Chyba při zapnutí hry na přepínatelné grafice
Ahoj, mám problém, nikdy předtím se mi to nestalo, ale teď z ničeho nic se mi začala zobrazovat tahle obrazovka, když zapnu hru na přepínatelné grafice "AMD Radeon HD6770M".
Co se zobrazuje:
NTB: HP Pavilion dv6-6b85ec.
Abych tu obrazovku vypnul, musím podržet tlačítko na zapínání. Pak to vypadá, že se zapne v pořádku, ale zobrazí se načítání windows a pak se to samo restartuje a nabídne mi to možnost automatického opravení problému, jinak pc nejde spustit.
Problém se začne opakovat, jen když zapnu něco na přepínatelné grafice. Poradíte mi někdo co s tím? Děkuji.
Co se zobrazuje:
NTB: HP Pavilion dv6-6b85ec.
Abych tu obrazovku vypnul, musím podržet tlačítko na zapínání. Pak to vypadá, že se zapne v pořádku, ale zobrazí se načítání windows a pak se to samo restartuje a nabídne mi to možnost automatického opravení problému, jinak pc nejde spustit.
Problém se začne opakovat, jen když zapnu něco na přepínatelné grafice. Poradíte mi někdo co s tím? Děkuji.
Zkontroluj teploty a otestuj paměť (RAM - GoldMemory, Memtest86, Memtest86+; VRAM - Video Memory stress Test). Také pomůže, když sem nahraješ (mini)dumpy vygenerované systémem po vzniku BSOD.
[QUOTE=Grander;521663]Teploty: 70-85°C[/QUOTE]
Měřeno v klidu, nebo zátěži? Ideální by byl log z HWiNFO získaný během hraní.
[QUOTE=Grander;521663]RAM- dle biosového testu je vše OK[/QUOTE]
Tyto testy obvykle moc spolehlivé nejsou. Vytvoř si bootovací CD/DVD (nebo flashdisk) s Memtestem86+, a nech ho běžet alespoň 8 hodin.
[QUOTE=Grander;521663]Video Memory stress Test[/QUOTE]
Testuješ integrovanou GK. Musíš přepnout na dedikovanou.
Podle dumpu mi připadá nejpravděpodobnější problém s RAM. Začal bych tedy jejím testem.
Měřeno v klidu, nebo zátěži? Ideální by byl log z HWiNFO získaný během hraní.
[QUOTE=Grander;521663]RAM- dle biosového testu je vše OK[/QUOTE]
Tyto testy obvykle moc spolehlivé nejsou. Vytvoř si bootovací CD/DVD (nebo flashdisk) s Memtestem86+, a nech ho běžet alespoň 8 hodin.
[QUOTE=Grander;521663]Video Memory stress Test[/QUOTE]
Testuješ integrovanou GK. Musíš přepnout na dedikovanou.
Podle dumpu mi připadá nejpravděpodobnější problém s RAM. Začal bych tedy jejím testem.
Teplota je při zátěži, údaj je cca dva týdny starý, protože teď už to nenaměřím.
Memtest86 zkusím spustit přes dnešní noc, zítra dám vědět.
Video Memory stress Test: rád bych otestoval i tu přepínatelnou, ale nejde to, není v tom seznamu a když nastavím, aby se aplikace spouštěla na přepínatelné, stejně to testuje integrovanou.
Memtest86 zkusím spustit přes dnešní noc, zítra dám vědět.
Video Memory stress Test: rád bych otestoval i tu přepínatelnou, ale nejde to, není v tom seznamu a když nastavím, aby se aplikace spouštěla na přepínatelné, stejně to testuje integrovanou.
A je to problém tedy s ram? Protože ty jsem měnil za vlastní, rozšiřoval jsem kapacitu. Samozřejmě, ne teď, před půl rokem.
------------------
Popř. pokud ano, je možná výměna za tyto?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Děkuji.
------------------
Popř. pokud ano, je možná výměna za tyto?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Děkuji.
Aha. Teoreticky může jít o nekompatibilitu (ale to by se projevovalo od začátku), vadu modulu (reklamace), případně špatně sedí ve slotu (zkontroluj osazení a očisti kontakty > poté znovu otestuj).
Upgradoval jsem ram na Aspiru a taktéž až po 7 měsících začala druhá ram vykazovat chyby,do té doby bylo vše jak má.Někdy jsou u pc věci mezi nebem........
A tedy zeptám se, která je ta špatná? V prvním slotu nebo druhém? Nebo obě?
Ps. Ram jsem očistil kontakty a stejně po 15-ti minutách testu Memtest86+ se začali objevovat chyby.
Ps. Ram jsem očistil kontakty a stejně po 15-ti minutách testu Memtest86+ se začali objevovat chyby.
Tak jsem to zjistil, dám ji na reklamaci, ještě se zeptám, jak poznám, jaké CL u RAM mohu do ntb dát? popř. je to jedno?