal na netu a bylo my řečeno že bych měl aktualizovat ovladače na chipset . Někde uváděly že jde o nastavení řadiče. Nicméně jsem se vydal tou první cestou a teď nemůžu za boha rozjet komp. Zamrzne na biosu a dál nic. Chvíli se točí HDD ale pak přestane. A do biosu se taky nedostanu. Na nic nereaguje. Děkuju moc.
Mám
Windows 7 Premium x64, Intel i7 920,
Gigabyte GA-EX58-UD3R Intel X58 1366 Motherboard
2x nVidia GTX460
12Gb DDR3, 2TB HDD
Mám
Windows 7 Premium x64, Intel i7 920,
Gigabyte GA-EX58-UD3R Intel X58 1366 Motherboard
2x nVidia GTX460
12Gb DDR3, 2TB HDD
Dosud bez problémů. Sestavu jsem si postupně upgradoval. Přes základní desku až po grafiky. Teď stahuju noví ovladač na grafarny, snad to bude tím
Pořád to jede na max. Jakmile spustím správce úloh, spadne to. Nevím co s tím.
- - - - doplněno - - - -
Bios jsem restartoval. komponenty jsou max rok od sebe staré, až na procák ten je z původní sestavi HP Pavilion. cca 3 roky.
- - - - doplněno - - - -
Spadne vytížení procesoru, né PC :-)
- - - - doplněno - - - -
Bios jsem restartoval. komponenty jsou max rok od sebe staré, až na procák ten je z původní sestavi HP Pavilion. cca 3 roky.
- - - - doplněno - - - -
Spadne vytížení procesoru, né PC :-)
Udělej screenshot Správce úloh s aktivní záložkou Procesy, které jsou sestupně seřazené dle vytížení CPU (+ zapni zobrazení procesů všech uživatelů).
Máš v BIOSu aktivní EIST a C1E?
Máš v BIOSu aktivní EIST a C1E?
Nejde my vkládat obrázky. tady je to na ulož.to jestly to evadí. A EIST a C1E, nevím co je. Podařilo se my jen restartovat bios a to je asi tak vše. Nejsem hacker :-(
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Vergiliuss;520762]Podařilo se my jen restartovat bios a to je asi tak vše.[/QUOTE]
Správce úloh vypadá OK. Kde vydíš to vysoké vytížení?
[QUOTE=Vergiliuss;520762]A EIST a C1E, nevím co je.[/QUOTE]
BIOS > MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) > Advanced CPU Features > CPU Enhanced Halt (C1E)
BIOS > MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) > Advanced CPU Features > CPU EIST Function
Oboje by mělo být Enabled.
[QUOTE=Vergiliuss;520762]Nejde my vkládat obrázky.[/QUOTE]
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/69597-Jak-vkladat-obrazky-do-SHW-fora
Správce úloh vypadá OK. Kde vydíš to vysoké vytížení?
[QUOTE=Vergiliuss;520762]A EIST a C1E, nevím co je.[/QUOTE]
BIOS > MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) > Advanced CPU Features > CPU Enhanced Halt (C1E)
BIOS > MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) > Advanced CPU Features > CPU EIST Function
Oboje by mělo být Enabled.
[QUOTE=Vergiliuss;520762]Nejde my vkládat obrázky.[/QUOTE]
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/69597-Jak-vkladat-obrazky-do-SHW-fora
[ATTACH=CONFIG]27303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27304[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27305[/ATTACH]
Tohle je všecho co tam je. Žádný
Tohle je všecho co tam je. Žádný
[QUOTE=Vergiliuss;520769]Tohle je všecho co tam je.[/QUOTE]
A použil jsi magickou klávesovou zkratku Ctrl+F1?
[QUOTE=john;520770]nemas pripadne nekej divnej ten gadget? [/QUOTE]
To je klidně možný. Zkus CPU-V.
A použil jsi magickou klávesovou zkratku Ctrl+F1?
[QUOTE=john;520770]nemas pripadne nekej divnej ten gadget? [/QUOTE]
To je klidně možný. Zkus CPU-V.
Update BIOSu bude IMHO nejlepší provést z utility @BIOS. Nezapomeň před aktualizaci dodržet správný postup popsaný v návodu.